Şimdi Ara

Linux kullanmak için nedenler / Neden linux? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
178
Cevap
5
Favori
19.980
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben evimde linux kullanıyorum maintenance olayını da kendim yapıyorum server konusunda pek bilgim yok

Datacenter Highly virtualized private & hybrid cloud environments Full Windows Server functionality with unlimited virtual instances Processor + CAL* $4,809**

Standard Low density or non-virtualized environments Full Windows Server functionality with two virtual instances Processor + CAL* $882**

Essentials Small business environments Simpler interface, pre-configured connectivity to cloud based services; no virtualization rights Server (25 User Account Limit) $501**

Foundation Economical general purpose server General purpose Server functionality with no virtualization rights Server (15 User Account Limit) OEM Only

Fiyatlar böyle

What used to cost $2,499 for Red Hat Advanced Server Premium for unlimited sockets, now costs $6,498 for four sockets, a 260% increase. bu 2010daki fiyatı

http://www.readwriteweb.com/cloud/2012/01/red-hat-goes-after-vmware-hard.php burdan instance sayısına göre fiyatlandırmaya bak

https://www.suse.com/products/server/how-to-buy/

Dostum senin bahsettiğin fiyatlar hangi yılın fiyatları?

ha birde rhel linux lisans ücreti yok ama ücret ödemedenserver ı update edemiyosun

bu arada server olayıyla pek alakam yok bu yüzden pek net bir yorum yapamicam ama senin yorumun başından sonuna asılsız göründü gözüme ama yinede gözümden birşeyler kaçırmış olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabcian -- 26 Eylül 2012; 13:57:30 >

• Bu arada windows 7 yi 3 4 yıl kadar kullandım ve kullanıcı desteği isteyebileceğim bir durum yaşamadım ve kesinlikle stabilite konusunda 1 tane problem bile yaşamadım ama linuxla o kadar çok sorun yaşıyorum hepsini çözmek toplamda haftalarımı alabiliyor

Ha birde metro arayüzü dedin de ben windows 8 kullanıyorum kullanmamın sebebi kerneldeki gelişmeler memory subsystemi gelişmiş ve yaptığım benchmarklarda hep windows 7 den yuksek puanlar aldım haa birde memory comsumption evet biraz cache yapılıyor gerisi arayüzlerin harcadığı memory ama 8 gb memoryn varken hız problemi yaşamıyosun ayrıca windows 8 o dandik arayüzü eklenmesine rağmen windows 7 den daha az memory kullanıyor

benim merak ettiğim senin ilgilendiğin konu arayüzün güzelliği mi? yoksa çekirdeğin geliştirilmesi ve performansının arttırılması mı? bir serverda görüntünün ne önemi olabilir ki? ayrıca farkettiysen metro arayüzünde desktop diye bir seçenek var tıklayıp dektop gorunumune geçebiliyorsun? sen metro kullandın mı hiç ? bu yazdıkların senin kendi fikirlerinmi yoksa bir yerden okuyup da mı bu düşüncelere kapıldın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabcian -- 26 Eylül 2012; 14:16:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arabcian

Bu arada windows 7 yi 3 4 yıl kadar kullandım ve kullanıcı desteği isteyebileceğim bir durum yaşamadım ve kesinlikle stabilite konusunda 1 tane problem bile yaşamadım ama linuxla o kadar çok sorun yaşıyorum hepsini çözmek toplamda haftalarımı alabiliyor

ben insanların microsoft kullanmamak için bas bas bağırdığı o nedenleri windows 98 den bu yana yaşamadım diyebilirim ancak linuxla gün aşıtrı yaşıyorum ben linuxun windowstan üstün olduğunu düşünmüyorum özellikle server kulvarında birbirleriyle yarış içinde olduklarını tahmin edebiliyorum ve bu yüzden fiyat konusundada oyle bağırılacak bir durum olmayacağına inanıyorum

