Şimdi Ara

Microsoft Search Filter Host gereksiz yere bilgisayarı kasıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
13.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Windows 8.1 bilgisayarım var bilgisayar boştayken birden fan sesi artmaya başlıyor ve görev yöneticisini açıp baktığımda en üstte Microsoft Search Filter Host diye bir uygulamayla karşılaşıyorum. Bunu görev yöneticisinden kapattığımda bazen bi süre sonra tekrar geliyo bazende kapanıyo bunun sebebi nedir? ne işe yarar bu uygulama? silmeyi denedim silinmiyoda sistem 64 dün içinde bi sıkıntı olmasınıda istemiyorum bu arada bu programın yan uygulamalarıda var bazen microsoft search protocol host da filter hst kadar kasılıyor ne yapmalıyım işte görev yöneticisi:

Microsoft Search Filter Host gereksiz yere bilgisayarı kasıyor.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Microsoft Search Filter Host: Bilgisayar Performansını Yükseltin

Windows Search Filter Host (WSH) Nedir?

Microsoft Windows Search Filter Host, Windows işletim sistemlerinde çalışan bir sistem işlemidir. Görevi, Windows arama indeksini yönetmek ve dosyaları aramayı kolaylaştırmak için indekslemektir.

WSH'nin Bilgisayar Performansına Etkisi

WSH, özellikle yoğun olarak kullandığınızda veya büyük dosyaları aradığınızda, bilgisayarınızın kaynaklarını önemli ölçüde tüketebilir. Bu, aşağıdakiler gibi performans sorunlarına neden olabilir:

• Yavaş sistem tepkileri
    • Yüksek CPU ve bellek kullanımı
    • Disk okuma ve yazma hızlarında düşüşler

WSH'yi Kapatma

WSH'nin neden olduğu performans sorunlarını çözmek için kapatmayı düşünebilirsin. Bunun için aşağıdaki adımları uygula:

1. Görev Yöneticisi'ni aç (Ctrl + Shift + Esc).
    2. "İşlemler" sekmesine geç.
    3. "Windows Arama Filtresi Ana Bilgisayarı" işlemini bul.
    4. İşlem üzerine sağ tıkla ve "Görevi Sonlandır"ı seç.

Alternatif Çözümler

WSH'yi kapatmak yerine aşağıdaki alternatif çözümleri deneyebilirsin:

• Bilgisayarını düzenli olarak yeniden başlat. Bu, arama indeksini yeniden oluşturmaya yardımcı olabilir.
    • Arama indeksini manuel olarak yeniden oluştur.
    • "Windows Arama Hizmeti"ni devre dışı bırak.

Sonuç

Microsoft Windows Search Filter Host, Windows arama özelliklerini geliştirmeye yardımcı olsa da, bazen bilgisayar performansını düşürebilir. WSH'nin neden olduğu sorunları çözmek için kapatmayı veya alternatif çözümleri denemeyi düşünebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • hizmetlerden Windows Search devredışı yap orda ne olduğu yazar
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gökşen PASLI

hizmetlerden Windows Search devredışı yap orda ne olduğu yazar

Çok teşekkürler anında 0 landı ikiside ama ne görevi yapıyolar bilgisayarda sürekli kasılmalar oluyodu gereksiz yere
  • dosya indexleme artık eski indexlenen dosyalar hariç yeni dosyalarda windows gezgini ile içerik arayamazsınız örneğin word dosyalarında herhangibir kelime veya boyutu 600pixel resim gibi
  • quote:

dosya indexleme artık eski indexlenen dosyalar hariç yeni dosyalarda windows gezgini ile içerik arayamazsınız örneğin word dosyalarında herhangibir kelime veya boyutu 600pixel resim gibi

Anladığım kadarıyla yeni kurulan uygulamalarıda arayamıycam ?
  • arama ararsınız da yavaş bulur daha önemlisi dosyaların içeriğini bulmaz dediğim gibi word dosyasını açmadan word dosyasında geçen bir metni örneğin

sadece dosya aramak için everything programını kullanın
  • quote:

arama ararsınız da yavaş bulur daha önemlisi dosyaların içeriğini bulmaz dediğim gibi word dosyasını açmadan word dosyasında geçen bir metni örneğin

sadece dosya aramak için everything programını kullanın

bu hizmet çalışmazsa mı metin dosyaları içerisindeki kelimeleri aramada bulamayız?

teşekkürler ben de rahatsızdım bu uygulamadan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • evet

tabi daha önce indexlenenler gene bulunur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökşen PASLI -- 18 Nisan 2014; 20:13:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.