Şimdi Ara

linux32bit mi 64bit mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Elimde fedoranın 32 bit ve 64 versiyonu var. hayatımda ilk defa linux kuracağım.
    - windows serisinde 64 bit driver her zaman problem oluyor linuxta da bunları yaşarmıyım.
    - her linux programının 64 bit versiyonunu aramak gerekecek mi?
    - kayda değer bir performans farkı var mı?

Saçmaladıysam acemiliğimdendir. Teşekkürler

• belki saçma gelecek ama veritabanı diyince sen epeyce bir güldüm. oglenden beri kendini update etmeye çalışıyor bu arada başka bir şey yükleyemiyorum beceremedi gitti kapattım son iki saattirde web camera için uğraşıyorum ve yatacağım birazdan gözlerim yanmaya başladı ben en son windows 95 te böyle apışıp kalmıştım:)
    quote:

Orjinalden alıntı: sse

-Hayır
    -IA32 emülasyonu için gerekli kütüphaneler yüklüyse her zaman gerek yok (bazı programlar için lazım olan kütüphaneler 64 bit olarak sistemde varsa 32 bit sürümleri yüklemek problem olabilir) Zaten fedora paket depolarında birçok paketin 32 ve 64 bit versiyonları var.
    -Masaüstü uygulamada fark görmen zor.Ama büyük boyutlu dosyalarla (4GB üstü) işin olacaksa yada veritabanı uygulamarı gibi işlerin olacaksa fark kayda değer olabilir.

32 bit de karar kılarsan Pardus da tavsiye edebilirim.

• vista64 kur, web kameran yada tvkartin kurulmazsa yine apışacaksındır.
  • çok doğru:)
  • Ubuntu deneyebilirsin.Hem 32 hem 64 bit versiyonu var.Üstelik fedora kadar yavaş değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volf -- 3 Aralık 2007; 13:07:47 >
  • Fedora çok stabildir fakat ubuntu gibi sorunlar kolayca çözülemiyor şu an en son kullancılar için ubuntu 7.10 ve pardusu öneririm.
  • performans farkı var çok az da olsa. Her programın 64 bitini araman gerekmiycek zaten indirmesi kurması bir kaç tık (ubuntu için konuşuyorum) Tek sorunun 64 bit flash player olmaması olcak.Yani youtube vs de sorun yaşıycaksın.Tabi bu sorunu da aşmanın çözümleri mevcut.Yinede 64 bitte tek sorunun flash playerdır onun dışında asla sorun yaşamassın derim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd mi Intel mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Linux mu Android mi?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.