Şimdi Ara

Linux Host Vs Windows host

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
793
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Host almayı düşünüyorum. Alacağım firmada windows ve linux host secenekleri aynı fiyatlarla mevcut. Asp ile ufak tefek uygulamalar geliştirmek istiyorum ama genelde php kullanacağım. Windows hostingde gözle görülür farklar yada hatalar olurmu php ile ilgili?

Win'da plesk var ama ben Cpanel'i daha çok seviyorum. Buna rağmen gözümü kararttım windows host alma konusunda :D

Daha önce linux host kullandım defalarca ama windows konusunda hiç bir tecrübem yok. Sıkıntı yaşayabileceğim noktalar hakkında, bu konuda tecrübeli olan arkadaşlardan açıklama yapmalarını rica ediyorum :)

• quote:

Orijinalden alıntı: -evren-

Host almayı düşünüyorum. Alacağım firmada windows ve linux host secenekleri aynı fiyatlarla mevcut. Asp ile ufak tefek uygulamalar geliştirmek istiyorum ama genelde php kullanacağım. Windows hostingde gözle görülür farklar yada hatalar olurmu php ile ilgili?

Win'da plesk var ama ben Cpanel'i daha çok seviyorum. Buna rağmen gözümü kararttım windows host alma konusunda :D

Daha önce linux host kullandım defalarca ama windows konusunda hiç bir tecrübem yok. Sıkıntı yaşayabileceğim noktalar hakkında, bu konuda tecrübeli olan arkadaşlardan açıklama yapmalarını rica ediyorum :)

Merhabalar,

PHP tabiki linux hosting'de daha kararlı çalışacaktır.Fakat windows hosting'de pek sorun olacağını sanmıyorum.PHP de hangi sistemi kullanacaksınız bilgilendirirseniz yardımcı olabilirim.

Kolay gelsin iyi günler.

• Php'de bir adet wordpress blog kesin olacak, asıl amacım bir blog sitesi kurmaktı zaten. Fakat Bilgisayar öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisiyim. Blog'ta paylaştığım kodları örnek sayfalarda önizleme yaptırmak istiyorum. Ufaktan asp .net ile uğraşmaya başlamayı düşündüğüm için windows düşünüyorum. Çok kompleks bir script olmayacak yani :) Blog, basit üyelik sistemleri(asp,php) vb...
  • quote:

Php'de bir adet wordpress blog kesin olacak, asıl amacım bir blog sitesi kurmaktı zaten. Fakat Bilgisayar öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisiyim. Blog'ta paylaştığım kodları örnek sayfalarda önizleme yaptırmak istiyorum. Ufaktan asp .net ile uğraşmaya başlamayı düşündüğüm için windows düşünüyorum. Çok kompleks bir script olmayacak yani :) Blog, basit üyelik sistemleri(asp,php) vb...

Merhabalar,

Wordpress için linux tavsiyemdir daha kararlı çalışır ve windows hostta SEO çalıştırman imkansız bunuda hatırlatmak isterim.Asp için ufak bir windows hosting alıp ordan iframe vs gibi yöntemlerle yada direk sayfa ile halledebilirsin diye düşünüyorum.Dilerseniz linux host konusunda yardımcı olabilirim.PM atabilirsiniz.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetGaranti

quote:

Php'de bir adet wordpress blog kesin olacak, asıl amacım bir blog sitesi kurmaktı zaten. Fakat Bilgisayar öğretmenliği 4. Sınıf öğrencisiyim. Blog'ta paylaştığım kodları örnek sayfalarda önizleme yaptırmak istiyorum. Ufaktan asp .net ile uğraşmaya başlamayı düşündüğüm için windows düşünüyorum. Çok kompleks bir script olmayacak yani :) Blog, basit üyelik sistemleri(asp,php) vb...

Merhabalar,

Wordpress için linux tavsiyemdir daha kararlı çalışır ve windows hostta SEO çalıştırman imkansız bunuda hatırlatmak isterim.Asp için ufak bir windows hosting alıp ordan iframe vs gibi yöntemlerle yada direk sayfa ile halledebilirsin diye düşünüyorum.Dilerseniz linux host konusunda yardımcı olabilirim.PM atabilirsiniz.

Kolay gelsin.

Az önce host firması ile iletişime geçtim, windows hostingde wordpress kullanmanın sorun yaratabileceğini ve bunu desteklemediklerini söylediler. O yüzden linux almaya karar verdim. Söylediğiniz gibi iframe içerisinde ücretsiz ve reklamsız bir host ile önizlemeleri sunabilirim :)

Ayrıca ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: MehmetGaranti

quote:

Merhabalar,

Kolay gelsin.

Az önce host firması ile iletişime geçtim, windows hostingde wordpress kullanmanın sorun yaratabileceğini ve bunu desteklemediklerini söylediler. O yüzden linux almaya karar verdim. Söylediğiniz gibi iframe içerisinde ücretsiz ve reklamsız bir host ile önizlemeleri sunabilirim :)

Ayrıca ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.

Merhabalar,

Ben teşekkür eder iyi akşamlar dilerim.

• hocam merhaba
    daha önce windows hostta php kullandım. fakat klasörlere ftp ile 777 izni veremessin win hostta.
    bu bile zamanla linux tercih etmemi sağladı . ayrıca mail sistemi daha iyi çalışıyor. gerçi benim kullandığım host firması maillere kısıtlama getirdiği için böyle bir durum söz konusu idi.
    selametle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: synan

hocam merhaba
    daha önce windows hostta php kullandım. fakat klasörlere ftp ile 777 izni veremessin win hostta.
    bu bile zamanla linux tercih etmemi sağladı . ayrıca mail sistemi daha iyi çalışıyor. gerçi benim kullandığım host firması maillere kısıtlama getirdiği için böyle bir durum söz konusu idi.
    selametle

Merhabalar,

Yaklaşık 3 yıl önce windows hostta bende aynı nedenden dolayı mağdurdum.777 izin olayında çok sorun yaşamıştım.Bunuda bildirmekte fayda var.

İyi akşamlar.
  • Hiç o açıdan düşünmemiştim, izinler büyük sorunlar yaratabilirdi tabi :) Bu arada linux hostuma kavuştum. Yardımı geçen herkese tekrar teşekkürler.
  • quote:

Hiç o açıdan düşünmemiştim, izinler büyük sorunlar yaratabilirdi tabi :) Bu arada linux hostuma kavuştum. Yardımı geçen herkese tekrar teşekkürler.

Biz teşekkür eder iyi günler dileriz.Hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.