Ha birde metro arayüzü dedin de ben windows 8 kullanıyorum kullanmamın sebebi kerneldeki gelişmeler memory subsystemi gelişmiş ve yaptığım benchmarklarda hep windows 7 den yuksek puanlar aldım haa birde memory comsumption evet biraz cache yapılıyor gerisi arayüzlerin harcadığı memory ama 8 gb memoryn varken hız problemi yaşamıyosun ayrıca windows 8 o dandik arayüzü eklenmesine rağmen windows 7 den daha az memory kullanıyor

benim merak ettiğim senin ilgilendiğin konu arayüzün güzelliği mi? yoksa çekirdeğin geliştirilmesi ve performansının arttırılması mı? bir serverda görüntünün ne önemi olabilir ki? ayrıca farkettiysen metro arayüzünde desktop diye bir seçenek var tıklayıp dektop gorunumune geçebiliyorsun? sen metro kullandın mı hiç ? bu yazdıkların senin kendi fikirlerinmi yoksa bir yerden okuyup da mı bu düşüncelere kapıldın?

Kusura bakmayın ya ben dünyanın en çok para kazanan şirketlerinden birinin bunca eleştiriyi hakedicek kadar kötü ürünler geliştireceğine inanmıyorum ellerinden dünyanın en başarılı programcılarını satın alabilecek pğara var bırak programcıları türkiyeyi satın alacak kadar paraları bırakın allah aşkına insanalrın yaptığı meyve veren ağacı taşlamaktan başka bişey değil ağzı olan herkes konuşuyo daha objektif olabilecek kadar gelişmemiş kişilikleriyle yanında geçemeyecekleri şeyleri eleştirmeye kalkıyolar falan özellikle bu forumda ne kadr çok boş konuşan insan var ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabcian -- 26 Eylül 2012; 14:49:05 >

• quote:

quote:

Bu arada windows 7 yi 3 4 yıl kadar kullandım ve kullanıcı desteği isteyebileceğim bir durum yaşamadım ve kesinlikle stabilite konusunda 1 tane problem bile yaşamadım ama linuxla o kadar çok sorun yaşıyorum hepsini çözmek toplamda haftalarımı alabiliyor

ben insanların microsoft kullanmamak için bas bas bağırdığı o nedenleri windows 98 den bu yana yaşamadım diyebilirim ancak linuxla gün aşıtrı yaşıyorum ben linuxun windowstan üstün olduğunu düşünmüyorum özellikle server kulvarında birbirleriyle yarış içinde olduklarını tahmin edebiliyorum ve bu yüzden fiyat konusundada oyle bağırılacak bir durum olmayacağına inanıyorum

Kusura bakmayın ya ben dünyanın en çok para kazanan şirketlerinden birinin bunca eleştiriyi hakedicek kadar kötü ürünler geliştireceğine inanmıyorum ellerinden dünyanın en başarılı programcılarını satın alabilecek pğara var bırak programcıları türkiyeyi satın alacak kadar paraları bırakın allah aşkına insanalrın yaptığı meyve veren ağacı taşlamaktan başka bişey değil ağzı olan herkes konuşuyo daha objektif olabilecek kadar gelişmemiş kişilikleriyle yanında geçemeyecekleri şeyleri eleştirmeye kalkıyolar falan özellikle bu forumda ne kadr çok boş konuşan insan var ya

Ben metro kullandım, evde Windows 8 kurulu, sanal makinamda da Server 2012 var. UAC yüzünden tamamen kapatsanız bile sistem dosyalarına müdahale edemiyorsunuz. Sunucu dediğin alet pratik olacak, ben zamanımı menüler arasında dolaşarak yada salak saçma UI'de kısayol arayarak harcayamam. Windows Server 2003 ve 2008 R2 başarılıydı ancak 2012 tam bir başarısızlık örneği. Bir kere yazılımsal default gelen bir firewall'un sunucuya konulması hata.

Bana kişiliksiz ve boş boş laf konuşan diyerek laf eden arkadaşlar o kadar laf ettiğim Microsoft'un MCITP sertifikasına sahibim ve Enterprise seviyesindeki firmalara senelerdir destek veriyorum.

