Şimdi Ara

Linux neden başarısız ? işte cevabı (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
469
Cevap
7
Favori
27.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RafiQ_Shia

Başarı göreceli bir kavramdır kimine göre ve ya neye göre ?

Tam 8 yıldır windowsun yanında linux kullanıyorum daha doğrusu linuxu seviyorum ve her versiyonunu denemek
    ve yenilikleri görmek beni mutlu ediyor. İşte mac kullanıyorum.

Fakat bunca yıl windowsun zaaflarından üstelik bedava olması halinde yararlanamayan bir sistemdir linux.
    Linux kendi içinde onlarca sürümlere bölünmüş bir türlü istikrarı yakalayamamıştır.
    İstikrar demişken bana göre en istikrarsızın istikrarlısı Ubuntu'dur fakat ubuntunun gereksiz çökmelerinden dolayı artık mint linux 13 kullanıyorum.

Gerçek şu ki, böyle devam ederse bir 20 yıl daha linux windowsun yanına yaklaşamaz artık daha kullanışlı daha basit ve oyuncu, multimedya
    alanın da linux extra programlarla kendi sanal yaşamına yön vermelidir. yoksa işi gerçekten çok zor.

Linux mint ubuntu tabanlı zaten aldığı bütün güncellemeler de ubuntunun güncellemeleri linux gayet başarılıdır bence özellikle felsefe olarak, linuxta sistem kurmak maintane etmek kullanıcıya kalır yani ortada bir başarısızlık varsa bu kullanıcının başarısızlığıdır bence stabil bir repo kullanır veya bütün programları kendi bilgisayarınız üzerinde kendi bilgisayarınızın konfigurasyonuna göre derler iseniz linuxun hem stabilite hem performans açısından windowstan çok daha ilerde olduğunu anlayabileceksiniz iyi günler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabcian -- 7 Eylül 2012; 15:28:58 >

• quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

quote:

Orijinalden alıntı: baris_55
    Ayrıca linux un hedef kitlesi son kullanıcı değil.

bizde son kullanıcılar olarak işte bunu eleştiriyoruz ya !

dahası wikipediaya baktımdan !

masa üzeri arabirimi olarak !

X Window Manager
    AfterStep
    Blackbox
    CTWM
    Enlightenment
    FVWM
    Hackedbox
    IceWM
    Metisse
    OLVWM
    PLWM
    PWM
    Sawfish
    vtwm
    wm2
    wmx
    Xmonad

ve göresel çevre birim olarak ise

GNOME
    KDE
    Xfce
    LXDE

hey maşallah suyundan da koyu verseydin yani :)

uzun lafın kısası
    sen bir programcısın ve grafik arayüzlü bir program yazmak istediğin zaman !
    linux için en az 4 farklı standarta uygun program yazmak zorunda kalacaksın !
    dahası programı paketlemek içinde linux dağılımına özel paketleme yapacaksın !

kısacası linux bir noktada ortak akılda buluşmayı bırak !
    ortada akılsızca dönmeye dolaşma durumlarına giriyor.

bu açıdan google android bu saçmalığa son vermesi açısından ! en iyi alternatif gibi !

http://www.android-x86.org/

Linux açık kaynaklı arkadaşım geliştirilmesinde windowsunki gibi 2000 kişi çalışmıyo milyonlarca programcı çalışıyo haliyle o saydığın birimlerin hepsine yetecek kadar programcı var linuxun alt yapısında

haa birde mümkünse linuxu herkes kullanmasın öyle her mint kullanan her ubuntu kullanan da ben linux biliyorum anlıyorum demesin
    mümkünse linuxu program geliştiricileri bilgisayar geekleri falan kullansın ki şu forumlarda da adam akıllı muhabbetler yapılsın iki gün sonra ubuntu basit diye kullanabilen 3 5 düşük iq lu insanın mızmızlarıyla uğraşmasın bu saydığım kategorideki insanlar linuxun hedefide bu zaten hedefine de ulaşmış durumdaydı taa ki bu ubuntu falan filan denen dandik dağıtımlar çıkana kadar onlar çıktı linux bir windows klonu oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabcian -- 8 Eylül 2012; 13:45:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arabcian

quote:

quote:

X Window Manager
    AfterStep
    Blackbox
    CTWM
    Enlightenment
    FVWM
    Hackedbox
    IceWM
    Metisse
    OLVWM
    PLWM
    PWM
    Sawfish
    vtwm
    wm2
    wmx
    Xmonad

GNOME
    KDE
    Xfce
    LXDE

uzun lafın kısası

bu açıdan google android bu saçmalığa son vermesi açısından ! en iyi alternatif gibi !

