Şimdi Ara

Linux'da yaşadığım problemler (buglar)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sadece benim başıma mı geliyor bilmiyorum. Akla hayale gelmeyecek acayip problemler yaşıyorum.
    Kullandığım linuxlar ubuntu ve pardus. Yaşadığım problemleri ufak ufak ekleyip bir liste yapacağım.

Hadi başlıyorum

- Masaüstünü göster simgesine bastıktan sonra, oturum kapandı. Açık pencereler, programlar da dahil olmak üzere hepsi kapandı. Yeniden oturumu açınca bilgisayar ilk açılmış gibi bir masaüstü geldi. 2 defa yaşadım bunu. (ubuntu)

- Firefox'da java-flash benzeri uygulamalar içeren websitelerinden 3-4 tane açınca firefox u kullanmak işkence oluyor. Tab'lar arasında geçiş yapmak için tab a tıklıyorum (bu sırada tab değişmiyor), masaüstünü göstere basıp tekrar firefox a geldiğimde tab değişmiş oluyor. Her tab değişimimi bu şekilde yapıyorum (pardus)

- Firefoxtayken, elim mouse un orta tuşuna değdi. Hani ekranı 4 tarafa serbest olarak hareket ettirilebilen mouse işareti var ya (orta tuşa basılınca çıkan), işte o çıktı. Sayfa yukarı dogru kaymaya basladi. Mouse u bırakmama, pencere değiştirmeye çalışmama rağmen sayfanın yukarıya kaymasını engelleyemedim. Uzunca bir web sitesiydi. Sayfanın kağnı hızıyla en alttan en üste doğru kaymasını tam 1 dakika boyunca izledim. En üste çıkınca bilgisayar normale döndü (pardus)

- Dosyalar arasında gezinirken, bir dosyaya kopyala diyorum, eğer o pencereyi kapatırsam, başka bir yere dosyayı yapıştıramıyorum. Ha babam git dosyayı tekrar bul, yapıştır, sonra tüm pencereleri kapat. (her zaman olmuyor, ancak yüzde 20,30 olasılıkla yaşıyorum) (pardus)

- Libre Office programı açılıyor, sonra hiçbir uyarı vermeden kapanıyor. Sebebini çözemedim, sanırım dosya tipini tanıyamayınca yapıyor (pardus)

- Ubuntu ya da pardus değil ancak openoffice programında (windowsta) yaşadığım bugı söyleyim. 2 tane fotoğrafı open office metin editörüne (odt) yapıştırdım. Sonra çıktı aldım. Tek sayfa üzerindeki 2 fotoğraftan biri kağıt üzerine çıktı diğer çıkmadı. Çıkmayan fotoğrafı ekranda milimetrik oynattım ve tekrar çıktı aldım bu sefer düzeldi (open office)

- Problem midir, değil midir bilemeyecegim. USB ye dosya aktarımını windows 3 dakikada yaparken, pardus 20 dakika uğraşıyor. Özellikle ufak ufak binlerce dosyadan oluşuyorsa. (pardus + ubuntu)

- Firefox'tan save as seçeneği ile websitesi kaydediyorum masaüstüne. Bildiğiniz gibi HTML dosyası ve yanına bir klasör oluşturuyor. Ancak pardus ile firefox üçkağıtçıları HTML simgesinin arkasına klasörü gizlemiş. HTML dosyasını çekiyorum, altında klasör de hareket ediyor. 2 simgeyi birbirinden ayırmak için kes-yapıştır yapmak zorunda kaldım. Haa bu dosyaların içiçe oldugunu nasıl anladın diyeceksiniz, ona fazla girmeyelim 10 dakika uğraştım. Her seferinde bu dosya zaten var hatası alınca masaüstünde yapmadıgım cinlik kalmadı (pardus)

- Bir tanıtım broşürü fotoğraf şeklinde PDF dosyasına kaydedilmişti, boyutu 5-10 mb arası. İnternetten pdf dosyasını çektim, pdf dosyasını açtım. Açık kaynak kodlu pdf göstericisi resimleri önce bulanık gösteriyor, ancak 1-2 saniye içinde netleştiriyordu. Yalnız bu dosyanın netleşmesi için 3 dakika bekledim, internette sörf vs. yaptım. Zor güç de olsa pdf in içindeki fotoya bakabildim (pardus)

- Ubuntu'nun kendi PDF okuyucusu ile arama yapmak tam bir işkence. Aramaya bastıktan sonra 10-15 saniyede anca kelimeyi buluyor. Normalde F3 e basınca hiç beklemeden diğer kelimeye gidiyor. Aman, başka sayfaya geçip, bir yerlere vs. tıklamayın. Tekrar aratınca bir 10-15 saniye daha bekliyorsunuz. (Windows adobe reader da benzeri bir arama 1 saniye içerisinde cevap veriyor) (Ubuntu)

- Masaüstü çözünürlüğünü değiştiriyorum ve 75 Hz yapıyorum monitörü, herşey normal olarak değişiyor. Ancak uyku moduna girdikten sonra 60 Hz e iniyor. 10 kez yaptım, bilgisayarı yeniden başlattım vs. durum değişmedi. Sonra normal kullanıcı yerine root olarak oturum açıp, öyle çözünürlüğü düzelttim ve 75 Hz de kaldı. Tabi burada dikkat edilmesi gereken nokta şu, eğer root olarak girip değiştirecekseniz, diğer hesabınızın oturum açmaması gerekiyor. Eğer diğer hesapta oturum açıksa diğer hesabın çözünürlüğü yine eskisi gibi sapıtıyor. (ubuntu)

- 1024-768 kullanımda monitör titriyor (titreme değil adeta dans ediyor). Sanırım ubuntu'nun default çözünürlüğü de 1024x768, kendi kullanıcı adımla oturum açana kadar ekran titremeye devam ediyor. Oturum açılınca çözünürlük benim ayarladığım ayarlara geliyor ve titreme gidiyor. Bios ekranında vs. titreme yok, sadece linux açılırken oluyor. (ubuntu)

- Arada sırada CPU kullanım ekranı dans ediyor, masaüstünde hiçbirşey yok, mouse a bile dokunmuyorum. Ubuntu'nun işlemci kullanım göstergesi sinüs dalgası çiziyor. İlk ubuntu kurduğumda çok yapıyordu, bu aralar pek görmüyorum (ubuntu)

• Senin sorunun bitmez.
    Ne hikmetse bana bu sorunların sadece bir ya da iki tanesi denk geldi.
    Sende mi bir sorun var acaba..?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wolf_263 -- 6 Ağustos 2011; 4:23:27 >
  • Madem bunlar hata buraya neden yazıyorsunuz ?
    Ubuntunun'da Pardusunda hata kayıdı aldıkları siteleri var neden orada aramıyor yada oraya bildirmiyorsunuz? .Buraya yazmak neyi değiştirir ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sse -- 6 Ağustos 2011; 21:50:06 >
  • Goçum sen bunları hata kayıt sistemlerine yaz .

Ayrıca ben Pardus u 2008 den beri kullanyorum bu dediğin sorunlar bende olmuyor.

Usb aktarım olayı senden kaynaklıdır arkadaşım. Kasada usb yi 1.1 e taktıysan pardus sana windows gibi uyarı vermez direk donanımı bağlar. Ve usb aygıtının hızından kaynaklı bir şey olabilir.

Git ve birkaç linux dağıtımı daha kullan da gel.

Makinenin özelliklerini yaz önce sen. hemen dağıtımlara çamur atma!

pencereci alert!
  • linuxun bir numaralı sorunu burda ortaya çıkıyor fanatizim kullanıcı beklentilerini dikkate almama ondan bu dik kafalılık onun pazar payının %1 üstüne çıkaramıyor.
  • - Firefox'da java-flash benzeri uygulamalar içeren websitelerinden 3-4 tane açınca firefox u kullanmak işkence oluyor. Tab'lar arasında geçiş yapmak için tab a tıklıyorum (bu sırada tab değişmiyor), masaüstünü göstere basıp tekrar firefox a geldiğimde tab değişmiş oluyor. Her tab değişimimi bu şekilde yapıyorum (pardus)