Microsoft'un bu kadar çok satmasının en büyük sebebi pazarlama stratejisidir. Siz sanıyormusunuz evinizde kopya olarak kullandığınız ve piyasaya çıktığı gün kırılan işletim sistemi Microsoft'un başarısızlığı? Hayır değil. Şirketin pazarlama stratejisi gayet basit, sen son kullanıcı olarak evinde sadece gözüne güzel gözüktüğü için bir işletim sistemi kullanıyorsun, onunla çalışan Office programını kullanıyorsun. Bir yerde çalışmaya başladığında da aynı şeyi bekliyorsun. Microsoft bu yüzden ev kullanıcılarında korsanı serbest bıraktı daha doğrusu görmezden geliyor. Yoksa o kadar yazılımcı ve white hat hacker barındıran bir şirket sanıyormusun kendi milyar dolarlık yatırımının iki günde kırılmasına seyirci kalır?

Windows sunucularının iyi olduğu noktalarda var ama stabilite bunlar arasında değil. Hyper-V farmı kurup bir IT yöneticisinin yanlışlıkla Windows Update'i açık bıraktığını düşünsenize? Windows size zorla restart attırıyor. Sonra sabahın köründe genel müdürden telefon alırsınız bir daha gelme işe diye. Yada sunucu fazla yük bindiğinden mavi ekrana düşebilir. Linux'ta böyle saçma dertler yok.

Lisanslama konusunda da CAL lisansı Windows sunucusuna bağlanacak olan client sayısı kadar para ister, buna ek olarak Windows Server için ayrı para vereceksiniz. Destek bu fiyata kesinlikle dahil değil.

Suse fiyatlarına bir bakın

Windows tarafındada processor ve üzerinde çalışacak sanal makineler bazında ayrı lisanslama yapılıyor, ayrıntılarına müsait anımda bakarım.

• quote:

ben evimde linux kullanıyorum maintenance olayını da kendim yapıyorum server konusunda pek bilgim yok

Datacenter Highly virtualized private & hybrid cloud environments Full Windows Server functionality with unlimited virtual instances Processor + CAL* $4,809**

Standard Low density or non-virtualized environments Full Windows Server functionality with two virtual instances Processor + CAL* $882**

Essentials Small business environments Simpler interface, pre-configured connectivity to cloud based services; no virtualization rights Server (25 User Account Limit) $501**

Foundation Economical general purpose server General purpose Server functionality with no virtualization rights Server (15 User Account Limit) OEM Only

Fiyatlar böyle

What used to cost $2,499 for Red Hat Advanced Server Premium for unlimited sockets, now costs $6,498 for four sockets, a 260% increase. bu 2010daki fiyatı

http://www.readwriteweb.com/cloud/2012/01/red-hat-goes-after-vmware-hard.php burdan instance sayısına göre fiyatlandırmaya bak

Dostum senin bahsettiğin fiyatlar hangi yılın fiyatları?

ha birde rhel linux lisans ücreti yok ama ücret ödemedenserver ı update edemiyosun

bu arada server olayıyla pek alakam yok bu yüzden pek net bir yorum yapamicam ama senin yorumun başından sonuna asılsız göründü gözüme ama yinede gözümden birşeyler kaçırmış olabilirim

Su an maillerimde distributorden holdingimize iki ay once gelen fiyat listesi var, Windows Server 2008 R2 Enterprise Edition icin 2800$ + KDV, her baglanacak kullanici icin 14$ + KDV, senelik support icinde 7600$ + KDV gibi bir fiyat var.

Redhat fiyatlarina da baktim ama soyle birsey var, 4-sockets with unlimited virtual guests bunu diyor. Bu ne demek? 4 adet fiziksel islemci ve sinirsiz sayida sanal sunucu destegi veriyor. Bunu Microsoft'tan bu fiyata kesinlikle alamazsiniz. Microsoft her islemci basina ayri lisans verir ve Enterprise versiyonunda sadece 4 adet sanal sunucu hakkiniz vardir. Datacenter with Hyper-V olarak alirsaniz da bir adet fiziksel sunucu uzerinde sinirsiz sayida sanal sunucu destegi veriyor.