Linux açık kaynaklı arkadaşım geliştirilmesinde windowsunki gibi 2000 kişi çalışmıyo milyonlarca programcı çalışıyo haliyle o saydığın birimlerin hepsine yetecek kadar programcı var linuxun alt yapısında

haa birde mümkünse linuxu herkes kullanmasın öyle her mint kullanan her ubuntu kullanan da ben linux biliyorum anlıyorum demesin
    mümkünse linuxu program geliştiricileri bilgisayar geekleri falan kullansın ki şu forumlarda da adam akıllı muhabbetler yapılsın iki gün sonra ubuntu basit diye kullanabilen 3 5 düşük iq lu insanın mızmızlarıyla uğraşmasın bu saydığım kategorideki insanlar linuxun hedefide bu zaten hedefine de ulaşmış durumdaydı taa ki bu ubuntu falan filan denen dandik dağıtımlar çıkana kadar onlar çıktı linux bir windows klonu oldu

Linux geliştiricilerin kuracağı bi sistem olmaktan uzak ama eskiye göre baya yol kat etti. acikcasi compiz fusion gibi dehset ötesi (Zamanina göre) bi UI cıkarıp ati ekran kartlarını desteklememek gibi gariplikleri olan bi sistem linıux. evet harika bi sistem cünki unix gibi bi sistemi örnek aldi ve başarılı bi örnek oldu. Neden gelitşiriciler linux kuramaz.
    -IDE ler (eclipse ve GTK vs haric) genelliklie windows tabanli.
    -Dreamwaver ,photoshop gibi araçllar linux üzerinden yok benzeleri var. (kabul ediyorum saydiklarim geliştirici değil tasarımcı toolu ama hangi developer kullanmıyor ki ?)

2.si linuxun sorunu zaten milyon(demeyelim de binler diyelim bence) gelitşirici olması zira öyle sanilidği giib aman ben yazdım hop al comiit ettim aa linuxu güncelledim olayı yok. acik kanyak kod olayına gelirsek eğer siz o kaynak kodu alip anlayacak acık bualcak kapatacak noktada iseniz idda ediyorum başvurun windows da size kodlarını verir. bi zaman windows 2000 in kaynak kodları sizdi herkes cayi cayir indirdi kim anlayabildi? temelde yazmak ayri yazilmişi anlamak ap ayri en baidi linuıx cekirdeğine bi güncelleme yapabilirsiniz kodları aciktir git ile değişiklikleirni gönderirssiniz ama linus torvas onaylamazsa olmaz. yani yine dediğime gelir acik olması bi şeyler yapabileceğiniz nalamına gelmez. ama varliği büyük nimet sistrem tarafında host tarafında büyük faydaları var ama linux son kullancıı için her zaman baş belasi olmus bi sistem. fax modemleri tanitamama gibi garip sorunları oldu ya. ama buna rağmen gerçekten ama gerçekten cok iyi bir ssitem kimse cikipta linux nedne kötü vsdiyemez. linux başrısız olsa arkasinda novel gibi yazilm firmalri durmaz. sürüm cıkarmaz. Linxun amaci ne neyi başarıs ona bakmak gerek. Windows ne kadar başrıılı sorusuna gelelim bence ondan sonra linuxu tartısırız. windows vistayi biz resmen caktı caktı. pclerde default kurulu gelmse okullada sağda solda windows kol gezmese esit konumda olsa kim windows kullanır ki? Mac os bile unix tabanli. bu gün deli süskse yapan android ne tabanli? Peki blackberry on x? neyi örnek aliyor? böyle başlık açmak kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

quote:

quote:

quote:

X Window Manager
    AfterStep
    Blackbox
    CTWM
    Enlightenment
    FVWM
    Hackedbox
    IceWM
    Metisse
    OLVWM
    PLWM
    PWM
    Sawfish
    vtwm
    wm2
    wmx
    Xmonad

GNOME
    KDE
    Xfce
    LXDE

uzun lafın kısası

Linux geliştiricilerin kuracağı bi sistem olmaktan uzak ama eskiye göre baya yol kat etti. acikcasi compiz fusion gibi dehset ötesi (Zamanina göre) bi UI cıkarıp ati ekran kartlarını desteklememek gibi gariplikleri olan bi sistem linıux. evet harika bi sistem cünki unix gibi bi sistemi örnek aldi ve başarılı bi örnek oldu. Neden gelitşiriciler linux kuramaz.
    -IDE ler (eclipse ve GTK vs haric) genelliklie windows tabanli.
    -Dreamwaver ,photoshop gibi araçllar linux üzerinden yok benzeleri var. (kabul ediyorum saydiklarim geliştirici değil tasarımcı toolu ama hangi developer kullanmıyor ki ?)

