Şimdi Ara

Linux üzerinden sadece RDP çalıştırmak....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim herhangi bir fikrim olmadığı ve Linux ile ilgili herhangi bir çalışma yapmadığım için sizlerden yardım almak istedim. Benim elimde Pentium 2 ve 128 ram bulunan PC ler var.Bunları değerlendirmek için thinclient gibi çalıştıralım dedik.Dedik ama nasıl yapılıyor onu bilmiyoruz.Aranızda bununla ilgili bilgi verebilecek varmı.Çekirdek yükleyip üzerine uygulama olarak sadece RDP mi yüklemek gerek.Nasıl ilk açılışta RDP çalıştırılır vb. konullarda yardımcı olursanız sevinirim.

Not: Arama yaptım ama bulamadım böyle bişey bununla ilgili bir link varsa onu verebilirseniz de çok memnun olurum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi By_Virus -- 10 Kasım 2006; 16:05:32 >

• anywhere ts kullanabilirsin
  • Eğer sadece uzak masaüstü yapacaksalar rdesktop yeterlidir. Bu paketi kurmalısın.

Başlangıçta çalışmasını istiyorsan ufak bir script yazıp kullandığın Linux dağıtımana göre işlem yapman gerekir. Örneğin Fedora'da scripti /etc/rc.d/init.d/ bu dizine koyman gerekir. Başka bir dağıtımda rc.conf dosyası içine çalıştırmak istediğin deamon'ın adını yazman yeterlidir.
    http://www.yolinux.com/TUTORIALS/LinuxTutorialInitProcess.html

Öyle bir script ki bu script "rdesktop <parametreler> - ip_adresi" komutunu çalıştıracak kullanıcıya sadece şifreyi girmek kalacak. Sonrasında uzak masaüstü açılacak ve oradan işine devam edecek. Aksi takdirde kullanıcının her seferinde "rdesktop <parametreler> - ip_adresi" komut satırını manuel olarak çalıştırması gerekir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.