Linux'a şu anlık yabancıyım ve sadece tanıma amaçlı olarak Linux Mint 17 Cinnamon sürümünü kurmak istiyorum. Yalnız Vmware'de Mint ile ilgili hiç bir şey göremedim ve sisteme de biraz yabancı olduğum için yanlış adımlar atmadan önce sizlere sormak istedim. Daha önce internette araştırma yaptım biraz ama net bi cevap alamadım. Var mıdır bu konuda bana yardımcı olabilicek biri? Şimdiden teşekkürler
bencileyin oracle virtualbox kullanman daha mantıklı...sitesine girip direk anasayfadan indiriyorsun...yanılmıyorsam vmware indirmek için envayi çeşit form doldurman gerekiyor...üstelik virtualbox indirdikten sonra kurulumu da ayarlaması da çok kolay... mesela virtualbox ı kurdun... programı açtın... sol üst tarafta sırasıyla YENİ AYARLAR BAŞLAT göreceksin... yeniyi tıkla...işletim sisteminin adını türünü sürümünü falan filan gir listeden... mint içini ubuntu 32 bit sanırım... ardından ileriyi tıkla...bellek boyutunu ayarla: çok aşırıya kaçma...sabit disk kısmına dokunma oluştur de.... sabit disk dosya türü: direk ileriyi tıkla....fiziksel sabit diskte depolama: direk ileriyi tıkla... dosya yeri boyutu: sadece deneme yanılma neymiş ne değilmiş demek istiyorsan 8 gb yeterli... oluşturu tıkla.... tamamdır...ana menüde YENİ AYARLAR BAŞLAT falan filan denen yerde oluşturduğun OS çıktı... şimdi sırasıyla AYARLAR > DEPOLAMA... denetleyici ide'nin altında adını koyduğun vdi'yi göreceksin... sağ tarafta SABİT DISK: ide primary master yazan yerin yanı başındaki mavi simgeyi tıkla, ardından "sanal bir sabit disk dosyası seçin" kısmını tıkla ve indirdiğin mint isosunu bul tıkla... AÇ TAMAM TAMAM falan tıkla sırasıyla... ana sayfaya mı desem menüye mi desem gelince sağ yeşil ok başlat'ı tıkla... bekle.... ardından mint boot edilecek... minti kur dene falan filan diyecek... kuru tıkla... ileri ileri ileri yi tıkla... hard disk kısmından falan hiç bir şeyi ellemeden ileriyi tıkla, bu arada bölge dil saat tarih klavye ayarlarını falan yap, şifre falan belirle.... tamamdır... kurulum bitince sanam makinayı tekrar başlat... mintin kuruldu.... şifreni gir...masa üstüne ulaştın...hayırlı olsun