Özellikle Firefox 3 döneminden itibaren linuxa flash desteği ile ilgili sorunlar çıktığından kasılmalar oluyordu. Güncel firefox vb. paketler ile genelde pek sorun olmuyor. Yine de özellikle işlemci eski ise yine bu tip performansa bağlı sorunlar olabilir. Ben bu sorunu aşmak ilgili flash eklentilerini devre dışı bırakıyordum. Sorun varsa ve yapılabilcek tüm güncellemeler de yapılmışsa flash engellemek dışında bir şey işe yaramıyor. (veya ben başka çözüm bulamadım.) Bu arada bu bahsettiğim sorunu 2 ghz sempron ile yaşıyordum. X2 4800+ ile yaşamadım. (i3 ile hiç yaşamıyorum.)

- Firefoxtayken, elim mouse un orta tuşuna değdi. Hani ekranı 4 tarafa serbest olarak hareket ettirilebilen mouse işareti var ya (orta tuşa basılınca çıkan), işte o çıktı. Sayfa yukarı dogru kaymaya basladi. Mouse u bırakmama, pencere değiştirmeye çalışmama rağmen sayfanın yukarıya kaymasını engelleyemedim. Uzunca bir web sitesiydi. Sayfanın kağnı hızıyla en alttan en üste doğru kaymasını tam 1 dakika boyunca izledim. En üste çıkınca bilgisayar normale döndü (pardus)

Performanstan dolayı bu sorun büyüdükçe büyür. İki çözüm var. Birincisi orta tuşa yeniden tıklamak ki bu olayı devre dışı bırakır. Eğer sistem çok kasılıyorsa ve orta tuşla devre dışı bırakmak zaman alıyorsa o zaman firefox ayarlarından yumuşak kaydırmayı devre dışı bırakın. Tekrar bu sorunu yaşamazsınız.

- Dosyalar arasında gezinirken, bir dosyaya kopyala diyorum, eğer o pencereyi kapatırsam, başka bir yere dosyayı yapıştıramıyorum. Ha babam git dosyayı tekrar bul, yapıştır, sonra tüm pencereleri kapat. (her zaman olmuyor, ancak yüzde 20,30 olasılıkla yaşıyorum) (pardus)

Benim başıma gelmedi. Mutlaka hata kaydı geçin, aksi halde ancak burada yazdığınızla kalırsınız. Eğer bu hatanın kaydını geçerseniz en kısa zamanda düzeltirler. (Şahsen benim verdiğim hata kayıtlarının çoğu ile ilgilendiler.)

- Problem midir, değil midir bilemeyecegim. USB ye dosya aktarımını windows 3 dakikada yaparken, pardus 20 dakika uğraşıyor. Özellikle ufak ufak binlerce dosyadan oluşuyorsa. (pardus + ubuntu)

Dosya indexlemeyi kapatıp öyle deneyin.(nepomuk) Bir yandan kopyalama yapıp bir yandan da dosya indexliyorsa yapar. USB ayarlarınızı kontrol edin, USB 1.0 üzerinden çalışıyor olabilirsiniz.

- Bir tanıtım broşürü fotoğraf şeklinde PDF dosyasına kaydedilmişti, boyutu 5-10 mb arası. İnternetten pdf dosyasını çektim, pdf dosyasını açtım. Açık kaynak kodlu pdf göstericisi resimleri önce bulanık gösteriyor, ancak 1-2 saniye içinde netleştiriyordu. Yalnız bu dosyanın netleşmesi için 3 dakika bekledim, internette sörf vs. yaptım. Zor güç de olsa pdf in içindeki fotoya bakabildim (pardus)

Bu sorunun bildiğim kadarı ile birkaç sebebi olur.
    1) İşlem gücünüz düşüktür.
    2) Özellikle ekran kartı olmak üzere sürücülerde sorun olabilir. (Ekran kartı sürücüsünü doğru yapılandırmadıysanız özellikle masaüstü görselliği yüksekken tüm sistemin performansı etkilenebiliyor.)
    3) Nepomuk'u kapatmayı deneyin, kimi zaman ciddi performans sorunları çıkartabiliyor.

