|
Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 tanıtıldı: Ray tracing, WiFi 7 desteğiyle daha hızlı ve daha verimli
-
-
Bu kadar yenilik getirdiğine göre şimdi sen baya bi para istersin buna D
-
Kağıt üzerinde iyi duruyor. Gerçekten ısınmayan ve verimli performansı yüksek bir işlemciyse android için çok iyi demektir. İphone akıcılığı kararlılığı verimi ve gücü sonunda androidde de sağlandı sanırsam tabi çıksın bi s23 serisi falan da anca o zaman görülür.
-
Çıkmadan bu yorumu yapmak için çok erken kağıt üstünde zaten yıllardır android cihazlar ileri seviyede ama iş gerçeğe gelince yok oluyor o özellikler
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu verimlilik, güç verimliliği meselesi vs fasa fiso. Asparagas ve palavra.
Hangimizin telefonunun çarzı normal kullanımda (günlük 3-4 saat ekran süresi) 2 günden fazla gidiyor? Yıllardır böyle. 2014'te (8 sene önce) Sony Xperia Z2 kullanırdım, onun çarjı şu an en son model telefonla aynı gidiyordu, 1-2 gün.
O zamandan bu zamana kaç nesil işlemci çıktı? Her bir nesil % kaç enerji verimliliği ile tanıtılmıştır? Bunları üst üste koyarsak ne eder? 0. :)
-
Mobil işlemciye ray tracing nedir ya, bilgisayarda bile daha oturmamış bir şey ve bence bir zamanlar nvidia nın pazarladığı physx gibi bir saçmalık
-
AV1'in gelmesi güzel de H266'nın gelmemesi kötü. Esas yüksek verimlilik H266 kodekte.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Sanki MediaTek Dimensity 9200 ile kağıt üzerinde daha fazla şey sunuyor.
Örneğin
"Qualcomm RAM tarafında LP-DDR5X 4200MHz (LP-DDR5 3200MHz)"
MediaTek 9200 "First LPDDR5X 8533Mbps"
Qualcomm "WiFi 7 (802.11be) standardı ile kablosuz ağ bağlantı hızı 5.8Gb/s"
MediaTek "Up to 7Gbps downlink exclusively from sub-6GHz"
-
Open codec olmadığı için olabilir
-
şu an 8 gen 1 kullanan s22 sahiplerine sor(ben). bir günü zor çıkarıyoruz. çünkü telefon küçük olsun istedik=> batarya küçük oldu.
-
Guc verimliligi ayni isi yaptiginda harcadigi guc ile hesaplaniyor. Basit dille anlatirsak;
2014'te cikan telefon atiyorum Antutu'da 100.000 puan alsin, bir sonraki sene cikan telefon 100.000 puan almak icin daha az guc harciyor, ama total gucu 120.000 puana ciktigi icin guc tuketimi benzer kaliyor. Boyle boyle 8 sene sonucunda su an telefonlar atiyorum 700.000 puan aliyolar, ama ayni gucu harciyolar. 2014'ten bu yana %600 verimlilik artisi olmus yani, ust uste koyunca sifir etmiyor. Sayilari uydurdum ama mantik bu sekilde.
-
Evet mesele ekran kartlarında da 60 70 TFLOPS değerlere çıkıldı evlerimize aldığımız ekran kartlarında. 20 sene önce bir oda büyüklüğünde bilgisayar bile belki 1-2 TFLOPS güç üretebiliyordu kullandığı enerjide bir fabrika kadardı nerdeyse...Şimdi 400 500 watt elektrik ile 60 70 TFLOPS güç elde edebiliyoruz muazzam bir verim artışı var ortada. Elde 0 olmuyor yani.
-
daha türkiyede wifi 6 yaygınlaşmadan wifi 7 çıkmış
-
Peki Sony Xperia Z2 nin bataryasının s22den de küçük olması?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Mobilde daha doğru düzgün realtime global illumination yapılamazken ray tracing nedir yahu? FSR, DLSS tarzı çözünürlük ölçekleme getirin de el kadar ekranda 1080p render etmeye çalışmayalım bari
-
Sunmak değil desteklemek o işlemci istediği kadar yüksek frekans ram desteklesin üretici anakarta istediği ram mödülünü koyuyor çok daha düşük frekanslı koyabilir en yüksek frekanslıyıda koyabilir tamamen çıkaracağı modelin segmentine gideceği ülkeye bağlı
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Bu işlemciyi masaüstü PC'me taksam da kullansam.
-
M1 ve M1 modellerini alabilirsin çok istiyorsan :D
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Her işlemciyi yavaşlatacak elbet windows ya da android yazılımı bulunacaktır. Yani aslında hızlanan pek birşey yok.
-
Snapdragon 8 Gen 2, herhangi bir i3 laptop işlemcisi kadar performans verebilir mi?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
AV1'in gelmesi güzel de H266'nın gelmemesi kötü. Esas yüksek verimlilik H266 kodekte.
|
Guc verimliligi ayni isi yaptiginda harcadigi guc ile hesaplaniyor. Basit dille anlatirsak; 2014'te cikan telefon atiyorum Antutu'da 100.000 puan alsin, bir sonraki sene cikan telefon 100.000 puan almak icin daha az guc harciyor, ama total gucu 120.000 puana ciktigi icin guc tuketimi benzer kaliyor. Boyle boyle 8 sene sonucunda su an telefonlar atiyorum 700.000 puan aliyolar, ama ayni gucu harciyolar. 2014'ten bu yana %600 verimlilik artisi olmus yani, ust uste koyunca sifir etmiyor. Sayilari uydurdum ama mantik bu sekilde. |
Benzer içerikler
- en iyi android emulator
- kitap okuma uygulaması
- vodafone mobil imza
- gif yapma
- netflix oyunları ücretli mi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X