Bildirim
Linuxta Salt okunur dosyalar nasıl silineilir?
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
~$: su
passwd:
~#: cd /silinecek/dosya/dizini/
~#: rm silinecek.exe
~#: -
O dosyanın bulunduğu disk salt okunur olarak bağlanmış olabilir, bu durumda söküp tekrar bağlaman gerekir.
~$ su
passw:
~# umount /dev/hdabilmemkaç
~# mount /dev/hdabilmemkaç /mnt/bağlamanoktası -o umask=000,users
~# (etusch'un dedikleri)
-
çok tşk.lerr -
Rica ederim.
Yalnız, ilginç, değil mi? Biz hiçbir karakterden kaçmayarak o kadar yazı/kod yazıyoruz, karşılığında bir teşekkür bile kısaltılıyor, budanıyor, "çok tşk.ler" haline geliyor. Ne acayip. Nasıl olur da bir teşekkür kısaltılabilir? Ne demek bu, "az teşekkür" mü? Müteşekkir değilsen niye teşekkür ediyorsun? Teşekkür ediyorsan 3-5 harften mi kaçıyorsun? Bu bir kıymet belirteci midir? "Teşekkür ediyorum ama teşk.ler diyorum, yani bu yaptığınız benim için %50 kıymetli bir şey, o yüzden "teşekkürler" kelimesindeki "teşekkür" kökünün yarısı kadar harf kullandım." şeklinde mi anlamalıyız?
Neyse boşver, gerek yok. Öyle içimden geldi, söyledim. -
kusura bakmayın
aslında yazdığım mesajlarda Türkçeye çok dikkat ederim ama bu seferlik kısaltma olarak yazmışım.
yoksa yazdığınız kodlar gerçekten çok yardımcı oldu bana hatta içimden "forumdakilerin böyle yardımsever olması çok güzel birşey" demiştim
tekrar çok teşekkürler...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MetuEs -- 30 Ocak 2009; 18:02:22 > -
Rica ederim. Aslında sanki biraz alınganlık yapmışım? Neyse, kapatalım bu mevzuyu kuzum.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X