2.si linuxun sorunu zaten milyon(demeyelim de binler diyelim bence) gelitşirici olması zira öyle sanilidği giib aman ben yazdım hop al comiit ettim aa linuxu güncelledim olayı yok. acik kanyak kod olayına gelirsek eğer siz o kaynak kodu alip anlayacak acık bualcak kapatacak noktada iseniz idda ediyorum başvurun windows da size kodlarını verir. bi zaman windows 2000 in kaynak kodları sizdi herkes cayi cayir indirdi kim anlayabildi? temelde yazmak ayri yazilmişi anlamak ap ayri en baidi linuıx cekirdeğine bi güncelleme yapabilirsiniz kodları aciktir git ile değişiklikleirni gönderirssiniz ama linus torvas onaylamazsa olmaz. yani yine dediğime gelir acik olması bi şeyler yapabileceğiniz nalamına gelmez. ama varliği büyük nimet sistrem tarafında host tarafında büyük faydaları var ama linux son kullancıı için her zaman baş belasi olmus bi sistem. fax modemleri tanitamama gibi garip sorunları oldu ya. ama buna rağmen gerçekten ama gerçekten cok iyi bir ssitem kimse cikipta linux nedne kötü vsdiyemez. linux başrısız olsa arkasinda novel gibi yazilm firmalri durmaz. sürüm cıkarmaz. Linxun amaci ne neyi başarıs ona bakmak gerek. Windows ne kadar başrıılı sorusuna gelelim bence ondan sonra linuxu tartısırız. windows vistayi biz resmen caktı caktı. pclerde default kurulu gelmse okullada sağda solda windows kol gezmese esit konumda olsa kim windows kullanır ki? Mac os bile unix tabanli. bu gün deli süskse yapan android ne tabanli? Peki blackberry on x? neyi örnek aliyor? böyle başlık açmak kolay.

Yüzbinler diyelim bari

• Adminler konuyu silsinler bence. Ucu bucağı yok bunun.

Biri gelir apple fanboyluğu yapar.

Biri gelir nokia 4ever der.
  • Konu başlıktan kayıp bi kere. Gerisi tartışma sohbet muhabbet :D John D. Carmac'ın bir adım ötesi Linux ve GNU'dur bence. İnsanlara işletim sistemi yapısını ve teknolojisini bedava ve açık kaynak olarak getiren, ilgilenen insanlara türlü yazılım metodojileri gösteren bir düşünce ne zamandır başarısızdır ?
  • Onu bunu bilmem Linus torvas büyük adam. Yaptıgı seyler popüler olmasa da varlıkları büyük nimed. linuxdan daha az popüler olan DVCS sistmei git harika bi şey. birden fazla programcıının internet olmasa da caliisp sonra kodları birleştirmesine yarayan BEDAVA özgür. acik kaynak kodlu ucretsiz dehşet bi sistem sistem. tabi bu post bilidiğin boş geyiğe döndü dencek bişi yok fanboyluk dan başka. o king bu king der dururuz. ama başlık saçmaliktan başka şey değil.

gitsem apple nedne başrılı değil.
    Microsoft mobil platformda neden androide yenildi neden başarısız die başlık açsam aynı olur. (kaldi ki microsoft mobilde en geride kalmıs firmalardan bence ona rağmen androidden eindeki patentler sayesidne google kadar para kazandı :D )