https://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:UWX-KmYW_BoJ:download.microsoft.com/download/E/E/C/EECF5D44-9A88-43D8-AFDB-D2AB82BE035C/Win%2520Server%2520Lic%2520Book%2520customer%2520hi-res.pdf+&hl=en&gl=tr&pid=bl&srcid=ADGEESjtCL4AAaUsqlZVAZ6-Ei4OwHoGMJP93DeGIxN0s7kN5Gl89l-MNKulzHHSHsjtb9ccaCMCIHHeXADDkRIAyCVoPsjUi9ZjrP57XO48ouqcD1Qj8zllhHukgLW51aWdnbV2Enes&sig=AHIEtbTPFkKFmkLOUzpzILoE_clb3AWR0A&pli=1 burada lisanslama modeli anlatilmis durumda. Birde su var, egerki SA anlasmaniz yoksa (ki senelik lisans masrafiniza +%30 eklemek demek) Windows icin yeni surum ciktiginda yeni lisans almak zorundasiniz. Yine benzer bir sekilde eski versiyon Windows Server icin CAL lisanslariniz yeni versiyon icin gecerli degildir.

Bu kadar laf ettim ama sunuda unutmamak lazim, Linux her ne kadar guzel bir system olsada Turkiye'de destegi Microsoft gibi alamazsiniz. Destek icin gideceginiz firmalar, bakabileceginiz dokumanlar kisitlidir. Microsoft tarafinda ise elbet bilen birilerini bulursunuz ki aldiniz hata mutlaka baskasi tarafindan da alinmistir.

Son olarak Windows'un sunucu tarafinda kullanim yayginligi Turkiye'de cok fazla. Hatta %90larda desem yalan olmaz, ama cok buyuk firmalar, Turk Telekom, THY, Coca Cola, Koc, vb firmalar yuksek performans gerektiren programlar icin Windows kullanmiyorlar. Windows'u Active Directory ve Exchange icin kullaniyorlar ancak veritabanlari Unix uzerinde kosuyor. Hatta bir keresinde Koc'un destek verdigi buyuk demir celik fabrikalarindan birinin IT mudurune neden Windows degilde Unix kullaniyorsunuz diye sormustum, Unix ve Oracle'in performansinin onda birini Windows ve SQL versin, o gun istifami basar giderim demisti. Sistemleride Unix uzerinde VMware Sapphire tarafindan yonetiliyor ve 300 den fazla sanal veritabani sunuculari vardi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

quote:

quote:

Ben metro kullandım, evde Windows 8 kurulu, sanal makinamda da Server 2012 var. UAC yüzünden tamamen kapatsanız bile sistem dosyalarına müdahale edemiyorsunuz. Sunucu dediğin alet pratik olacak, ben zamanımı menüler arasında dolaşarak yada salak saçma UI'de kısayol arayarak harcayamam. Windows Server 2003 ve 2008 R2 başarılıydı ancak 2012 tam bir başarısızlık örneği. Bir kere yazılımsal default gelen bir firewall'un sunucuya konulması hata.

Bana kişiliksiz ve boş boş laf konuşan diyerek laf eden arkadaşlar o kadar laf ettiğim Microsoft'un MCITP sertifikasına sahibim ve Enterprise seviyesindeki firmalara senelerdir destek veriyorum.

Microsoft'un bu kadar çok satmasının en büyük sebebi pazarlama stratejisidir. Siz sanıyormusunuz evinizde kopya olarak kullandığınız ve piyasaya çıktığı gün kırılan işletim sistemi Microsoft'un başarısızlığı? Hayır değil. Şirketin pazarlama stratejisi gayet basit, sen son kullanıcı olarak evinde sadece gözüne güzel gözüktüğü için bir işletim sistemi kullanıyorsun, onunla çalışan Office programını kullanıyorsun. Bir yerde çalışmaya başladığında da aynı şeyi bekliyorsun. Microsoft bu yüzden ev kullanıcılarında korsanı serbest bıraktı daha doğrusu görmezden geliyor. Yoksa o kadar yazılımcı ve white hat hacker barındıran bir şirket sanıyormusun kendi milyar dolarlık yatırımının iki günde kırılmasına seyirci kalır?

Windows sunucularının iyi olduğu noktalarda var ama stabilite bunlar arasında değil. Hyper-V farmı kurup bir IT yöneticisinin yanlışlıkla Windows Update'i açık bıraktığını düşünsenize? Windows size zorla restart attırıyor. Sonra sabahın köründe genel müdürden telefon alırsınız bir daha gelme işe diye. Yada sunucu fazla yük bindiğinden mavi ekrana düşebilir. Linux'ta böyle saçma dertler yok.