- 1024-768 kullanımda monitör titriyor (titreme değil adeta dans ediyor). Sanırım ubuntu'nun default çözünürlüğü de 1024x768, kendi kullanıcı adımla oturum açana kadar ekran titremeye devam ediyor. Oturum açılınca çözünürlük benim ayarladığım ayarlara geliyor ve titreme gidiyor. Bios ekranında vs. titreme yok, sadece linux açılırken oluyor. (ubuntu)

Ekrana uygun tazeleme hızı varken titreme olmaz. Herhalde sizin ayarlarınız gelinceye kadar öntanımlı bir değer kullanıyor ve o değer de monitöre uygun değil. linux açıldıktan sonra sorun olmuyorsa boşverin, pek önemli değil.

- Masaüstünü göster simgesine bastıktan sonra, oturum kapandı. Açık pencereler, programlar da dahil olmak üzere hepsi kapandı. Yeniden oturumu açınca bilgisayar ilk açılmış gibi bir masaüstü geldi. 2 defa yaşadım bunu. (ubuntu)

Masaüstü çökmüş olabilir. Başka bir şey de olabilir. Ubuntu ile ilgilenen sitelerde bir araştırın, siz yaşadıysanız aynı sorunu yaşayan başkaları da vardır. Masaüstü güncellemesi yaptıktan sonra falan mı oldu? (Bu arada hangi masaüstünü kullanıyorsunuz?)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onur_uygun -- 7 Ağustos 2011; 13:25:07 >

• Firefox'tan pdf yada benzeri bir dosyayı kaydederken KDE nin ufak dosya-klasör gezici ekranı cıkıyor. O menüde üstteki klasörlerden birine tıklayıp kaydet tuşuna basınca, kaydetmeyip tekrar klasörün icine giriyor. Üst klasöre tıklayıp, sonra dosya ismine tıklayip sonra kaydete basmak gerekiyor (pardus)

Ubuntu'da dosya sisteminde gezerken bir program açıyorum. PDF dosyası açtım diyelim, sonra ALT+F4 e basarsam PDF penceresi secili oldugu halde, arkadaki ubuntu dosya gezginini kapatıyor. (ubuntu)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AC@DC

linuxun bir numaralı sorunu burda ortaya çıkıyor fanatizim kullanıcı beklentilerini dikkate almama ondan bu dik kafalılık onun pazar payının %1 üstüne çıkaramıyor.

?
    Forumlar karıştı galiba Ubuntu,Pardus...vb dağıtımların yazarlarının takıldığı site burası değil...
  • Ucuz etin yahnisi diye boşuna dememişler. Bu dünyada hiçbir şey parasız olmuyor

Debian testing sürümünü (debian wheezy) yüklüyordum ve başıma gelen problemler:
    (ön bilgi: bilgisayarda winXP var. 3 partition a bolunmus durumda harddisk. 1- winXP (NTFS) 2- yedek (NTFS) 3-linux olarak (EXT4))

- Bilgisayarı DVD den boot ettim. Debian ı yüklemeye başladım. Zırt pırt soru soruyor. Hadi dedik eyvallah, bilgisayar başında kurulumun sonuna kadar bekledim. Tam kurulumun sonuna geldi, "Grub failed to install" diye bir hata verdi. İşletim sistemi kurulmuş olmasına rağmen boot edemediği için çalışmayacak dedi. Bilgisayarı yeniden başlatınca winXP açıldı. Ettiğim küfürlerin haddi hesabı yok tabi.

- Daha sonra debian DVD sinin rescue menüsünü uzun süre kurcaladım, boot flaglarını değiştirdim harddisklerin falan, bir şekilde GRUB yüklendi. GRUB sistemdeki windowsXP yi gördü. Grub ı başarılı şekilde yükledi. Bilgisayarı yeniden başlattım ve GRUB menüsünde winXP seçeneği yok. Güler misin ağlar mısın

- Bu arada debian DVD rescue menüsünde gezerken, DVD yi takın diye hata verdi. Kafayı yememek elde değil. Debian DVD si içerisinde bilgisayarın ama yine DVD istiyor. Çıkartıp takmak da fayda etmiyor. Öyle bir hata çıkınca, tüm menüleri de kapatıyor. Ha babam tekrar boot et, rescue menüsüne gelene kadar 30bin tane soruya cevap ver. Rescue menüsünde dua edeceksin ki DVD yi çıkarttınız hatası vermesin.

