Bundan yaklaşık 3 ay önce Windows 10'dan Linux Mint sürümüne geçtim alışma evresini geçtim, iyi kötü alıştım bu işletim sistemine.Ancak o kadar aramama rağmen düzgün bir resim düzenleme programı bulamıyorum.Windows 10'dayken Paint, PhotoScape ve Photoshop ile istediğimi yapıyordum.Şimdi bir fotoğrafın üstüne bir kelime yazıcam onun için bile zorlana zorlana yapıyorum.Gimp dışında; -istediğim gibi üstünde çizim yapabileceğim -Fotoğrafın üstüne başka bir fotoğraf yapıştırabileceğim -Paint kadar kolay kullanılabilen bir program önerebilir misiniz? Muhtemelen birileri çıkıp wine ile Windows programlarını Linux'ta kullanabiliyorsun diyecek.Şimdiden söyleyeyim; onu da kullandım ve her programı desteklemiyor.
Gimpten iyisini bulursanız bana da haber verin.
Mypaint Krita
Ufak tefek düzenleme işlerini Pinta ile yapabilirsiniz. Basit şekilde efekt ve katman desteği de var.
GIMP cok iyi bir uygulama olmakla beraber 2.6'dan itibaren kullanıcı arayüzünü cok saçma yaptılar. Bence GIMP-2.6'nın klasik arayüzü hep devam etmeliydi. Nitekim coğu bilgisayarımda hep GIMP-2.6 kullanıyorum. Eski versiyondan kaynaklı bir sorun olmuyor, örneğin karikatür konuşma balonu SpeechBubble plugin'ini sorunsuz kurabiliyorum. Uzun lafın kısası GIMP-2.6 'yı bir deneyebilirsin.
Arkadaşların bahsettiği Mypaint, Krita ve Pinta'yı duymamıştım; onlar da GIMP'e iyi birer alternatif olabilir...