Lisanslama konusunda da CAL lisansı Windows sunucusuna bağlanacak olan client sayısı kadar para ister, buna ek olarak Windows Server için ayrı para vereceksiniz. Destek bu fiyata kesinlikle dahil değil.

Suse fiyatlarına bir bakın

Windows tarafındada processor ve üzerinde çalışacak sanal makineler bazında ayrı lisanslama yapılıyor, ayrıntılarına müsait anımda bakarım.

Yok o lafı sana söylemedim bu forumda başıma gelen bir kaç olaydan sonra celalenmiş halim bu üstüne alınmana gerek yok

• Herşey yalnış. Kavga; Unix ve GNU kavgasıdır.
    Ayrıca tekel olan Apple değil, evet Microsoft' tur.
    Neden mi?
    Apple' nin %50' sinden fazlası Microsoft' a aittir.
    Yani sizin öyle Show Tv' den öğrendiğiniz; Silikon Vadisi Korsanları (Bill ve Steve amcalar) döneminden kalma birşeydir.
    Ayrıca sistem tercihi bence randımana göre seçilmelidir. Kim ne derse desin Microsoft' un GNU tabanlı işletim sistemi her Pc alıcısına ücretsiz gelir. Açık kaynak kullanmak istiyorsa, Unix tabanlı Linux dağıtımlarını göçebe gibi gezer ve hangisinde performans ve destek daha iyi ise tercih yapar. El mahkum değildir Microsoft' a; insanlar öyle görür sadece. Apple mi! MacOS mu! Sanatkar mısınız? Stilist veya sinema sektöründemisiniz? Hayırdır size demek istiyorum. Açılan başlıklara bakan son kullanıcıların tepkileri: " Adamlar devrim yapmışlar, Microsoft ve Apple kavga ediyor bu abiler Linux' u katmış. Ben ne yapsam, acaba hangisi daha mantıklı. Aha dur Linux bedavaymış, hadi kuralım. Aha sistem gitti. Ama gitmemiş. Keşke Windows' u geri kurmasaydım. Windows paralı ise ben nee zaman para verdim? Neyse bu abiler haklıdır. Hadi Linux yükleyelim. Ne kaa güzel bir görüntü. Aha Terminalden profil tercihlerinden hacker abiler gibi yeşil yaptım saydamda olsun, tamam şimdi top komutunu verelim, aha hacker oldum la".. :D Seçim sizin arkadaşlar kimse size para vericeksin dayatması yapmıyor, kimse sizden silah zoru ile parada almıyor.
    İster Silikon Vadisi korsanlarının yapdığı gibi; Bill amcanın Steve amcadan çaldıklarını MsDos' a aktararak hareket ettiği gibi, Microsoft' u tamamen ücretsiz korsan olarak kullanın.
    Yada ben sanatkarım abicim Apple şart Mac şart dersiniz, veya ben Microsoft' a para vermem Apple ile havamı basarım diyerek. Uçuk fiyatlar ile Apple Mac veya iMac alarak Microsoft' u zengin edersiniz. Ve sonrasında bu ne be Windosw candır diyip dönersiniz.
    Yada ben özgür olucam kardeşim diyerek, Linux tabanlı bir sistem kurar. Sabah akşam sisteme kitlenir sürekli bişeyler araştırıp okursunuz, sürekli bişeyler yapmaya kalkarsınız. Bir şevk ile yazılım işine girersiniz. Devam edersiniz. Her sıkıntıyı sabırla karşılayıp çözersiniz. Veya serverınız vardır sağlam bir Dağıtım kurarsınız. Kimse beni kısıtlayamaz dersiniz.
    Seçim her türlü sizindir.
    Kararları başkalarının vermesine izin vermeyin, hayatta sizin beden de ruhta ( PC' de ;) )

Ön yargıları yıkmak için söyleme gereği duydum.
    Not: Ubuntu 12.10 yanında Windosw 7 kullanıcısıyım. Win7 kullanmamdaki sebep CSharp ile çalışmam. Ubuntu kullanmamdaki sebep sosyal ve siyasaldır. Ayrıca koyu bir Debian fanatiğimdir.

Hayırlı günler..

