Şimdi Ara

Linux'da yaşadığım problemler (buglar) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Debian squeeze stable sürümünü laptop'uma kurdum.

İlk izlenimlerim şöyle:
    - Debian ile gelen iceweasel programını kullanıyorum. Sürüm çok eski , flash videolarında problem çıkarıyor. Bazı flash uygulamalarını açamadım. İnternet bazen gidiyor, 1-2 dakika sonra kendiliğinden geliyor. Çözemedim, internetin neden gittiğini.
    - Web sitelerinde gezerken, tablar arasında geçişte, hatta bu yazıyı yazarken takılmalar var. Bazen tuşlara bastıktan 3-5 saniye sonra yazı geliyor.
    - Windows Vista'da hiç ısınmayan laptop ım şu an alev gibi. Fan sesi hiç durmuyor.
    - FN tuş kombinasyonlarının neredeyse tamamı çalışmasına rağmen, wireless açma tuşu çalışmıyor. Wireless i aktif hale getiremedim. Umarım bu sorunu çözecegim.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Firefox kurup biraz kullanacağım.
    Ancak bu ısınma ve fan sesi problemini halletmem gerekiyor. Bu konuda yardımcı olabilecek var mı ? En tahammül edemediğim şey ısınma ve fan sesidir . Sırf fan sesi yüzünden windows'a dönebilirim.

• Az önce şu 2 problemi daha farkettim.

- Laptop'un touchpad i düzgün çalışmıyor. Mouse gezdirimi çok hızlı, touchypad'e vurulması de mouse tıklanmıyor. Yani touchpadden mouse tıklaması yapmak mümkün degil.
    touchpad'in yanındaki basılan tuşlar çalışıyor,ancak tepkileri yazı seçimi vs. çok acayip. Bazen tuşa basıyorum, debian sallamıyor beni

- Kullandığım normal mouse'un orta tuşunu sayfada gezinmek için kullanamıyorum. Sadece tekerlegi kullanarak aşağı yukarı gidebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 1 Eylül 2011; 13:18:49 >
  • Isınma-takılma-donma-fan sesi Flash'tan kaynaklanıyordur.
    Flashbloc.k kur.

Farenin orta tuşu ise bende de çalışmıyor.
    Ama pek de umrumda değil.
    Bilgisayarı ilk kullanmaya başladığım zamandan beri 2-3 kere o işlevi kullanmışımdır.

Ayrıca Iceweasel eski değil de Firefox'un bu kadar hızlı numara değiştirmesinden dolayı öyle duruyor.
    Firefox 3.6 sürümü civarındadır o...
    Firefox 6'yı indirip direkt(kurmadan) kullanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

Isınma-takılma-donma-fan sesi Flash'tan kaynaklanıyordur.
    Flashbloc.k kur.

Bilgisayarı ilk kullanmaya başladığım zamandan beri 2-3 kere o işlevi kullanmışımdır.

Ayrıca Iceweasel eski değil de Firefox'un bu kadar hızlı numara değiştirmesinden dolayı öyle duruyor.

İşletim sistemi boşta dururken de, ısınma ve fan sesi var. Windowsta sessiz, normal ve hızlı diye 3 seçenek var windows için. Sessiz yapınca fan hic duyulmuyor. Debian'da işlemci hızını en düşük ayar olan 1.2 GHz e getirmeme ve bir işlem yapmamama rağmen ısınıyor ve fan sesi yüksek.
    Başka ayar var mıdır bilmiyorum.

Farenin orta tuşu çalışmasa bir nebze idare edilebilir. Ancak laptop'un dokunmatik faresi çalışmıyor. Touchpad le mouse u hareket ettirebiliyorum, ancak touchpadle mouse tıklaması yapamıyorum. Sadece mouse simgesini ekranda gezdirebiliyorum.

Flash konusuna bir deneyeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

Isınma-takılma-donma-fan sesi Flash'tan kaynaklanıyordur.
    Flashbloc.k kur.

