Şimdi Ara

Linuxun format attigi harddiskimi nasil kurtaririm?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Linux un bi versiyonunu 80 GB lık hdd me kurmaya çalışırken sorun çıktı kuramadım. Neyse, XP yüklü olan başka bi HDD yi takıp, 80 GB HDD yide slave olarak taktım. Ancak linuxun formatladığı dosya sisteminden olsa gerekki 80 GB lık hard disk i 35 GB görüyor. diğer alan nereye gitti? nasıl ve hangi programla kurtarabilirim?

• Sorununu daha açık anlatabilir misin? Eğer istediğin formatlanmış verilerini kurtarmaksa, çok zor profesyonel işi. Diskin kaç partisyondu? Tam olarak ne yaptın? Daha açık ol ki cevap alasın.
  • Dostum tek partition. yani en azından xp böyle görüyor. linux isletim sistemi yüklerken kendi sistemine göre format atti. ve bu Hard diski xp de 80 olarak gormesini saglayamiyorum. amacim icindekileri kurtarmak degil. linux sistemi yuklerken nasil bi format attiysa artik, xp o alani gormuyor. 80 GB hard dist 35 Gb oldu. geriye kalan 45 GB alan nereye gitti bilmiyorum.
  • biçimlendirme işlemi yarım kaldığı için veya xp dosya sistemini tanımadığı için öyle görünüyordur.xp kurulu madem partition magic veya acronis disk director suite programını kurup formatlayabilirsiniz.büyük ihtimalle şu anda 45gblık bölümü "unallocated" şeklinde görecektir bu programlar.partition magic bu işte başarılıdır.programı kurun,çalıştırdığınızda harddisk tablosunda kayıp bölümü görürsünüz.biçimlendir seçip fat32 veya ntfs'ye dönüştürebilirsiniz.
  • partisyon programlarından anlamayan arkadaşlar,
    mbr nin yeniden yazdırılması için

bu iş için en iyisi win xp cd sini takıp bütün bölümleri silip yeniden oluşturmak ve formatlamak ve kur demek.
  • mbr le alakası yok eline win98 cd si varsa onunlada cozebilirsin
    win98 cd sini tak onunla sistemi boot et sonra "fdisk" komutunu ver ve dos olmayan bölümleri sil seçeneğiyle devam et daha sonra yeniden dos bolumu olustur ve sorun cozulsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

mbr le alakası yok eline win98 cd si varsa onunlada cozebilirsin
    win98 cd sini tak onunla sistemi boot et sonra "fdisk" komutunu ver ve dos olmayan bölümleri sil seçeneğiyle devam et daha sonra yeniden dos bolumu olustur ve sorun cozulsun

boot özellikli win98 cdsi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BIOS Update Dosyalari Hic Yok
    13 yıl önce açıldı
    Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeAr

mbr le alakası yok eline win98 cd si varsa onunlada cozebilirsin

mbr ile acayip alakası var.
    senin söylediğin işlemlerle ulacağın nokta
    eğer işlemi doğru yapabilirsen fdisk/mbr komutuyla yapacağın, mbr yi yeniden windows için oluşturmaktır.
    ama artık win 98 cd si olmayabileceği için en kolay ulaşılabilecek olan xp cd siyle bu işlemi kolayca yapabilirsiniz.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------
    bilmiyorsan susda bilmediğini bilmesinler.
  • mandrake live cd ile hddyi formatlayabilirsin sanirim..1-2 sene once basima gelmisti..her ne yapti isem bi urlu 80 lik hdd yi gosterememistim..surekli 32 gb goruyordu...
    isin garip yanı bios ayarlarında bile 80 olarak degil 32-33 gb gormesi idi..
    bios ta kac gb olarak goruyorsun?
    eger orda normal limitte ise sanirim isin kolay..
    cozumunu bulursan buraya yazmaniz bizler icin de iyi olacaktir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: escaLdess

Dostum tek partition. yani en azından xp böyle görüyor. linux isletim sistemi yüklerken kendi sistemine göre format atti. ve bu Hard diski xp de 80 olarak gormesini saglayamiyorum. amacim icindekileri kurtarmak degil. linux sistemi yuklerken nasil bi format attiysa artik, xp o alani gormuyor. 80 GB hard dist 35 Gb oldu. geriye kalan 45 GB alan nereye gitti bilmiyorum.
    Şimdi arkadaşım problemi hallettin mi? Etmedin ise çözümü yazcam.
  • bazi linux sürümleri format atarken lhdd yi 3 partitiona ayiriyor
    / /usr ve swap alanlari.

45 gb lik alan /usr altinda olmasin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: escaLdess

Arkadaşlar merhaba,

Linux un bi versiyonunu 80 GB lık hdd me kurmaya çalışırken sorun çıktı kuramadım. Neyse, XP yüklü olan başka bi HDD yi takıp, 80 GB HDD yide slave olarak taktım. Ancak linuxun formatladığı dosya sisteminden olsa gerekki 80 GB lık hard disk i 35 GB görüyor. diğer alan nereye gitti? nasıl ve hangi programla kurtarabilirim?

WindowsNT ailesini kujllanıyorsan; Bilgisayarıma sağ tıkla orda Bilgisayarı yönet diğe bir seçenek var. Ordan disk durumuna bak. Eğer orda Tanımlanamayan bir bölüm varsa sorun linux bölümünün win tanınmaması dır. Bir başka yöntem ise herhangi bir live cd ile sistemi boot et sonra konsoldan diskin durumuna bak..

# fdisk -l -s 

Disk /dev/hda: 40.0 GB, 40060403712 bayt
    255 kafa, 63 sektör/iz, 4870 silindir
    Birimler = silindir / 16065 * 512 = 8225280 bayt

Aygıt Açılış Başlangıç Bitiş BlokSayısı Kml Sistem
    /dev/hda1 * 1 1301 10450251 7 HPFS/NTFS
    /dev/hda2 1302 1362 489982+ 82 Linux takas
    /dev/hda3 1363 3341 15896317+ 83 Linux
    /dev/hda4 3342 4870 12281692+ f W95 Ext'd (LBA)
    /dev/hda5 3342 4870 12281661 b W95 FAT32
    #

windows şu yukardaki /dev/hda2 ve /hda3 görmez!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MURATSPLAT -- 14 Haziran 2006; 13:10:21 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.