- Hazır GRUB yüklenmişken, XP çalışmasa da bir şekilde ayarlarız, Debian ı açıyım dedim. Debian a tıkladım. Yükledi, ve karşıma bir DOS ekranı geldi. Bana login ismi ve şifre soruyor. Kurulum sırasında verdiğim bütün kombinasyonları denedim ama nafile login olamadım.

Sinirlendim, 4-5 defa daha debian ı baştan kurdum. Ancak hala GRUB loader i yükleyebilmis değilim. Rescue menüsünde de olmuyor bu sefer. Saatlerim boştan yere şu salak kurulumda gitti. 3-4 saat uğraştım ve sonuç yok. Önceki söylediğim hatalara çözüm aramıyordum, ancak bu grub loader a çözüm getiren olursa fena olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HITM@N -- 10 Ağustos 2011; 17:11:19 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Ucuz etin yahnisi diye boşuna dememişler. Bu dünyada hiçbir şey parasız olmuyor

Debian testing sürümünü (debian wheezy) yüklüyordum ve başıma gelen problemler:
    (ön bilgi: bilgisayarda winXP var. 3 partition a bolunmus durumda harddisk. 1- winXP (NTFS) 2- yedek (NTFS) 3-linux olarak (EXT4))

- Bilgisayarı DVD den boot ettim. Debian ı yüklemeye başladım. Zırt pırt soru soruyor. Hadi dedik eyvallah, bilgisayar başında kurulumun sonuna kadar bekledim. Tam kurulumun sonuna geldi, "Grub failed to install" diye bir hata verdi. İşletim sistemi kurulmuş olmasına rağmen boot edemediği için çalışmayacak dedi. Bilgisayarı yeniden başlatınca winXP açıldı. Ettiğim küfürlerin haddi hesabı yok tabi.

- Daha sonra debian DVD sinin rescue menüsünü uzun süre kurcaladım, boot flaglarını değiştirdim harddisklerin falan, bir şekilde GRUB yüklendi. GRUB sistemdeki windowsXP yi gördü. Grub ı başarılı şekilde yükledi. Bilgisayarı yeniden başlattım ve GRUB menüsünde winXP seçeneği yok. Güler misin ağlar mısın

- Bu arada debian DVD rescue menüsünde gezerken, DVD yi takın diye hata verdi. Kafayı yememek elde değil. Debian DVD si içerisinde bilgisayarın ama yine DVD istiyor. Çıkartıp takmak da fayda etmiyor. Öyle bir hata çıkınca, tüm menüleri de kapatıyor. Ha babam tekrar boot et, rescue menüsüne gelene kadar 30bin tane soruya cevap ver. Rescue menüsünde dua edeceksin ki DVD yi çıkarttınız hatası vermesin.

- Hazır GRUB yüklenmişken, XP çalışmasa da bir şekilde ayarlarız, Debian ı açıyım dedim. Debian a tıkladım. Yükledi, ve karşıma bir DOS ekranı geldi. Bana login ismi ve şifre soruyor. Kurulum sırasında verdiğim bütün kombinasyonları denedim ama nafile login olamadım.

Sinirlendim, 4-5 defa daha debian ı baştan kurdum. Ancak hala GRUB loader i yükleyebilmis değilim. Rescue menüsünde de olmuyor bu sefer. Saatlerim boştan yere şu salak kurulumda gitti. 3-4 saat uğraştım ve sonuç yok. Önceki söylediğim hatalara çözüm aramıyordum, ancak bu grub loader a çözüm getiren olursa fena olmaz.

Bir git ya sahte mühendis...
    Sen bunları çözemiyorken bir de üstüne elektronik aletlere yazılım mı yazacaksın..?