İşletim sistemi boşta dururken de, ısınma ve fan sesi var. Windowsta sessiz, normal ve hızlı diye 3 seçenek var windows için. Sessiz yapınca fan hic duyulmuyor. Debian'da işlemci hızını en düşük ayar olan 1.2 GHz e getirmeme ve bir işlem yapmamama rağmen ısınıyor ve fan sesi yüksek.
    Başka ayar var mıdır bilmiyorum.

Farenin orta tuşu çalışmasa bir nebze idare edilebilir. Ancak laptop'un dokunmatik faresi çalışmıyor. Touchpad le mouse u hareket ettirebiliyorum, ancak touchpadle mouse tıklaması yapamıyorum. Sadece mouse simgesini ekranda gezdirebiliyorum.

Flash konusuna bir deneyeceğim.

laptop fanın düzelmesi için

sudo apt-get install cpufrequtils acpi
    bu iki pakedi yüklemen yeterli reset at düzelir

touchpad için iki yol var
    birincisi gnome kullanıyorsan tabi sistem > fare touchpad tapping etkinleştir. demen yeterli

ikincisi
    /usr/share/X11/xorg.conf.d/50-synaptics.conf

dosyasını düzenlemen gerekiyor. yoksa da oluşturabilirsin.
    sadece bunların olması yeterli kaydet reset at çalışır artık.

Section "InputClass"
    Identifier "touchpad catchall"
    Driver "synaptics"
    MatchIsTouchpad "on"
    Option "TapButton1" "1"
    Option "VertEdgeScroll" "1"
    EndSection

güncel iceweasel(firefox) yüklemek için

bu depoları sources.list e eklemen yeterli

debhttp://backports.debian.org/debian-backports squeeze-backports main
    debhttp://mozilla.debian.net/ squeeze-backports iceweasel-release

yüklemek için de

apt-get install -t squeeze-backports iceweasel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NuKe_MaNia -- 1 Eylül 2011; 16:15:57 >

• quote:

Az önce şu 2 problemi daha farkettim.

- Laptop'un touchpad i düzgün çalışmıyor. Mouse gezdirimi çok hızlı, touchypad'e vurulması de mouse tıklanmıyor. Yani touchpadden mouse tıklaması yapmak mümkün degil.
    touchpad'in yanındaki basılan tuşlar çalışıyor,ancak tepkileri yazı seçimi vs. çok acayip. Bazen tuşa basıyorum, debian sallamıyor beni

- Kullandığım normal mouse'un orta tuşunu sayfada gezinmek için kullanamıyorum. Sadece tekerlegi kullanarak aşağı yukarı gidebiliyorum.

kardeşim lütfen git ve linux kullanımını oku ya touchpad tappingi etkinleştirmemişsin linux'a laf atıyosun merak etme windows kullanıcısıyım fakat gerçekten cahilce linux kötülemekten başka bir şey yapmamışsın

• quote:

Orijinalden alıntı: blackhawk_x

quote:

kardeşim lütfen git ve linux kullanımını oku ya touchpad tappingi etkinleştirmemişsin linux'a laf atıyosun merak etme windows kullanıcısıyım fakat gerçekten cahilce linux kötülemekten başka bir şey yapmamışsın

Ne dersen de ben burada deneyimlerimi yazmaya devam edeceğim. Fanatiklik konusunu abartıyorsunuz.
    Bir işletim sisteminde touchpad çalışmayacak şekilde geldiyse, ben ne yapıyım. Ben hangi ayarın nerede oldugunu bilmek zorunda falan da değilim.

