Linux Mint ve Windows 10'da Çift Önyükleme Yapma
Çift önyükleme, bir bilgisayara birden fazla işletim sistemi kurmanıza olanak tanır ve bu şekilde ikisi arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Linux Mint ve Windows 10, çift önyükleme için yaygın olarak kullanılan iki işletim sistemidir.
Çift önyükleme işlemi, doğru adımları izleyerek nispeten basittir. Ancak herhangi bir değişiklik yapmadan önce verilerinizi yedeklemeniz önemlidir.
- Önyüklenebilir USB veya DVD oluşturun: Windows 10 ve Linux Mint için önyüklenebilir ortam oluşturun.
- BIOS'a erişin: Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve BIOS ayarlarına erişmek için üreticiye özel tuşa basın (genellikle F2, F10 veya Del).
- Önyükleme sırasını ayarlayın: Önyükleme sırasını, önce önyüklenebilir ortamdan başlatmak üzere ayarlayın.
- Linux Mint'i yükleyin: Bilgisayarınız önyüklenebilir ortamdan başlatıldıktan sonra Linux Mint'i yükleyin. Yükleyici, işletim sistemini kurmak için gerekli adımlarda size yol gösterecektir.
- Windows 10'u yükleyin: Linux Mint yüklendikten sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve Windows 10 önyüklenebilir ortamını yerleştirin. Windows 10'u yükleyin ve "Özel Tür" kurulum seçeneğini kullanın.
- Önyükleme yöneticisini yapılandırın: Windows 10 yüklendikten sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. BIOS'a erişin ve önyükleme yöneticisini yapılandırın. Linux Mint ve Windows 10'u önyükleme seçenekleri olarak ekleyin.
Çift önyükleme işlemini başarıyla tamamladıktan sonra bilgisayarınıza hem Linux Mint hem de Windows 10'u yükleyebilir ve bunlar arasında önyükleme yöneticisini kullanarak kolayca geçiş yapabilirsiniz.