• Hadi google kurtarsın kardeş.
  • En iyisi linuxa hiç bulaşmamak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: adem369

En iyisi linuxa hiç bulaşmamak.

Biz sana zorla mı kullandırıyoruz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

quote:

Orijinalden alıntı: adem369

En iyisi linuxa hiç bulaşmamak.

Biz sana zorla mı kullandırıyoruz?

Hayır.
  • Yukarıda da bahsettiğim gibi debian testing sürümünün yüklenmesi tam bir faciayla sonuçlandı. 10-15 kez baştan denememe rağmen en ufak bir ilerleme kaydedemedim.

Debian stable versiyonunu indirip onla yükleme yaptım. Testing versiyonundan sonra debian stable ın kurulum ekranı bile çok hızlı geldi. Yükleme kısımları vs. testing e göre çok daha hızlıydı. Kurulum sorunsuz tamamlandı. Hakkaten de stable mış dedim
    Bu arada birşey farkettim, testingdeki kurulum sırasında hiçbir hata vermeden software kurulumlarını tak diye yapıp (3 sn içinde) bitiriyordu. Stable ı kurarken anladım ki, testing versiyonu o kısımları hiç kurmamış, bana hata bildirmeden direk atlamış. Sifrelerimi kabul etmemesinin nedeni de sanırım bu, hicbir yazılım yuklemiyormus isletim sisteminin üstüne. O kadar yazılım yüklememesine ragmen hata vermiyor, ama grub yükleyemediginde veriyor. Burası ilginc.

Neyse lafı fazla uzatmadan Debian stable hakkındaki ilk izlenimlerimi yazıyım. (yarım saatlik)
    - Kurulum sorunsuz tamamlandı.
    - Debian açıldıgında doğrusu etkilendim. Görsellik seçimi, hızlı acılması vs. çok iyiydi.
    - Masaüstünde gezerken debian stable üzerindeki gnome3 ün mouse tepkileri çok iyi. En ufak bir gecikme yaşanmıyor. Menüler, dosya sistemi vs. çok hızlı açılıyor. Pardus ve ubuntu(10.04 lts)'dan çok çok daha hızlı ve stabil görünüyor.
    - Beni diger etkileyen husus ise, ince ayrıntılar oldu.
    __sol alt köşede masaüstü göster tuşu çok iyi
    __saat ve menü yerleşimleri gayet iyi düşünülmüş
    __Geçici verilen sudo yetkisi kaldırma butonu çok iyi olmuş
    __Pencere kapatma ikonları sağ tarafta yapılmış. Ubuntuda bu default olarak solda geliyordu. (Kendimi arabistanda gibi hissediyordum ubuntuyla)
    __4 tane masaüstü arasında geçiş acayip hızlı ubuntu masaüstü geçişlerine göre
    __Debian stable repository DVD lerinin direk olarak internetten tek hamlede download edilebilmesi çok güzel. Debian.org dan hemen çekilebiliyor. DVD1 önceden yükleyemedigim paketleri içeriyor şimdilik.
    __Hadi bir de beğenmedigim yönünü söyleyim. Mouse tıklamalarında bazen tepki vermiyor. Çift tıklama süresiyle ilgili sanırım. Bir de Pencere açma-büyütme-küçültme vs. operasyonlarındaki windows doğallığını hissedemiyorum. Tam olarak tarif edemesem de, windowsta böyle biraz daha doğal-yumuşak bir efektlendirme var.

Kısaca ilk izlenimlerim çok iyi. Debian squeeze stable ı beğendim.
    Umarım bu şekilde sorunsuz devam eder.

• Hocam sen iyi diyorsan ben de bir deneyeceğim.
  • quote:

Yukarıda da bahsettiğim gibi debian testing sürümünün yüklenmesi tam bir faciayla sonuçlandı. 10-15 kez baştan denememe rağmen en ufak bir ilerleme kaydedemedim.

