Ben 80Gb hdd de Xp için 70 linux için 10Gb yer ayırıp 70gblik kısma xp yi yükledim...Daha sonra da 10Gb lik kısma mandrake linux 10.0 u kurdum...Fakat linux u kurarken yanlışlıkla bir kaç tane bölümleme yaptım....Nitekim linux u kurdum. Pc açılırken linux devreye giriyıordu menüden windows a da geçebiliyodun...Ancak bir problem nedeniyle xp ye format atmak zorunda kaldım...Tekrar kurduktan sonra artık pc başlarken direk Xp ile başlıyor...
Bu durumla alakalı olarak birkaç sorum var :)
1-Linux a nasıl geçiş yapabilirim? 2-Linux kurarken yapmışolduğum partition ları nasıl tek sürücü altında toplarım?
Şimdiden teşekkürler...
Linux' ta en az 2 disk bölümü olmak zorundadır.
Linux' u açmanız için açılış yükleyici kurmanız gerek. Mandrake CD' sini kullanarak sistemi güncelleyebilirsiniz.
bölümleri tekrar oluşturmalı yada mount etmelisin. Buda zor bir işlem oldugu için tekrar kurmak en mantıklısı olucaktır
mdk10 boot cd sini takin guncellemeyi secin partition bolumlemede linux ile ilgili olan bolumleri fat32 yada ntfs ne yapicaksaniz artik onu yapin dewam edin diske yazmis olucak tetrar baslatin bilgisayari her hangi bi acilis disketi ile fdisk/mbr yazin mbr yede fdisk atmis olucaksiniz sifir bir bilgisayar elde etmis olursunuz ister sadece winxp kurarsiniz isterseniz linux + xp kurarsiniz iyi calismalar...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme