linux kurmayı düşünüyorum bilgisayar mühendisliği ögrencisiyim daha önce bir linux deneyimim veya kullanmışlıgım yok hangi sürümü önerirsiniz? nerden indirmeliyim? wmware mi virtual box mi kullanmalıyım?
bilgisayarım lenovo z580 windows 7 professional özellikleri: i5 3210m 8gb ram gt 635m nvidia
linux mintle başla diyenler çogunlukta forumda biraz göz gezdirdim konu hakkında ben linux'a giriş yapmak istiyorum çünkü çogu programcı bu işletim sistemini tercih ediyor fikirlerinizi bekliyorum teşekkürler
Hiç wmware kullanmadım, o yüzden aradaki performans farkını bilmiyorum, ancak o işlemci ve ram ile herhangi bir performans sorunu yaşamayacağıızı düşünüyorum. DVD iso'larını dağıtımların kendi sitelerinden indirebilirsiniz. Dvd'leri indirdikten sonra md5 doğrulaması yapmayı ihmal etmeyin (getmd5checker.com'dan md5 programı indirebilirsiniz). Çıkan MD5 değerinin indirdiğiniz dosyanın MD5 dosyası ile aynı olduğundan emin olun (nereden bulacağınızı bilmiyorsanız: çıkan değeri google'da aratın, zaten sonuçlarda indirdiğiniz iso çıkarsa doğrudur).
Not düşeyim: eğer Linux ile bölüm sebebiyle ilgileniyorsanız işiniz eninde sonunda minimal bir debian/centos/rhel/ubuntu kurulumuna ve benzeri şeylere düşecektir. Masaüstüyle biraz oynayıp hevesinizi aldıktan sonra kalan işinizi komut satırıyla halledin derim, mesela program ekleme/kaldırmayı, dns değiştirmekle başlayabilirsiniz. Biraz daha karmaşık, ama yine de basit olan kaynak koddan ufak bir program derlemekle (bu işlem topu topu üç komuttan ibarettir) ya da basit bir server kurulumuyla devam edebilirsiniz. Bunlar için internetteki belgelerden veya kullanacağınız dağıtımın forumun dan faydalanabilirsiniz.