Şimdi Ara

Linux nedır bılmıorum...:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
412
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar elımde P3-700 128MB ram 12GB HDD li bı laptop var ve XP kullanıyorum..
    elımde Linux mandrake 10.0 var ve sız bunu kurmalımıyım ?
    ve ayrıca kullanımı nasıl yane daha once hıc kullanmadıgım ıcın bı fıkrık yok cok zorluk cekermıyım ?
    ayrıca puf noktaları nelerdır ?

• Linux bir işletim sistemidir.
    Elindeki sistem ile linux'ü kullanabilirsin. (Mandrake de dahil)
    128MB ile KDE pencere yöneticisinde sorunlar yaşayabilecek olsanda XFCE, FluxBox, Window Maker gibi 128MB bellek ile uçabilecek pek çok alternatif mevcut. GNOME'da KDE için önemli bir alternatiftir.
    Linux'ün püf noktası bence bolca linux ve unix ile ilgili belge okumaktır.
    Başlarken zorluk çekmen ise doğaldır.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi penguin -- 3 Şubat 2006 18:45:57 >
  • ilgin için tesekkur ederım arkadasım lınux un bı ısletım sıstemı oldugunu bılıom o kadar de dııl bea apı:)
    sımdı ben bu bılgısayarda macromedıa dreamveaver frontpage fln kulllanıorum ..
    fakat halıyle dreamveawerda bıraz kasıor..
    elımdekı linux mandrake 10.0 da ben windows programlarını (messenger-dreamveawer-frontpage-winamp-....)
    gıbı programları kullanabılırmıyım ?
  • Hemen her windows programının bir linux karşılığı mevcuttur.
    Winamp'ı kullanman gerekmiyor. En başta XMMS var, ondan sonra Amarok, noAtun vs. var.
    Messenger programı ise istemediğin kadar neredeyse...
    aMsn, Gaim, Kopete vs...
    Her biri çeşitli kullanım güzelliğine ve arabirime sahip anlık mesajlaşma yazılımlarıdır.
    Frontpage'in Dreamweaver'in alternatifi ise Quanta...
    Ben BlueFish kullanıyorum zira elle (manuel) kodlamayı seviyorum.
    Eğer alışamadım diyorsan Wine ile windows programlarını çalıştırmayıda deneyebilirsin.
  • hocam cok tesekkur edıorum ..
    ve bu dedıgın wındows alternatıfı programları ındırebılecegım yerler nerelerı acaba ?
    kusura bakama cok ugrastırdım senıde...
  • abi bir kur yahu. Linux windows gibi bom boş gelmez mandrake 3 cd. debian 15.000 program sen kur ondan sonra neye ihtiyacın var onu söyle.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ceset

hocam cok tesekkur edıorum ..
    ve bu dedıgın wındows alternatıfı programları ındırebılecegım yerler nerelerı acaba ?
    kusura bakama cok ugrastırdım senıde...

http://sourceforge.net/
    http://freshmeat.net/

bu iki web sitesi linux programlarının neredeyse tamamını temin edebileceğin adreslerin başında geliyor. Bu siteleri kullanabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: boreas

abi bir kur yahu. Linux windows gibi bom boş gelmez mandrake 3 cd. debian 15.000 program sen kur ondan sonra neye ihtiyacın var onu söyle.

ehehe
    falla arkadasım benım elımdekı mandrake 4 cd.:D
    1:kurulum
    2:uygulamalar
    3:uluslararası
    4:Extra

bakacas artık ..
  • quote:

http://sourceforge.net/
    http://freshmeat.net/

bu iki web sitesi linux programlarının neredeyse tamamını temin edebileceğin adreslerin başında geliyor. Bu siteleri kullanabilirsin.

arkadasım ılgı ve alakan ıcın cok tesekkur ederım..
    ellerıne saglık..
    falla arkadasım hane rep +1 fln dıolar ya nası yapılıobılıosan sole yapıım sana yane cok ılgılendın hakk ettın cok saol ..

• quote:

arkadasım ılgı ve alakan ıcın cok tesekkur ederım..
    ellerıne saglık..
    falla arkadasım hane rep +1 fln dıolar ya nası yapılıobılıosan sole yapıım sana yane cok ılgılendın hakk ettın cok saol ..

rica ederim, sende sağol
  • quote:

rica ederim, sende sağol

yok falla hocam su rep mıdır +1 mıdır nası verılıo anlat verıcem sana ondan..
  • quote:

quote:

rica ederim, sende sağol

yok falla hocam su rep mıdır +1 mıdır nası verılıo anlat verıcem sana ondan..

bu forum sitesinde rep puan verme sistemi yok, düşünmen kafi
  • hımmm
    eyfallah hocam saolll...
    falla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.