Ayrıca şunuda ekleme gereği duydum. Bir araştırmaya göre, tam hatırlamıyorum ama sağlam bir kaynak ve sağlam bir araştırma olduğuna emin olabilirsiniz. Server saldırı konusunda Linux' un karşı koyması Microsoft ve MacOS' a oranla çok düşük emin olabilirsiniz. Yani serverlar genelde Linux diyerek daha zor karşılıyor mantığıyla bakmayın başka sebepleri vardır elbet sizin düşünüp tartın. Ama saldırılara karşı koyması ile server konusunda Microsoft ve MacOS Linux' u geride bırakmış. Hmm o zaman ne yapıcaz derseniz, emin olun ki en güvenli işletim sistemini arıyorsanız bu 3' ü de değil emin olabileceğiniz bir diğer noktada burasıdır. Güvenlik sizin için %100 ön plandaysa sizin için herşey ise, BSD' den şaşmicaksınız.
    Bir araştırın adam akıllı oturup derim. Yurdum insanı işte naparsınız okumaktan kaçar, kulaktan dolma ile gelir.. :)
    "En güvenli bilgisayar; fişi çekili olandır."
    En iyi işletim sistemi sizin dediğinizdir, sonuçta ben yada bir başkası değil siz kullanıyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Zero -- 26 Ekim 2012; 15:36:40 >

• tek kelime "ÖZGÜRLÜK"
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekotim

tek kelime "ÖZGÜRLÜK"

o zaman freebsd kullanıcaksın
  • Bence en önemli artısı çoğu distrosunun beleş olması. Onun dışında Windows da aynı işi görüyor, Linux da...
  • quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Bence en önemli artısı çoğu distrosunun beleş olması. Onun dışında Windows da aynı işi görüyor, Linux da...

windowsda beleş : )
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Bence en önemli artısı çoğu distrosunun beleş olması. Onun dışında Windows da aynı işi görüyor, Linux da...

windowsda beleş : )

O da yalan sayılmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Ben de linux kullanmamak için nedenleri sayıyım.

- internet bağlantınızın olmadığı bir bilgisayarda bilgisayara bir paket kurmak imkansızdır.
    - bir program indirmeniz gerektiğinde, muhakkak source kodunu verirler. Al derle kullan diye. O source kodu da derlenirken milyon tane hata verir sizi çileden çıkarır.
    - Notebook unuza bir linux kurarsınız, fanınız durmak bilmez. Laptop ateş gibi olur. Laptop un mouse kısmında tapping fonksiyonu default olarak kapalı gelebilir, neden çift tıklanmıyor vs. diye debelenirsiniz.
    - internete girersiniz, websayfasını aşağı kaydırırken takılır. Video izlemeye çalışırsınız, ileri geri fonksiyonu çalışmaz. Tam ekran tuşuna basarsınız bilgisayar 10 dakika geri gelmez.
    - Print alacaksınızdır, 4 sayfayı aynı anda bastırmaya çalışırsınız. Önizleme oluşturmak için 1 dakika bekletir
    - Ağda bir dosya silinmiştir. Ancak linux cache ini update etmedigi için o dosya orada gözükür, taa ki F5 e basana kadar.
    - Atıyorum linux versiyon 7.0.2.30 u bilgisayarınıza kurmuşsunuzdur. Elinizdeki dvd yi kaybetmiş, internetten 7.0.2.31 i indirmişsinizdir. DVD yi bilgisayarınıza takıp, 1-2 dosya update edersiniz. işletim sistemi çöker. Zırt pırt saçma sapan hatalar verir.
    - Windows un otomatik olarak tanıdığı bir driveri kurmak için en az 3-4 saat uğraşırsınız. Ya pes edersiniz, ya da zor güç çalışan bir driver elde etmiş olursunuz.

------------------------------------------
    - Diyecegim şu ki ev kullanıcıları için linux son derece külfetli, buglu bir işletim sistemidir. Sizi çileden çıkarır.

- Ancak server olarak kullanacaksanız. Gömülü sistemlerde kullanacaksanız. Bedava ve işe en uygun çözümdür.
    - Bilgisayarınız çöktü ve dosyaları kurtarmanız gerekiyorsa, live linux cd si ile işleri halletmek epey kolaydır. Çünkü linux her türlü dosya tipini tanır ve güzel bir masaüstü ortamında dosyalarınızı kurtarmanıza imkan verir.

Linux ne zaman güzel bir işletim sistemi haline gelir ? diye soracak olursanız.
    Benim şahsi düşünce 100lerce farklı linux tabanlı işletim sistemi geliştirmeye çalışmak yerine, bu geliştiricilerin toplanıp tek bir işletim sistemi üzerine yoğunlaşması ile olur.(linux x desktop, linux x server, linux x embedded vs. gibi her türden tek bir işletim sistemi) Böyle bir durumda eminim ki çok çok daha iyi bir işletim sistemi çıkacaktır.
    Yüzlerce farklı linux sürümü ile tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok.

En Son ne zaman Kullandın.
    Şuanda ubuntu bütün driverleri kendisi buluyor.Bulamazsa Ek Sürücüler diye aracı var kendisi arayıp buluyor.
    Ayrıca Fan Yükteyken bile doğru dürüst çalışmıyor.Senin Bilgisayar ısınıyorsa inux ne yapsın

• Server işleri olmadıkça linux/unix ile uğraşılmaz. Neden kasayım ki o kadar konsol ile? 2 tıkla işimi halletmek varken neden o kadar komutu konsola yazayım? Kim ne derse desin Windows daha uygundur, serverlar haricinde.
  • Steam oyun desteğini biraz daha arttırsa çok daha iyi olur. Linux'un şu anda tek eksiği yazılım sıkıntısı.
  • burasida ms fanboyu dolu Linux ne bilmezler sadece serverda kullanilir diye martaval okurlar...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Want to

quote:

Orijinalden alıntı: HITM@N

Ben de linux kullanmamak için nedenleri sayıyım.

- internet bağlantınızın olmadığı bir bilgisayarda bilgisayara bir paket kurmak imkansızdır.
    - bir program indirmeniz gerektiğinde, muhakkak source kodunu verirler. Al derle kullan diye. O source kodu da derlenirken milyon tane hata verir sizi çileden çıkarır.
    - Notebook unuza bir linux kurarsınız, fanınız durmak bilmez. Laptop ateş gibi olur. Laptop un mouse kısmında tapping fonksiyonu default olarak kapalı gelebilir, neden çift tıklanmıyor vs. diye debelenirsiniz.
    - internete girersiniz, websayfasını aşağı kaydırırken takılır. Video izlemeye çalışırsınız, ileri geri fonksiyonu çalışmaz. Tam ekran tuşuna basarsınız bilgisayar 10 dakika geri gelmez.
    - Print alacaksınızdır, 4 sayfayı aynı anda bastırmaya çalışırsınız. Önizleme oluşturmak için 1 dakika bekletir
    - Ağda bir dosya silinmiştir. Ancak linux cache ini update etmedigi için o dosya orada gözükür, taa ki F5 e basana kadar.
    - Atıyorum linux versiyon 7.0.2.30 u bilgisayarınıza kurmuşsunuzdur. Elinizdeki dvd yi kaybetmiş, internetten 7.0.2.31 i indirmişsinizdir. DVD yi bilgisayarınıza takıp, 1-2 dosya update edersiniz. işletim sistemi çöker. Zırt pırt saçma sapan hatalar verir.
    - Windows un otomatik olarak tanıdığı bir driveri kurmak için en az 3-4 saat uğraşırsınız. Ya pes edersiniz, ya da zor güç çalışan bir driver elde etmiş olursunuz.

------------------------------------------
    - Diyecegim şu ki ev kullanıcıları için linux son derece külfetli, buglu bir işletim sistemidir. Sizi çileden çıkarır.

- Ancak server olarak kullanacaksanız. Gömülü sistemlerde kullanacaksanız. Bedava ve işe en uygun çözümdür.
    - Bilgisayarınız çöktü ve dosyaları kurtarmanız gerekiyorsa, live linux cd si ile işleri halletmek epey kolaydır. Çünkü linux her türlü dosya tipini tanır ve güzel bir masaüstü ortamında dosyalarınızı kurtarmanıza imkan verir.

