Şimdi Ara

Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sistemi topladim. Corsair mp510 960 gb m2 ssd uzerine sistemi kurdum. Sorun yok cok şükür. Fakat butceyi zorladigim icin ek disk almadim. Simdi ona bakiyorum. Aklimdan gecen adata xpg 2 tb m2 ssd fakat depolama amacli ssd tavsiye edilmediğini gördüm genel olarak. Bu konu hakkinda yorumlari merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Depolama olarak hdd alabilrisiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • harddisk benim için ideal. daha ucuz ve misal ssd parasına iki hdd alırım. çift yedekleme yaparım. sürekli çift yedekleme yaparım. biri bozulsa bile diğeri sağlam kalır. arşiv bu önemli. şuan öyle yapıyorum zaten. hem hddlerde silinen dosyaları daha rahat geri getirebiliyorsun diye biliyorum. ssd sistemi uygun değil sanırım. o yüzden hdd kesin favorim ve hdd den 500 gb dosyam silindi. olduğu gibi geri getirdim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Depolama amaçlı HDD tercih edilmesinin sebebi aynı fiyata 2-3 kat daha büyük disk alınabilmesi ve veri yazma/okuma sınırlarının neredeyse olmaması. SSD'lerin sorunu veri yazıldıkça ömürlerinin kısalması, bu durum HDD'lerde çok daha uzun sürede gerçekleşir. HDD'lerin dezavantajları ise kullanıldıkça hızlarının düşmesi ve aniden arızalanma olasılığının SSD'lerden çok daha yüksek olması.
  • Arşiv/depolama ile pc'de tutulacak arşiv aynı şey değil. Oyunları hdd'ye kurarsan yavaşlık yaşarsın mesela.
    Ama 300 tb film dizi müzik arşivin vardır ve cidden ayda yılda bir açıp bakıyorsundur. Bu durumda o hdd'nin pc içinde durmasına bile gerek yok ve evet hdd alırsan ciddi kar edersin tb/tl oranından ötürü.

Yine hdd'lerin raf ömrü ve güvenilirliği nispeten ssd'lere nazaran daha yüksek. Ssd'lerin belli bir yazma/okuma ömrü var ve bu ömürden sonrası muallak. Bu durum hdd'lerde mevcut değil çünkü bu aletler yarı mekanik.

• Hayaller tape hayatlar hdd.
    Hdd daha ucuz ve daha fazla alan sunuyor

• HDD.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptop ssd takma yardim
    5 yıl önce açıldı
    Torrent hdd'ye zarar verir mi?
    12 yıl önce açıldı
    ssd mi sshd mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Oyunla falan isim yok. Oynarsam 2 oyun 1 tb ssd de duruyor. Projelerimi bilgisayarda tutmam gerek. 2 tb kadar alan işimi görüyor. Bunun icun hdd gercekten ucuz fakat 2 tb m2 ssdler alinabilir seviyede. Bozulma gibi durum olmazsa tercihimi o yanda kullanmak istiyorum. Hem islemler hizli olur benim acimdan kaygim o. Birde bos m2 ssd slotu var. Değerlendirmek istedigimden. Tabi bozulma riski yuksekse bu giremeyeceğim bir risk cunku cizdigim proje 5 sene sonra lazim olabiliyor. Dizi film yedegiyle de isim yok.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.