Şimdi Ara

Linux'ta Oyun Oynamak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
1
Favori
28.385
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Öğrenci değilseniz bile forumda 40 50 liraya Windows 10 lisansı bulabilirsiniz. Destroy Windows 10 Spying ile sistemi optimize etmeyi unutmayın :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mobilist

Öğrenci değilseniz bile forumda 40 50 liraya Windows 10 lisansı bulabilirsiniz. Destroy Windows 10 Spying ile sistemi optimize etmeyi unutmayın :)

İlla her çıkan oyunu oynarım diyen Windows kullanmalı ama bazı kişiler var ki sadece Dota2 , Cs Go vs oynuyor. Bunlar için Windows'a gerçekten gerek yok.

• ***Leopard*** kullanıcısına yanıt
    Doğrudur. Bende Lenovo Y5070 vardı CS Go Windows üzerinde daha kararlı çalışıyordu. Linux Mint üzerine Nvidia sürücülerini de açık kaynak kodlu topluluk sürücülerini Dr kurmuştum ama bir türlü verim alamadım. Sonra da uğraşmayıp çift işletim sistemine geçtim. Mount Blade Warband de rezalet çalışıyor Linux üzerinde. Dota 2 daha iyiymiş sanırım ama. İnce ayarları çözersem ben de tam Linux'e geçerim uygun bi zamanda.

• Nvidia'nın açık kaynak sürücüsü ile oyun oynanmaz ki hocam

O sadece bir fallback seçeneği gibi , reclocking desteği vs yok.

Kapalı kaynak sürücü kullanıyorum , 390.25.

Kart Gtx 1050 4 gb

Cs Go ortalama 160-170 fps , herşeyi kıssam daha da artar.

Dota 2 her şey maksimumda ortalama 109 fps.

Warband zaten uçuyor.

Dirt Rally 81 fps ortalama.

F1 2017'de 56 fps ortalama.

Asus Fx553VD laptop var , i7 7700 HQ.

Linux'ta Oyun Oynamak

AMD'de açık kaynak sürücü kapalıdan daha iyi , AMD firmware vs yayınlıyor , kendisi katkıda bulunuyor , Valve katkıda bulunuyor.

Ama Nvidia'da kapalı kaynak sürücüye mahkumsunuz.

Nvidia sürücülerini de denedim yazdığım gibi ama iyi değildi. Bir dahaki sefere size sorarım yaparken :D

• Nouveau olan açık kaynak , ondan uzak durmak lazım

Ayrıca laptoplarda Bumblebee yerine bence Nvidia Prime kullanmak lazım. Hem daha düzgün bir çözüm hem de Vulkan çalışıyor.

Mesela ilk attığım ekran görüntüsünde var. Doom 2016 yüklü , Wine üzerinden.

Nvidia Prime olmasa Vulkan kullanamazdım bunda , ya da F1 2017'de.

Doom aynı performans Windows ile

Yardımcı oluruz.

Nvidia prime muhteşem bir çözüm ancak sadece Ubuntu ve Ubuntu tabanlı dağıtımlarda var ne yazik ki benim gibi Arch ve türevi kullananlar bumblebeeye mahkum ama oda son güncellemesini 2013te almış yeni nesil nvidia kartlarda ne yazık ki düzgün çalışmıyor hatta bende hiç çalışmıyor. Amd nin de intel gibi açık kaynak kodlu sürücüye destek verdiğini bilmiyordum. Şu lanet nvidia neden optimus destekli sürücü yayınlamıyor ki sırf ekran kartını kullanabilmek için dual boot yapıyorum ne yazık ki.

• Toriko kullanıcısına yanıt
    Dual boot'u Ubuntu vs ile yapın

AMD'nin RadeonSI / AMDGPU OpenGL performansı AMDGPU-Pro'dan çok daha iyi , community desteği de var zira driverda.

Nvidia hiçbir şeyi açık kaynak yapmaz , adamlar Wayland'da dahi EGLStream kullanılmasını istiyorlar daha generic ve temiz bir çözüm yerine.

Bu laptopu aldığım dönemde AMD tabanlı düzgün bir çözüm aradım ama maalesef bulamadım. Gpu piyasasında keşke bu kadar zayıf olmasaydı AMD.

Ubuntu ile dual boot mantıklıymış ama Linux macerama Ubuntu ile başlamama rağmen Ubuntu bir itici geliyor bana unity filan. Gerçi unity Gnome oldu da... Paket yönetimi apt-get, yerine pacman daha iyi temiz geliyor bana.

• Toriko kullanıcısına yanıt
    Yani Ubuntu derken Ubuntu tabanında başka bir dağıtım olabilir. Mesela bende Ubuntu'yu sevmediğim için Linux Mint Cinnamon kullanıyorum. Zaten tek mesele DE ise istediğinizi kurarsınız Elementary OS i tavsiye etmiyorum ama. Böyle saçma bir distro görmedim , çok overrated görünümü yüzünden.

Bir ara Manjaro'da kullanmıştım evdeki diğer laptopta. Bana daha iyi geldi diyemem paket yönetimi için. Birini diğerine tercih ederim diyemem.

Ha tabi Windows'ta özellikle kopamam dediğiniz oyunlar varsa , her daim Windows bulundurmak mantıklı.

3 yıl önce tam geçiş yaptım GNU/Linux'a. Öncesi dual boot takılıyordum ama Windows 10 burnumdan getirdi. Tamamen elveda dedim.