Linux ne zaman güzel bir işletim sistemi haline gelir ? diye soracak olursanız.
    Benim şahsi düşünce 100lerce farklı linux tabanlı işletim sistemi geliştirmeye çalışmak yerine, bu geliştiricilerin toplanıp tek bir işletim sistemi üzerine yoğunlaşması ile olur.(linux x desktop, linux x server, linux x embedded vs. gibi her türden tek bir işletim sistemi) Böyle bir durumda eminim ki çok çok daha iyi bir işletim sistemi çıkacaktır.
    Yüzlerce farklı linux sürümü ile tekerleği yeniden icat etmeye gerek yok.

En Son ne zaman Kullandın.
    Şuanda ubuntu bütün driverleri kendisi buluyor.Bulamazsa Ek Sürücüler diye aracı var kendisi arayıp buluyor.
    Ayrıca Fan Yükteyken bile doğru dürüst çalışmıyor.Senin Bilgisayar ısınıyorsa inux ne yapsın

1,5 yıl felan önce Asus marka 2. el bir laptop almıştım.Laptoba ubuntu kurdum.AÖF için çıktı almam gerekiyordu.Yazıcıyı bilgisayara bağladım 30 sn olmadan yazıcıyı tanıdı.Takılan usb, harici hdd vs bi kaç sn geçmeden görüyor. Windowsta driver bulması adamı deli ediyor

• quote:

Orijinalden alıntı: grezimonk

burasida ms fanboyu dolu Linux ne bilmezler sadece serverda kullanilir diye martaval okurlar...

Ya bir git, sen konsol kölesi olmaya devam et o zaman
  • sunucu haricinde evde kullanmak için neden yok bence.
  • TSuNaMi_ kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum.Sunucu çözümleri için oldukça işlevsel ve ekonomiktir Linux..Ev kullanıcıları için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim maalesef.Birde sürekli övülen "Linux programları Windows'tan iyidir" "windows'ta olan tüm programlar yada altarnatifi linux'da da vardır" bu iki cümle beni benden almaktadır.Pireyi deve yapmaya mahal yok...Mesela Bir IDM bulamazsınız(hemen JDOWNLOADER derler kasıntı ve video indiremez ) C# gibi bazı dillerin derleyicisi yoktur.( C# derleyici vardı ama sorunlu ve sıkıntılı bildiğim kadarıyla artık güncellenmiyor ) yada bir DRIVERGENIUS olayı yoktur-norton ghost tarzı program yoktur yada işlevsel değildir (COLONEZILLA BİR NORTON GHOST DEĞLDİR!!!)kamera gibi çevre birimlerin driver ya çok azdır yada yoktur(Kullandıgım ORITE RN5100 Linux dağıtımı altında çalışmamaktadır) birçok lebtop çevre birimleri(kart okuyucu kamera v.s ) sürücüleri yoktur Windows'da oldugu gibi lebtop markasına ait"özel" programlar bir çoğunda yoktur(Ekolayzır özel ses yazılımları/Ekran kontrolcüsü gibi ).Linux'da Tüm programlar windows'tan iyidir sözüde safsatadır.Mesela KDE dağıtımların hemen hemen hepsinde AMAROK denen bir player vardır.Aşırı kasıntı ve yavaştır...Eski yeni makına ayırt etmeksizin çok sıkıntılı çalışmaktadır...
    İstekli olan yada virüslerle başı beladan kurtulmayan kişiler Linux kurar dener.Şimdiye kadar PEAR OS-ELEMENNTARY OS-LINUX MINT 13-14-15- PARDUS-UBUNTU gibi başlıca dağıtımları denedim makina biraz iyise hernekadar fontları çok sıkıntılıda olsa KDE dağıtımlarını öneririm

Not:Artık eleştiri yazmaya korkar oldum Linux bölümde hakaretler peşpeşe geliyor eleştiri yerine küfürle karşılık verenler var.Yaşım olmuş 26...siz kaldırabilirsiniz ama ben küfür kaldıramam arkadaş..Eleştirin varsa yap ama yüzüne söyleyemeceğin kelimelere klavyeden yazıp "klavye delikanlılığı yapma "Saygılı olki saygılı davranayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARK KING -- 10 Ekim 2013; 11:06:00 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.