Şöyle düşün,
    laptopa işletim sistemini yüklüyorum, giriyorum. O da ne touchpad çalışmıyor. (harici mouse da yok diyelim)
    Ben mouse un hangi sebepten dolayı çalışmadığını nereden bilebilirim. İnternete gireceğim, touchpad çalışmadan nasıl girecegim ?
    Touchpadin tappingini etkinleştirmem gerektigini öğrendim diyelim. Peki o menüye nasıl girip nasıl aktif hale getirecegim, mouse olmadan.
    (klavye kısayolları falan deme bana, linux u yeni kullanan biri klavye kısa yollarını bilemez, yıllarca kullanan biri de bilmeyebilir. Şahsen windowsun çoğu kısayolunu bilmiyorum,10 seneden uzun süre kullanmama rağmen)

Yorum yazarken mantığını kullan blackhawk, fanatiklik yapınca eline birşey geçmiyor. İnsanları sadece linuxtan soğutuyorsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: blackhawk_x

quote:

Ne dersen de ben burada deneyimlerimi yazmaya devam edeceğim. Fanatiklik konusunu abartıyorsunuz.
    Bir işletim sisteminde touchpad çalışmayacak şekilde geldiyse, ben ne yapıyım. Ben hangi ayarın nerede oldugunu bilmek zorunda falan da değilim.

Şöyle düşün,
    laptopa işletim sistemini yüklüyorum, giriyorum. O da ne touchpad çalışmıyor. (harici mouse da yok diyelim)
    Ben mouse un hangi sebepten dolayı çalışmadığını nereden bilebilirim. İnternete gireceğim, touchpad çalışmadan nasıl girecegim ?
    Touchpadin tappingini etkinleştirmem gerektigini öğrendim diyelim. Peki o menüye nasıl girip nasıl aktif hale getirecegim, mouse olmadan.
    (klavye kısayolları falan deme bana, linux u yeni kullanan biri klavye kısa yollarını bilemez, yıllarca kullanan biri de bilmeyebilir. Şahsen windowsun çoğu kısayolunu bilmiyorum,10 seneden uzun süre kullanmama rağmen)

Yorum yazarken mantığını kullan blackhawk, fanatiklik yapınca eline birşey geçmiyor. İnsanları sadece linuxtan soğutuyorsun.

birde sen şöyle düşün dostum o zaman hiç linux'u bilmeyen birisi ubuntu'ya geçmek istiyor önce bir araştırıyor ne sıkıntısı var diye o da ne birde bakıyor ki HITM@N adlı arkadaşımız şu yorumunu görüyor;

hemen ctrl+w yapıyor sekmeyi kalsın diyor doğal olarak, linux kullanmak istemiyor. Aslında HITM@N arkadaşımızın acemiliğine veriyorum artık -hitap tarzı hiç de doğru anlaşılacak tarzdan değil- mümkün değil kelimesiyle olayı koparıyor ne demek istediğim anlaşıldı mı kimsenin fanatikliğini yapmam Galatasaray hariç tabiki

• Ben linux'u kullanmaya ubuntu 8.04 ile başladım. bende başlarda çok sızlandım, sildim windows kurdum, sonra tekrar ubuntu, baktım tekrar windows. sonra 8.10 ile beraber alışmaya başladım ve karşıma ne kadar bug geldiyse bir google araştırmasıyla üstesinden geldim. ubuntuforums ve launchpad zaten yeterince yardımı yapıyor, olmazsa freenode irc sunucusundan #ubuntu kanalına giriyorsunuz, gönüllüler anında yardım ediyor. Şimdi linux'u takla attırıyorum. windows'da artık kendimi tutsak hissediyorum. ne pencere tipi değiştirebiliyorsun, ne o compiz animasyonları, opacityler, widget layerler, çift ekran yapıp kübü döndürmeler nerede, ya da expo da güzel bir seçenek. Zaten bir yerden sonra terminale giriyorsun, sistemde ne istiyorsan bir kod satırı ile istediğin yere istediğin şekilde hükmediyorsun. Eğer böyle bir sistemin bug ı varsa, işi gücü bırakıp bug ı çözmeye çalışmaya yada workaround bulmaya değer bir işletim sistemi.

Kimseye bug yazmayın demiyorum tabi asla, herkes istediğini yapsın, ama hala bir kesim insan bunu kullanıyorsa, bir düşünsün. Madem öyle bir resimle bitirelim.

Linux'da yaşadığım problemler (buglar)

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.