Debian stable versiyonunu indirip onla yükleme yaptım. Testing versiyonundan sonra debian stable ın kurulum ekranı bile çok hızlı geldi. Yükleme kısımları vs. testing e göre çok daha hızlıydı. Kurulum sorunsuz tamamlandı. Hakkaten de stable mış dedim
    Bu arada birşey farkettim, testingdeki kurulum sırasında hiçbir hata vermeden software kurulumlarını tak diye yapıp (3 sn içinde) bitiriyordu. Stable ı kurarken anladım ki, testing versiyonu o kısımları hiç kurmamış, bana hata bildirmeden direk atlamış. Sifrelerimi kabul etmemesinin nedeni de sanırım bu, hicbir yazılım yuklemiyormus isletim sisteminin üstüne. O kadar yazılım yüklememesine ragmen hata vermiyor, ama grub yükleyemediginde veriyor. Burası ilginc.

Neyse lafı fazla uzatmadan Debian stable hakkındaki ilk izlenimlerimi yazıyım. (yarım saatlik)
    - Kurulum sorunsuz tamamlandı.
    - Debian açıldıgında doğrusu etkilendim. Görsellik seçimi, hızlı acılması vs. çok iyiydi.
    - Masaüstünde gezerken debian stable üzerindeki gnome3 ün mouse tepkileri çok iyi. En ufak bir gecikme yaşanmıyor. Menüler, dosya sistemi vs. çok hızlı açılıyor. Pardus ve ubuntu(10.04 lts)'dan çok çok daha hızlı ve stabil görünüyor.
    - Beni diger etkileyen husus ise, ince ayrıntılar oldu.
    __sol alt köşede masaüstü göster tuşu çok iyi
    __saat ve menü yerleşimleri gayet iyi düşünülmüş
    __Geçici verilen sudo yetkisi kaldırma butonu çok iyi olmuş
    __Pencere kapatma ikonları sağ tarafta yapılmış. Ubuntuda bu default olarak solda geliyordu. (Kendimi arabistanda gibi hissediyordum ubuntuyla)
    __4 tane masaüstü arasında geçiş acayip hızlı ubuntu masaüstü geçişlerine göre
    __Debian stable repository DVD lerinin direk olarak internetten tek hamlede download edilebilmesi çok güzel. Debian.org dan hemen çekilebiliyor. DVD1 önceden yükleyemedigim paketleri içeriyor şimdilik.
    __Hadi bir de beğenmedigim yönünü söyleyim. Mouse tıklamalarında bazen tepki vermiyor. Çift tıklama süresiyle ilgili sanırım. Bir de Pencere açma-büyütme-küçültme vs. operasyonlarındaki windows doğallığını hissedemiyorum. Tam olarak tarif edemesem de, windowsta böyle biraz daha doğal-yumuşak bir efektlendirme var.

Kısaca ilk izlenimlerim çok iyi. Debian squeeze stable ı beğendim.
    Umarım bu şekilde sorunsuz devam eder.

debian stable depolarında gnome3 yok gnome 2.32 kullandığınız sürüm

• quote:

Aynısı Windows'ta,Ubuntu'da ve Pardus'ta birer kez başıma geldi.

Diğer sorunlar genelde senin sorunun gibi.

Dosya kopyala yapıştır meselesi-->Büyük ihtimalle Dosyayı seçip kopyaladıktan herhangi bir programda bir yazıyı kopyalıyorsundur. O yüzden oluyordur.
    PDF okuyucu meselesi:PDF dosyan çok büyük olabilir.Onun dışında ubuntu ile gelen belge görüntüleyici gayet hızlıdır.
    Açılış ekranında çözünürlük meselesi->Açılış ekranın çözünürlüğünü değiştirebilirsin.

Diğer sorunlar genelde senin sorunun.

• Linux daha iyi diye çok kişiyle tartıştım ama bir şey anladım. Linux bir tutkudur, bilgisayarı gerçekten size verir. Zaten herkes katkı yapıyor diye bu yerlere gelmiş, milletin başına hata gelmiş, söylemişler, düzeltmişler. Biryerden sonra masaüstünü bırakıyor, sadece terminal'i kullanıyorsunuz. Hal böyle iken, eğer başınıza bir sorun geldiyse Google'dan bakın, yoksa hata kaydı geçin, üşenirseniz windows'a devam edin.
  • Herkes birbirne saldırmıs arkadaşa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.