velasil öyleyken böle
  • Bu playstyle tam komediymiş. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışırsan böyle oluyor işte...
  • Linux şu anda başarısız olduğu tek nokta unified bir dağıtım sisteminin olmaması çok fazla fikir çok fazla yetenek farklı yollardan gitmekte bu yüzden gelişimi çok yavaşlıyor ama türkiye gibi ırksal bakımdan tarhana çorbası kıvamında olan bir ülkede yaşayıpta bu duruma şaşırmak mümkün değil herkesin idealleri fikirleri farklı açık kaynak ortamı da böyle durumlar için biçilmiş kaftan milyonlarca fikir çıkıyor benzer olanları birbirini takip ediyor haliyle 1000 lerce dağıtım hepsi tekerleği tekrar icad etme peşinde windowsda bu yok windows çekirdeği var sürekli gelişiyor birikim var fikir 3 5 kafadan çıkıyor bu sayede windows stabilite açısından bu dağıtımların yüzde 99unu geride bırakabilecek kadar gelişmiş durumda hatta zaman ilerledikçe windows farkı daha da açacak linux geleneksel avantajlarını kaybedicek hepsi windowsun eline geçecek bir gün windowstan başka işletim sistemi kullanılmayacak bu dünyada yani benim gibi dangoz bir linux fanboyunu microsoft tav edip kendi tarafıona çevirdiyse bu piyasadaki google destekli ubuntu geeklerini çevirmesi 2 3 yılını almaz bile bir gün linux için kaybettikleri zamanın windows satın almak için harcanan paradan çok daha fazlası olduğunu anlayacaklardır sakalları ağarmaya başladığında ulan biz niye boyle yaptık erkek nedir erkek dölleyicidir arkadaşım mutlu bir erkek olmanın en mantıklı yolu alabildiğine kadınla birlikte olmaktır boyle gelip forumlarda yok ben senden çok linux biliyomda yok açık kaynak baba bir olay da falan da filanda :D uzatmıyım ya sinirim bozuldu tarih tekerrürden ibaret kapatın o bilgisayarları en yakın içkili kafeteryaya gidip bir bira alıp kızları kesin emin olun linuxtan çok daha açık kaynaklı bir durum asdASFASKDFJ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arabcian -- 15 Eylül 2012; 13:36:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: brkkyk

Bu playstyle tam komediymiş. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışırsan böyle oluyor işte...

hiç sorma sanki linus torvalds düşünemedi bu dediklerini.
  • quote:

Linux şu anda başarısız olduğu tek nokta unified bir dağıtım sisteminin olmaması çok fazla fikir çok fazla yetenek farklı yollardan gitmekte bu yüzden gelişimi çok yavaşlıyor ama türkiye gibi ırksal bakımdan tarhana çorbası kıvamında olan bir ülkede yaşayıpta bu duruma şaşırmak mümkün değil herkesin idealleri fikirleri farklı açık kaynak ortamı da böyle durumlar için biçilmiş kaftan milyonlarca fikir çıkıyor benzer olanları birbirini takip ediyor haliyle 1000 lerce dağıtım hepsi tekerleği tekrar icad etme peşinde windowsda bu yok windows çekirdeği var sürekli gelişiyor birikim var fikir 3 5 kafadan çıkıyor bu sayede windows stabilite açısından bu dağıtımların yüzde 99unu geride bırakabilecek kadar gelişmiş durumda hatta zaman ilerledikçe windows farkı daha da açacak linux geleneksel avantajlarını kaybedicek hepsi windowsun eline geçecek bir gün windowstan başka işletim sistemi kullanılmayacak bu dünyada yani benim gibi dangoz bir linux fanboyunu microsoft tav edip kendi tarafıona çevirdiyse bu piyasadaki google destekli ubuntu geeklerini çevirmesi 2 3 yılını almaz bile bir gün linux için kaybettikleri zamanın windows satın almak için harcanan paradan çok daha fazlası olduğunu anlayacaklardır sakalları ağarmaya başladığında ulan biz niye boyle yaptık erkek nedir erkek dölleyicidir arkadaşım mutlu bir erkek olmanın en mantıklı yolu alabildiğine kadınla birlikte olmaktır boyle gelip forumlarda yok ben senden çok linux biliyomda yok açık kaynak baba bir olay da falan da filanda :D uzatmıyım ya sinirim bozuldu tarih tekerrürden ibaret kapatın o bilgisayarları en yakın içkili kafeteryaya gidip bir bira alıp kızları kesin emin olun linuxtan çok daha açık kaynaklı bir durum asdASFASKDFJ

senin bu dediğini ben ilk android cihazımda yaşamıştım. o kernel senin bu kernel benim arayüzler havada uçuşuyor vs vs vs. baktım ki o kadar çok zamanımı alan şey sadece telefon. evliliğimde sıkıntılar olmaya başlamıştı. eve geliyorum yeni bir şey çıktımı daha prüzsüz geçişler için onu yükle yok 3d için bunu yükle. daha sonra Windows mobile htc hd7 aldım. olay budur dedim. evet ugulama sıkıntısı olabiliyor ama olsun. en azından telefona uygulama yapmak için illaki root olmama gerek kalmıyor. şahsi fikrim Linux u bırakıpda kızlara asılmak da pek iyi bi fikir gibi gelmiyor bana

• quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

Linux şu anda başarısız olduğu tek nokta unified bir dağıtım sisteminin olmaması çok fazla fikir çok fazla yetenek farklı yollardan gitmekte bu yüzden gelişimi çok yavaşlıyor ama türkiye gibi ırksal bakımdan tarhana çorbası kıvamında olan bir ülkede yaşayıpta bu duruma şaşırmak mümkün değil herkesin idealleri fikirleri farklı açık kaynak ortamı da böyle durumlar için biçilmiş kaftan milyonlarca fikir çıkıyor benzer olanları birbirini takip ediyor haliyle 1000 lerce dağıtım hepsi tekerleği tekrar icad etme peşinde windowsda bu yok windows çekirdeği var sürekli gelişiyor birikim var fikir 3 5 kafadan çıkıyor bu sayede windows stabilite açısından bu dağıtımların yüzde 99unu geride bırakabilecek kadar gelişmiş durumda hatta zaman ilerledikçe windows farkı daha da açacak linux geleneksel avantajlarını kaybedicek hepsi windowsun eline geçecek bir gün windowstan başka işletim sistemi kullanılmayacak bu dünyada yani benim gibi dangoz bir linux fanboyunu microsoft tav edip kendi tarafıona çevirdiyse bu piyasadaki google destekli ubuntu geeklerini çevirmesi 2 3 yılını almaz bile bir gün linux için kaybettikleri zamanın windows satın almak için harcanan paradan çok daha fazlası olduğunu anlayacaklardır sakalları ağarmaya başladığında ulan biz niye boyle yaptık erkek nedir erkek dölleyicidir arkadaşım mutlu bir erkek olmanın en mantıklı yolu alabildiğine kadınla birlikte olmaktır boyle gelip forumlarda yok ben senden çok linux biliyomda yok açık kaynak baba bir olay da falan da filanda :D uzatmıyım ya sinirim bozuldu tarih tekerrürden ibaret kapatın o bilgisayarları en yakın içkili kafeteryaya gidip bir bira alıp kızları kesin emin olun linuxtan çok daha açık kaynaklı bir durum asdASFASKDFJ

senin bu dediğini ben ilk android cihazımda yaşamıştım. o kernel senin bu kernel benim arayüzler havada uçuşuyor vs vs vs. baktım ki o kadar çok zamanımı alan şey sadece telefon. evliliğimde sıkıntılar olmaya başlamıştı. eve geliyorum yeni bir şey çıktımı daha prüzsüz geçişler için onu yükle yok 3d için bunu yükle. daha sonra Windows mobile htc hd7 aldım. olay budur dedim. evet ugulama sıkıntısı olabiliyor ama olsun. en azından telefona uygulama yapmak için illaki root olmama gerek kalmıyor. şahsi fikrim Linux u bırakıpda kızlara asılmak da pek iyi bi fikir gibi gelmiyor bana

Boş ver hocam.

Tema arayüz takıntısı bende de çok fena halde vardı.

Hiç iyi bir şey değil.

• quote:

Bu playstyle tam komediymiş. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çalışırsan böyle oluyor işte...

sen git aynaya bak önce :)
  • Linux daha satbilize calisiyor virus derdi yok bagimsiz bir yazilim ben begeniyorum linuxu senide destekliyorum acikcasi altyapi iyi degil bazi dagitimlari kararsiz yapida

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

sen git aynaya bak önce :)

Tamam abim, sen yeter ki sinirlenme.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

Boş ver hocam.

Tema arayüz takıntısı bende de çok fena halde vardı.

Hiç iyi bir şey değil.

evet bende sonunda anladım ki özelliştirilebilir olması her zamanda iyi olmuyor. şuan android bi cihaz kullanıyorum ama en yakın zamanda Windows phone a geçeceğim. android de ki en büyük özgürlük root olmak ama bence en gereksiz şey. rootlu bi telefon hiç bir zaman stabil olamıyor. zaten orijinal fabrika çıkışı bile sıkıntılı zati.

Linux tarafından bakarsakda hiç bir arayüz beni etkilemedi. eskiden ubuntu 10.10 ile compz gibi bişi ile güzel efekler verebiliyorduk gnome 3 ile içine ettiler resmen.

