Şimdi Ara

Linuxta Ram Performansı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mint yüklü bilgisayarımda 4gb ram var. 8gb'ye yükseltirsem fark edilir bir performans artışı olur mu?

Windowsta farkediliyor ama linuxta durumlar nasıl merak ediyorum.

• Sanmiyorum hocam bende 4gb var %17 lik kismini kullaniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hamikisi

Sanmiyorum hocam bende 4gb var %17 lik kismini kullaniyor.

Şuan windows 10da sadece chrome açık. 4gb ramin %80ni kullanılıyor. Bu yüzden rami 8gb ye çıkarıp linux kuracaktım. dediğiniz gibi büyük bir fark olmaması lazım. eğer öyleyse 8gb fazlalık
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Bundy

quote:

Orijinalden alıntı: Hamikisi

Sanmiyorum hocam bende 4gb var %17 lik kismini kullaniyor.

Şuan windows 10da sadece chrome açık. 4gb ramin %80ni kullanılıyor. Bu yüzden rami 8gb ye çıkarıp linux kuracaktım. dediğiniz gibi büyük bir fark olmaması lazım. eğer öyleyse 8gb fazlalık

Yok hocam ben boyle stabilik gormedim.Hersey calistirin yine cok az fan donuyor.Sadece chrome da vs dolasiyorsaniz , o fani hava biraktigi yere elinizi koydugunuzda uflemiyor :D windows 7 kullaniyordum bilgisayar da chrome acinca cpu ve cpu frekansi %90 larda geziyordu.Simdi bu linuxta istedigin kadar ac gram kasma veya donma yok.Hersey otomatik.Driver bile kurmadim.Kendisi bi ekran karti driverini kurdu , kurarken en guncel surum dahil cogunu gosteriyor bir de acik kodlu olanini gosteriyor ben acik kodluyu yukledim cunku en yeni surumde mavi hata veriyordu.simdi hicbir sorun yok :)) Bir de Çekirdek surucusunu kurdu.Guvenlik guncellestirmelerini zaten kendisi yapiyor.Antivus kurmadim cunku virus yok.Kurmalarda , yani bilgisayarin calismasina etki edecek seylerde parola istiyor.C pu zaten en fazla %70 gordum onda da 4k video oynatiyordum.W7 de 4k takila takila ilerlerken bunda takilma diye birsey yok.Bilgisayar tam 60 dk da aciliyor 2 saniye de kapanıyor.Hdd 7200 rpm var :) Pc min ozellikleri dusuk :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ben bide geçen ssd taktım. Şimdi de rami 8gbye çıkartayım dedim Asıl amacım Windows'u performanslı kullanmaktı. Daha sonra linuxa ilgim arttı.. En azından ssdnin linuxa faydası olur herhalde

bir de siz sadece günlük işler için mi kullanıyorsunuz? ben yazılımla da ilgileniyorum. o yüzden bazı programlarda kullanacağım..
  • quote:

Ben bide geçen ssd taktım. Şimdi de rami 8gbye çıkartayım dedim Asıl amacım Windows'u performanslı kullanmaktı. Daha sonra linuxa ilgim arttı.. En azından ssdnin linuxa faydası olur herhalde

bir de siz sadece günlük işler için mi kullanıyorsunuz? ben yazılımla da ilgileniyorum. o yüzden bazı programlarda kullanacağım..

Hocam hangi yazilimlarsa bakin internetten linux versiyonu varsa bir deneyin.Ben günlük işler için ve bir de web tabanli oyunlar için kullaniyorum :).Windowsta sorunlar bitmiyor hocam malesef :) Benim pcnin özelliklerini yazayim ; core 2 duo işlemci - nvidia quadro fx770m - 4 gb ram :D

Edit: Ayrica performans ve stabilite çok güzel.Rami şu ana kadar gördüğüm en çok 1 gb ini kullandiğini gördüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesaopp -- 8 Temmuz 2016; 17:09:03 >

• Sağolun ilginiz için hocam. En kısa zamanda kullandığım programları kurup, test edeceğim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 8 Temmuz 2016; 17:22:52 >
  • quote:

Sağolun ilginiz için hocam. En kısa zamanda kullandığım programları kuru, test edeceğim..

Önemli değil hocam.İnternetim hizli olmasina rağmen windowsta 4k yi takila takila açiyordu.Ama bunda direk başlatiyor.Gerçekten güzel iş yapmişlar
  • Manjaro en hafif ve stabil dağıtımlardan biri hocam. Gerek uygulama açarken gerek pencereleri yönetirken gerekse diğer her şey de işlemleri çok hızlı hallettim. Size de onu öneririm.
  • Opera açıkken %26 ram kullanıyor. 2GB ram var.
  • 2 GB ram var. Dolduğunu görmedim. Kullanılan masaüstü ortamı da önemli.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.