Şimdi Ara

Mimari Çizim Ram Etkisi ve Ram Yükseltme Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ryzen 2700x
    B450 pro carbon ac
    2x8GB Tridentz 3200mhz
    Rtx 2070

Sık Kullanılan Programlar;
    Autocad
    Revit
    Sketchup
    Lumion
    Keyshot
    Photoshop
    Premiere

Sistemdeki Ram;
    www.vatanbilgisayar.com
    GSKILL 16GB (2x8GB) TRIDENT Z DDR4 3200MHz CL16 1.35V Dual kit RGB LED Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-16gb-2x8gb-trident-z-ddr4-3200mhz-cl15-1-35v-dual-kit-rgb-led-ram.html

Öncelikle Bu programlarda ram takviyesinin etkisi ne olur. Oyunlar için şuan bir gereksinim yok ama belirgin bir performans etkisi olacaksa 32gb a çıkarmak istiyorum. Bunun için de iki seçeneğim var ya aynı ram kitinden alıp 8x4 kullanmak ya da yeni 16x2 kit almak.

Alternatif Ram;
    www.vatanbilgisayar.com
    GSKILL 32GB(2x16GB) TRIDENT Z NEO DDR4 3600MHz CL16 AMD Ryzen Uyumlu RGB LED Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
    https://www.vatanbilgisayar.com/gskill-32gb-2x16gb-trident-z-neo-ddr4-3600mhz-cl16-amd-ryzen-uyumlu-rgb-led-ram.html

Bu yükseltmenin ne gibi faydası olur deneyimli arkadaşlar yardımcı ederse çok faydalı olacak.

• Kullanim degerlerine bak ama 16gb yeterli suan senin icin daha hizli calismasini istiyorsan yapman gereken mhz degeri yuksek ramlara gecmek boyut degil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IslakOtostopçu -- 14 Mart 2020; 11:46:50 >
  • Desxz D kullanıcısına yanıt
    Kullanım değerleri olarak ihtiyacı karşılıyor gözüküyor ama ısrarla ram konusuna vurgu yapılıp etkisi nedir ne değildir tam açıklanmıyor. Bunu öğrenmek istiyorum aslında

• quote:

Orijinalden alıntı: IslakOtostopçu

Kullanım değerleri olarak ihtiyacı karşılıyor gözüküyor ama ısrarla ram konusuna vurgu yapılıp etkisi nedir ne değildir tam açıklanmıyor. Bunu öğrenmek istiyorum aslında
    32 gb ram programlarınızı daha çabuk açar bakmayın 16 gb yeter diyenlere yalnız mevcut raminiz dual kit ramse yani 1 kutuda 2 ram. bunun aynısını alın dual kit olarak marka model mhz değeri cas hızı gibi... aksini iddia edip fark etmez başka marka modelde ve hızda olsa da sorun olmaz diyenlere de itibar etmeyin, yada tek tek alın fark etmez diyenlere tecrübe sabittir tüm ramler aynı marka model ve hızda olmalıdır ki sorun çıkartmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 15 Mart 2020; 4:41:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

32 gb ram programlarınızı daha çabuk açar bakmayın 16 gb yeter diyenlere yalnız mevcut raminiz dual kit ramse yani 1 kutuda 2 ram. bunun aynısını alın dual kit olarak marka model mhz değeri cas hızı gibi... aksini iddia edip fark etmez başka marka modelde ve hızda olsa da sorun olmaz diyenlere de itibar etmeyin, yada tek tek alın fark etmez diyenlere tecrübe sabittir tüm ramler aynı marka model ve hızda olmalıdır ki sorun çıkartmasın

Alıntıları Göster
    Dinle bu adamı.
    Boş konuşmuyor kesinlikle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

Alıntıları Göster
    Fazla bellek daha çabuk açmaz, daha çabuk açmaya zorlar diyelim iş hdd'nin okuma hızına bakar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ram ve Ssd Upgrade Önerisi
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bizde benzer şeyi söyledik zaten ayrıca hdd kullanan kaldı mı artık?,hele çizimle uğraşırken

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 18 Mart 2020; 20:28:43 >
  • Remden ziyade işlemci değişimi remlere oranla daha iyi performans verir misal 3700 3800 gibi

• İşleci upgrade 4000 serisinde düşünüyorum anakarttan maksimum süre yararlanabilmek için. Bunun dışında 3200 mhz 16cl ramlerim var. 700 800 lira civarında üstüne koymam lazım 4 lü yapabilmem içim. Bunun yerine elimdekileri satıp 3600 16 cl yapıp 2x16 daha düşük cl de kullanmak mantıklı olabilir mi? Açıkçası bu masrafa değer mi bundan emin olamıyorum. Yeni anakartların ram mhz destekleri de arttı bu hızlara şuanda para vermek gereksiz mi olur bilemiyorum
  • IslakOtostopçu kullanıcısına yanıt
    elindeki aynı kit ram den bulabilirsen al yeterli bence örnek benim imzamdaki ramleri yine imzamdaki anakat ile sadece işlemci yenileyip 3600x işlemci ile ramleri 3800 mhz yapmış yabancı forumda biri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 29 Mart 2020; 3:2:30 >
  • IslakOtostopçu kullanıcısına yanıt
    Aslında rem takviyesi yapmadan önce remlerinize en az 3600 mhzye overlock yapabilirsiniz eğer gözle görülür bi fark yoksa kanaatimce 32 GB yapsanız da pek bi fark olusmayacagi. Bu arada ryzenlere tavsiye edilen ikili rem yani illa 32 yapacağım dersenin 2*16 daha mantıklı

• Çizim programlarında yüklü sahnelerde performans düşebiliyor ve kullanım detaylarına baktığımda ne gpu da ne de cpu da bir yük söz konusu olmuyor. Bunun sebebi ram mi diye düşündüm açıkçası. Aslında ram kullanımında da bir darboğaz gözükmüyor.

Daha rahat nasıl çalışırım düşüncem. Sistem m2ssdye (970evoplus) kurulu. Sahneleri daha hızlı açabilmek ve çalışırken tıkanmaları rahatlatacak öneriye ihtiyacım var açıkçası.

Ram bu konularda belirleyici değilse harcama yapmaya şuan için değmez. Ryzen 4000 serisine veya o dönemde indirim şartlarına göre 3000 serisine geçiş yapmayı düşünüyorum. Doların nereye varacağı belli değilken eli zora sokacak gereksiz harcamalardan kaçınmak gerekiyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.