Şimdi Ara

Linux grup sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.111
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 7 bilgisayarım var harici diskime Kali Linux kurmaya çalıştım kurulumu tamamladım fakat açılışta " Grup loading.. Welcome to Grub!" şeklinde sadece siyah bir ekran var ne windows ne linux açılıyor.Win7 komut sistemine girip grup ön çalıştırmayı silince windowsa girebiliyorum ama linux yine aktif olmuyor.Nasıl çalıştırabilirim yardımcı olabilecek varmı ?

• Günceldir.
  • Grub kurulumu sırasında bir sıkıntı olmuş galiba. Bu sorun genellikle Grub'un yeniden kurulumu ile çözülür. Aşağıdaki bağlantıda Yöntem 1'de anlatıldığı biçimde Grub'u yeniden kurabilirsiniz.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?PHPSESSID=dptpj6da2f5mp1rjagip2ad095&topic=13415.0
  • kelebekx3 kullanıcısına yanıt
    Ancak dizine erişemiyorum sadece öyle kalıyor siyah ekran tekrar kurdum aynı sorun.
  • Hangi dizine erişemiyorsunuz, tam olarak anlamadım kusura bakmayın. Aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırıp çıktısını paylaşınız.

sudo fdisk -l
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Hangi dizine erişemiyorsunuz, tam olarak anlamadım kusura bakmayın. Aşağıdaki kodu uçbirimde çalıştırıp çıktısını paylaşınız.

sudo fdisk -l

Şöyle açıklayayım tam olarak kurduğum sisteme erişemiyorum.Yani dediğinizi yazacak terminal ekranı vs de yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 Ortak Ağ sorunu !!!
    14 yıl önce açıldı
    Hamachi'de sorun (Network Sorunu)
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sisteminizi çalışan CD/DVD/USB ile açmanız gerekiyor. Bağlantıda anlatıldığı üzere chroot ile sisteminizin kurulu olduğu disk bölümüne erişip anlatılan yöntemi uygulayacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 20 Haziran 2013; 20:19:01 >
  • @kelebekx3

tek işletim sistemi (sadece linux) kurulmak istenirse grub kurmaya gerek varmıdır? teşekkür ederim...
  • Grub bir önyükleyicidir, yani tek başına Linux kursanız bile bir önyükleyici kurulması gerekir. Linux tarafında Grub harici önyükleyicilerde mevcut, örneğin Lilo gibi. Tek işletim sistemi kurulu olduğunda, grub genellikle kendini göstermez. Grub menüsü başlangıçta görünüyorsa ayar dosyalarını düzenleyerek görünmesini engelleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekx3 -- 24 Haziran 2013; 10:37:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Sisteminizi çalışan CD/DVD/USB ile açmanız gerekiyor. Bağlantıda anlatıldığı üzere chroot ile sisteminizin kurulu olduğu disk bölümüne erişip anlatılan yöntemi uygulayacaksınız.

Teşekkürler hocam hallettim yeni yazma fırsatım oldu.
  • Rica ederim, güle güle kullanın.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.