Şimdi Ara

Linux İşletim Sistemlerinin Farkları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Linux Ailesi büyük bir aile.. Peki bu ailenin fertleri arasındaki farklar nelerdir? ArchLinux BackTrack CentOS gibi tüm işletim sistemleri... Bunlar arasındaki farklar nelerdir? İnternette bulamıyorum, hep windows ile karşılaştırılmış..

• ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: koddha

?

Bİlginiz varmı Debianın en büyük dez avantajı olan installation tam olarak neyi ifade ediyor? Türkçe manası elbette yüklemeler..
  • Kurulumunun zor olduğunu ifade ediyor büyük ihtimal.
  • debian detaylı kurulum kullanıyor ve mandrake gibi zor kuruluyor... ubuntu debian kullanamıyorum demek diyenler bile var...
  • Debian hızlı ve kararlı bir işletim sistemidir. Uzun zamandır kurmadım ama hala konsol tabanlı kurulum var bildiğim kadarıyla. Birazcık kurulum belgelerını okursanız ben açıkçası kurulumun zor olduğunuda düşünmüyorum. Yeni başlayanlar için Linux Mint tavsiye edebilirim, gayet kolay windows gibi kullanabilirsiniz fazla başınız ağrısın istemiyorsanız.

Bana sorarsanız ben bundan 10 sene önce linuxa başladığımda terminal tabanlı çalışıyordum daha çok. Sistemi öğrenmek derinlerine inmek, bir işletim sistemi nasıl çalışıyor bu şekilde öğrenmesi daha güzel. O yüzden böyle bir amacınız varsa arch linux, slackware tarzı birşeylerde tercih edebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: linuxuzman

Debian hızlı ve kararlı bir işletim sistemidir. Uzun zamandır kurmadım ama hala konsol tabanlı kurulum var bildiğim kadarıyla. Birazcık kurulum belgelerını okursanız ben açıkçası kurulumun zor olduğunuda düşünmüyorum. Yeni başlayanlar için Linux Mint tavsiye edebilirim, gayet kolay windows gibi kullanabilirsiniz fazla başınız ağrısın istemiyorsanız.

Bana sorarsanız ben bundan 10 sene önce linuxa başladığımda terminal tabanlı çalışıyordum daha çok. Sistemi öğrenmek derinlerine inmek, bir işletim sistemi nasıl çalışıyor bu şekilde öğrenmesi daha güzel. O yüzden böyle bir amacınız varsa arch linux, slackware tarzı birşeylerde tercih edebilirsiniz.

İki farklı Linux denedim. Fakat internete erişemedim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BSD ve Linux Arasındaki Farklar
    7 yıl önce açıldı
    işletim sistemi sorunu
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.