O günden beri sadece Windows uyumlu oyunları almıyorum , Wine ile mükemmel çalışacak seviyede olsa dahi.

No Tux , no bucks

Merhaba, Linux oyunlarında deneyimli olduğunuzu görüyorum. Proje için Debian destekli oyunlara ihtiyacım var. Steam üzerinden kurabildim fakat single setup olarak bulamadım. Euro Truck 2, PES/Fifa, Need for Speed tarzı oyun edinebileceğim kaynaklar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***@rmour***

Merhaba, Linux oyunlarında deneyimli olduğunuzu görüyorum. Proje için Debian destekli oyunlara ihtiyacım var. Steam üzerinden kurabildim fakat single setup olarak bulamadım. Euro Truck 2, PES/Fifa, Need for Speed tarzı oyun edinebileceğim kaynaklar var mı?
    Sadece setup olarak GOG'da bir kısım oyunları bulabilirsiniz. Tabi bunların bazıları da internete saçılmış vaziyette.

ETS2 Linux uyumlu Steam üzerinde ama GOG paketi yok.

www.gog.com
    Euro Truck Simulator 2 - GOG.com
    https://www.gog.com/wishlist/games/euro_truck_simulator_2

Pes , Fifa , NFS oyunları Linux uyumlu değil ama bunların bazılarının Windows versiyonlarını Wine ile Linux veya MacOS üzerinde çalıştırabilirsiniz.

Yükleme buradan:

wiki.winehq.org
    Download - WineHQ Wiki
    https://wiki.winehq.org/Download

Oyunların uyumluluk seviyelerine göz atmak için buradan:

appdb.winehq.org
    WineHQ - Wine Application Database
    https://appdb.winehq.org

DXVK gibi değişik forkları da mevcut ancak son kullanıcının kolaylıkla halledebileceği türden değiller henüz.

Normalde Wine Windows oyunlarının Dx11 , Dx9 çağrılarını OpenGL çağrılarına dönüştürür , bu projede ise Vulkan çağrılarına dönüştürüyor. Ama dediğim gibi umut vaat edici olsa da hazır diyemeyiz.

Tabi zaten Windows üzerinde de OpenGL veya Vulkan kullanan oyunlar ( Doom , Wolfenstein ) son sürat çalışmakta Wine ile.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ***Leopard*** -- 6 Nisan 2018; 15:45:2 >

• http://store.steampowered.com/linux#p=0&tab=ConcurrentUsers

Linkte 'Popüler Linux Ürünleri' sekmesini verdim.
    Daha sonraki sayfalara bakabilirsiniz. Güzel oyunlar var.
    Valve'nin Steam Machine ve SteamOS projesi GNU/Linux'a çıkacak oyunların geleceği açısından çok önemli.
    Ayrıntılı cevap için teşekkürler.
  • Arkadaşlar burası Windowsta nasıl oyun oynanır konusu mu ?

İlla windows illa windows. Linux üzerinde nasıl oyun oynanabileceği ve oyun desteği hakkında fikirleriniz varsa yazın.

İlla windows'u tavsiye etmenin manası ne ?

Leopard a sorun hangi oyunu oynamak istiyorsanız. Ve masaüstüne bakın bayağı bir oyun var.

Şu masaüstünü görünce anladım ki bir hayal gerçek oluyor.

Konuyu açan arkadaş steam e bir bak oynadığın oyunların belki linux desteği çıkmıştır belki çıkıyordur belki çıkmak üzeredir.
  • os_lnx kullanıcısına yanıt
    İnsanların yeni sistemlere önyargılı yaklaşmasına ben alıştım açıkçası , belli bir yaşa gelmiş ve yıllarca Windows kullanmış bireylere baya farklı gelmekte. O yüzden bu tarz öneriler oluyor. Ama ben en azından buraya yazanlara veya göz atanlara yarının muhtemel Linux kullanıcıları olarak bakıyorum , o yüzden akıllarındaki soru işaretlerini gidermek için yazıp çiziyorum buralarda.

Bu arada Rise of The Tomb Raider çıktı , oynuyorum. Gerçekten iyi bir port olmuş.

Şurada karaladım birşeyler.

Not: Ekran görüntüsünde 4 adet Wine üzerinde çalışan oyun mevcuttur. Skyrim, Doom 2016 , AC1 ve DaO.

Gerisi native. Yanlış anlaşılma olmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

İnsanların yeni sistemlere önyargılı yaklaşmasına ben alıştım açıkçası , belli bir yaşa gelmiş ve yıllarca Windows kullanmış bireylere baya farklı gelmekte. O yüzden bu tarz öneriler oluyor. Ama ben en azından buraya yazanlara veya göz atanlara yarının muhtemel Linux kullanıcıları olarak bakıyorum , o yüzden akıllarındaki soru işaretlerini gidermek için yazıp çiziyorum buralarda.

Bu arada Rise of The Tomb Raider çıktı , oynuyorum. Gerçekten iyi bir port olmuş.

Şurada karaladım birşeyler.

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=6670.msg55976;topicseen#msg55976

Not: Ekran görüntüsünde 4 adet Wine üzerinde çalışan oyun mevcuttur. Skyrim, Doom 2016 , AC1 ve DaO.

Gerisi native. Yanlış anlaşılma olmasın
    Vay be Rise of The Tomb Raider çıktı ha.

Gözlerim nemlendi şuan..

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.