Şimdi Ara

Linux Mint Güncelleme Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    --Linux kurulum aşamasında olup, henüz kuruluma başlamadan önce bize bir kaç seçim yönergesi sunmaktadır. Bunlardan biri ise "kurulum sırasında güncelleştirmeleri otomatik olarak indir" seçeneğidir. Mesela bu kutucuğu seçerek kurulum yapıyorum, kurulum sırasında tabii ki interneti kullanıyor.. Kurulum bittikten sonra ise güncelleştirme denetimi yapıyorum ve mesela 200mb boyutuna sahip 50 tane güncelleştirme buldu..

Daha sonra linux kurulumu için tekrar boot ediyorum ve bu sefer kurulum aşamasında internet bağlantısını kesiyorum. Kurulum tamamlandıktan sonra internet bağlantısını tekrar entinleştirerek güncelleştirme denetimi yapıyorum ve o da neeyine 200mb boyutuna sahip 50 adet güncelleştirme buluyor.. Ee ben az önce ilk kurulum sırasında bu kutucuğu işaretleyip kurulum yapmıştım ve güncelleştirme denetimi esnasında yine 200mb boyutuna sahip 50 adet güncelleştirme bulmuştu. Peki az önce kurulum esnasında kutucuğu işaretleyerek güncelleştirme indirmesine izin verdiğimiz güncelleştirmeler nereye gitti??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 27 Ağustos 2015; 7:17:38 >

• O secenegi hicbir zaman isaretlemedim...ne gerek var anlamam da.zaten kurulumdan sonra hangisini yukleyecegimize karar vererek guncelleyecegiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: istemsizhareket

O secenegi hicbir zaman isaretlemedim...ne gerek var anlamam da.zaten kurulumdan sonra hangisini yukleyecegimize karar vererek guncelleyecegiz.

Benim merak ettiğim bu işlem esnasında interneti kullanarak arka planda ye yaptığı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 27 Ağustos 2015; 9:35:16 >
  • Linux Mint kurulum arasında "kurulum sırasında güncelleştirmeleri otomatik olarak indir" şeklinde bir seçeneğe ben rastlamadım. Bu seçenek Ubuntu'nun kurulum aracında mevcut. Linux Mint kurulumu sırasında sadece dil paketleri iner ve kurulur.
  • Mint kurulumu boyunca sürekli interneti kullanıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oreXin -- 28 Ağustos 2015; 13:02:54 >
  • Dİl paketlerini güncelliyor. Eğer dil paketi ile ilgili bağımlı güncelleme varsa, onu da otomatik yapmak zorunda. Örneğin Firefox Türkçe dil dosyası yüklenirken buna bağımlı olarak güncelFirefox uygulaması da varsa bu da otomatik olarak kuruluyordur. Paket bilgisi önbelleği ve bunlar haricinde başka paket güncellemesi olmuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Dİl paketlerini güncelliyor. Eğer dil paketi ile ilgili bağımlı güncelleme varsa, onu da otomatik yapmak zorunda. Örneğin Firefox Türkçe dil dosyası yüklenirken buna bağımlı olarak güncelFirefox uygulaması da varsa bu da otomatik olarak kuruluyordur. Paket bilgisi önbelleği ve bunlar haricinde başka paket güncellemesi olmuyor.

Çevrimdışı kurulum yaparsak eğer kurulması zorunlu olan paketleri sonradan kurabilir miyiz? Çünkü mint update aracında yer almıyorlar..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows vs ubuntu
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tabii yapabilirsiniz. Kurulum sonrasında Diller uygulaması ile Türkçe dil dosyalarını yükleyebilir, varsayılan dili seçebilirsiniz. DVD sürümü yüklerseniz zaten multimedya çözücüleri ve eklentiler kurulu gelecektir, Nocodecs sürüm ile kurulum yaparsanız kurulum sonrasında sizi karşılayacak olan Hoşgeldiniz ekranı üstünde bulunacak bir kısayol yardımıyla çözücü ve eklentileri kurabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

Tabii yapabilirsiniz. Kurulum sonrasında Diller uygulaması ile Türkçe dil dosyalarını yükleyebilir, varsayılan dili seçebilirsiniz. DVD sürümü yüklerseniz zaten multimedya çözücüleri ve eklentiler kurulu gelecektir, Nocodecs sürüm ile kurulum yaparsanız kurulum sonrasında sizi karşılayacak olan Hoşgeldiniz ekranı üstünde bulunacak bir kısayol yardımıyla çözücü ve eklentileri kurabilirsiniz.

İlginiz için çok teşekkür ederim Linux Üstadı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.