Şimdi Ara

linux kurma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • linux kurmayı anlatabilirmisiniz.şimdi ben linux a sadece bir diskmi ayırabilrim.diger disk dolu.bu linux bir diske mi kuruluyor?bir ara turkixi kurmaya çalışmıştm beceremedim.ayrıntılı olarak anlatırsanız sevinirim

teşekkurler.yeniyimde biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewillrise -- 29 Haziran 2006; 3:32:58 >

• Evet diskinizin bir bölümüne kurabilirsiniz. Pardus adından bir dağıtım var mesela. Başlangıç için onu kullanabilirsiniz. Kurulumu windows'tan farklı değildir. Çok rahat kurarsınız.

http://www.uludag.org.tr
  • bu linux la windows bi diskte beraber calısabilirlermi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewillrise -- 29 Haziran 2006; 3:36:49 >
  • Linux kurma derken linux surumlerinin hepsinin kurulumu bir birinden farklidir. Bazisi grafik yuz kullanirken bazisi kullanmaz mesela(en basitinden). Madem yeni baslicaksin herkese yaptigimiz tavsiye Turkce olarak pardus sonrada mandrake,ubuntu... Once harddiskinde yer acicaksin. Bos bir alan. Sonra Yukleme islemini baslatirsan bir cok seyi otomatik yapicaktir. Tik-tik-tik yani ve bitti. Google da daha detayli aratirsan mesela ubuntu resimli kurulum.

http://www.uludag.org.tr/

Onun disinda linux demek surekli okumak demek. Sayfalarca yazi okuyup yeni birseyler ogrenmek demek. Yukardaki linki okuyarak basliyabilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: wewillrise

bu linux la windows bi diskte beraber calısabilirlermi?

Tek diskte beraber çalışabilirler ancak farklı bir kısımda oldukları müddetçe. Başka bir sürücü diyeyim basitçe (C, D gibi). Zaten pardusu kurduğunda başka bir program daha kurulacak ve bilgisayarı başlatırken Windows mu Pardus mu diye soracak sana. (GRUB)
  • quote:

Orjinalden alıntı: oneex

quote:

Tek diskte beraber çalışabilirler ancak farklı bir kısımda oldukları müddetçe. Başka bir sürücü diyeyim basitçe (C, D gibi). Zaten pardusu kurduğunda başka bir program daha kurulacak ve bilgisayarı başlatırken Windows mu Pardus mu diye soracak sana. (GRUB)

ama pardusu kurarken format atmıyormu ozmamn windowsun gitmesi lazım
  • quote:

quote:

quote:

partition ayirma dedigimiz bundan dolayi. Senin windows dilinde c surucun salliyorum 80gb lik bir partition. Sen bunu ikiye boldugunde (partition magic gibi bir programla windows kismini sikistiriyorsun yada kisaltiyorsun) 40*2gb partitionin oluyor. Ikinci 40lik formatlanmamis bos alan oluyor. Iste oraya yukledin mi hicbir sorun olmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: Markandeya

quote:

quote:

quote:

partition ayirma dedigimiz bundan dolayi. Senin windows dilinde c surucun salliyorum 80gb lik bir partition. Sen bunu ikiye boldugunde (partition magic gibi bir programla windows kismini sikistiriyorsun yada kisaltiyorsun) 40*2gb partitionin oluyor. Ikinci 40lik formatlanmamis bos alan oluyor. Iste oraya yukledin mi hicbir sorun olmaz.

simdi benim 40 a 40 ayrılı 80gb diskim var.d: de cok onemli dosyalarım var buraya kurmam olanaksızbirekre turkix kurmayı denedim buraya butun dosyalarım gittiydi.hemde turkix i kuramamıstım.c: ye hem pardus hem windows kurmak istiyorum.bu olabilirmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wewillrise -- 29 Haziran 2006; 14:24:24 >