• 1-Çok hızlı değil,hatta win7 yeri gelince yavaş
    2-Bilgisayarı çok kasıyor
    3-Kullanışlı arayüzü yok

Bundan sonrada zaten çok gelişemez diye düşünüyorum.

• Basit ve anlaşırlır bir şekilde:

Linux Distro'larından herhangi birinin enterprise versiyonunu kullanan olduysa iş makinası olarak linux'ün windows'a göre çok daha stabil ve hızlı olduğunu bilir.

O kullandığınız ücretsiz linux'ler asılında, çoğunlukla reklam amaçlı. Asıl amaç ürünü firmalara satmak. Eğer büyük firmanız varsa ve bilgisayar işletim sistemleri sanki sizin kendi işletim sisteminizmiş gibi olsun istiyorsanız. İşte o zaman linux firmaları sizden çok büyük meblağlar istiyorlar ve karşılığınıda hayli hayli veriyorlar. Tabi bu büyük meblağ windows lisans vs masraflarını geçmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: deli_100

Basit ve anlaşırlır bir şekilde:

Linux Distro'larından herhangi birinin enterprise versiyonunu kullanan olduysa iş makinası olarak linux'ün windows'a göre çok daha stabil ve hızlı olduğunu bilir.

O kullandığınız ücretsiz linux'ler asılında, çoğunlukla reklam amaçlı. Asıl amaç ürünü firmalara satmak. Eğer büyük firmanız varsa ve bilgisayar işletim sistemleri sanki sizin kendi işletim sisteminizmiş gibi olsun istiyorsanız. İşte o zaman linux firmaları sizden çok büyük meblağlar istiyorlar ve karşılığınıda hayli hayli veriyorlar. Tabi bu büyük meblağ windows lisans vs masraflarını geçmiyor.

Eee bu duruma gore ne anladik linux teranesinden. ucretsiz olan yaramaz yarayani parali. Parasinada raziyim dogru duzgun arayuzu olan ne var

• quote:

Orijinalden alıntı: seyfi84

@arabcian, ben de uzun süre linux kullanıp ağzı yanmış biriyim (bu ilmekte bir cevabım var zaten)

Google (+Oracle/Sun) hepimizi çok güzel kullandı.. resmen vi, emacs, vs ile yazılım geliştirmek için aylar(yıllar?) harcadım, 21.yy olmuş frame'leri text-mode +-| karakterleri ile çizen şeylere baktım saatlarce, işte nasıl bir avanaklıksa... eclipse nanesi visual studio'ya yaklaşamadı bile.
    efendim community varmış, bunların listeleri varmış oraya girip sorup soruşturacakmışım, open olacakmışım. iyi girelim dedik, çok iyi ingilizcem var yabancı linux mailing listelerine girip sorular sordum, bir sürü ukala hayatta bir yere gelememiş ezik adam/velet... bir de adından Türk olduğunu anlayınca iyice sinirlenen ırkçılar var (bilgim, ingilizcem daha iyi olduğundan herhalde), bazısı sırf birileriyle inadına tartışıp -ki bunu genelde anadili ingilizce olanlar yapıyor- üste çıkmak için uzatıyor da uzatıyor. Google indeksliyor ya bu listeleri, işte kendi adı search edildiğinde bu muhteşem üste çıktığı threadler görünsün diyeymiş.
    Her fırsatta Microsoft'a bir hakaret, aşağılama, temcit pilavı gibi mavi ekranı ısıtıp ısıtıp getirmeleri, "dünyada yeni yazılıma gerek yok, herkesin tek yapması gereken mevcut açık kaynak programları hack etmesi" mantığı... illallah bıktım. tek satır doküman yok. technet'e msdn'e giriyorum aslanlar gibi pırıl pırıl dokümantasyon.

İnsan psikolojisi abi işte yazı icad edilmemiş olsa maymun aramızdaki fark 1 adım değildi yani beni de bu fanatik ezik modeller bu hale getirdi aslında open source a da microsoftada sıcak bakan bir insandım ama linuxun eksiklikleri yüzünden kaybettiğim zamanda başka bir iş yaparak binlerce lira kazanabilirdim bumu özgürlük arkadaşım
    adamların birbirine saygısı yok gördüğün gibi kendin de deneyimlemişsin daha kim daha uzağa işeyecek yaşlarında bir çoğu ne olur ki bunlardan adamlarda corporate bir anlayış yok disiplin yok nereye varabilirler ona buna bok atarak microsoft geliştikçe bu insanların panikleri daha da artacak iç savaş çıkacak aralarında görürsün

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.