• evet olabilir. Sana dedigim gibi bos bir alan yaratman lazim formatsiz. Dosyalarinin kaybetme sebebi pardus yuklerken ext3 formati atar. Dogal olarak gider. Butun gerekli dosyalarini c ye at. D yide bos birak. Sonrada yukleme sirasinda buraya yukle.
  • quote:

evet olabilir. Sana dedigim gibi bos bir alan yaratman lazim formatsiz. Dosyalarinin kaybetme sebebi pardus yuklerken ext3 formati atar. Dogal olarak gider. Butun gerekli dosyalarini c ye at. D yide bos birak. Sonrada yukleme sirasinda buraya yukle.

yani şimdi win kuruluken c ye de pardus kurmazmıyım.pardon basınızı agrıttıysam.
  • Nedemek...

Simci oncelikle windows ve linuxun tamamen ayri yuklendigini anlamamiz lazim. Linux u windows tamamen kapali hatta windows yokmus gibi sayicaz. Bunu yaparken sen c surucusu dedigin yeri yok sayicaz. Win kuru iken pardus yukliyebilirsin ama ayni anda kullanamassin. Birinden birini acilista secmen lazim. Acilista bilgisayar sana sorucak hangisini aciyim diye sende win veya pardusu seciceksin. O yuzden ayri ayri yerlere yukluyoruz. Eger harddiskimi hic bozmiyim diyorsan wmware programini kullanarak windows acikken win altinda linuxu yukliyebilirsin. Performansi iyi olmaz ama linuxu iyi ogrenene kadar seni idare eder yada bir live cd indir (knoppix mesela) cd den calisir. Hic bir ayar yapmanda gerekmez. Onlada kendini gelistirebilirsin.
  • quote:

Nedemek...

Simci oncelikle windows ve linuxun tamamen ayri yuklendigini anlamamiz lazim. Linux u windows tamamen kapali hatta windows yokmus gibi sayicaz. Bunu yaparken sen c surucusu dedigin yeri yok sayicaz. Win kuru iken pardus yukliyebilirsin ama ayni anda kullanamassin. Birinden birini acilista secmen lazim. Acilista bilgisayar sana sorucak hangisini aciyim diye sende win veya pardusu seciceksin. O yuzden ayri ayri yerlere yukluyoruz. Eger harddiskimi hic bozmiyim diyorsan wmware programini kullanarak windows acikken win altinda linuxu yukliyebilirsin. Performansi iyi olmaz ama linuxu iyi ogrenene kadar seni idare eder yada bir live cd indir (knoppix mesela) cd den calisir. Hic bir ayar yapmanda gerekmez. Onlada kendini gelistirebilirsin.

bıktım su windowstan.knoppix var da sadece sistem coktugu zman dosyaları kurtarmak için kullanıyorum.yada direk windows suz kurarım artk.teşekkurler

• hiç bilmiyosan direk kurmamanı tavsiye ederim,ters etki yapabilir bu sefer tamamen soğuyabilirsin.Vmware altında hem ubuntu hem slackware kurdum ben ikisi de sorunsuz ve hızlı çalışıyor.Artı olarak usb modem kullanıyorum tek başına nete çıkmak için tonla ayar yapmam lazım fakat vmware de sadece guest sistemi NAT la bağlıyorum direk netteyim.Bence bu tarz bir çözüm şu an senin tam aradığın.
  • Pardus kurdum tavsiye ederim.Güzel bir şey ama ses sorunu yaşadım bu yüzden sen suse felan kur Linux işletim sistemleri ve resimli kurulum anlatımını bu sitede bulabilirsin:

http://www.linux.org.tr/

• quote:

Orjinalden alıntı: Gossipp

Pardus kurdum tavsiye ederim.Güzel bir şey ama ses sorunu yaşadım bu yüzden sen suse felan kur Linux işletim sistemleri ve resimli kurulum anlatımını bu sitede bulabilirsin:

http://www.linux.org.tr/

Ilk yuklenildiginde ses kisiktir. kmix,alsamix gibi programlarla sesi aciniz. Eger olay bu degilse alsa paketlerinin kurulu oldugundan emin olun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.