Şimdi Ara

ssd mi sshd mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
3.762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • asus n53sn model bilgisayarım var. üzerinde bulunduğu hard disk çok yavaş kaldığı için yeni bir hard disk almayı düşünüyorum. seagate in yeni sshd diskleri çıkmış. 1tb lık olan modeli almayı düşünüyorum ama şuanki hdd ile arada ne kadar fark olur bilmiyorum. birde kingston hyperx 120gb ssd var. linkleri :

http://www.vatanbilgisayar.com/Solid%20State%20Disk/kingston-sh103s3120g-120gb-hyperx-3k-serisi-sata-30-cache-ssd-(okuma-555mb--yazma-510mb)/productdetails.aspx?I_ID=60381

http://www.vatanbilgisayar.com/dahili-harddisk/seagate-st1000lm014-25-1tb-hybrid-ssd-sata-30-64mb-7200rpm-notebook--disk/productdetails.aspx?I_ID=65116

fiyatları hemen hemen aynı. ancak arada büyük kapasite farkı var. sizce hangisini almalıyım ?

• cevap yokmu ?
  • harddiske oranla bazı dosyaları cach bellege attığı için bir nebze daha hızlı gibi görünür ama dosya kopyalama gene harddisk hızına düşersin,kısacası ssd olmadan olmaz,performans istiyorsan ssd,kapasite için harddisk . Bence ssd şart ..
  • sshd neyin nesi bilmiyorum ama 5400 devir aletin ssd ile kiyaslanmasi komik bence.
  • sshd denilen hibrit disklerdir. hem SSD hem HDD modülü barındırır... sadece tek sürücü takılabilen laptoplar için hem SSD hem de HDD'yi aynı anda kullanmanıza olanak sunar.

SSD'nin hızı, HDD'nin kapasitesi hesabı...

biraz araştırsanız anlarsınız... 5400rpm'lik kısım önemsiz orda... cünkü sistemi zaten SSD olan kısma kuracaksınız... (gerci boyutları ufak oluyor ssd kısmın 8gb ile 24gb arası değişiyor)
    sadece işletim sistemi kurulumu yapılacak. geriye kalan hersey hdd kısmında olmalı...

laptoplar için cok güzel bir cozüm...

mesela şu:
    Seagate Momentus XT
    http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st750lx003-25-750gb-momentus-xt-solid-state-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=58491&gclid=CNPwjJDb7bkCFZMbtAodvnwA8A

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n1ghtr4v3n -- 28 Eylül 2013; 11:50:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

sshd denilen hibrit disklerdir. hem SSD hem HDD modülü barındırır... sadece tek sürücü takılabilen laptoplar için hem SSD hem de HDD'yi aynı anda kullanmanıza olanak sunar.

SSD'nin hızı, HDD'nin kapasitesi hesabı...

biraz araştırsanız anlarsınız... 5400rpm'lik kısım önemsiz orda... cünkü sistemi zaten SSD olan kısma kuracaksınız... (gerci boyutları ufak oluyor ssd kısmın 8gb ile 24gb arası değişiyor)
    sadece işletim sistemi kurulumu yapılacak. geriye kalan hersey hdd kısmında olmalı...

laptoplar için cok güzel bir cozüm...

mesela şu:
    Seagate Momentus XT
    http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st750lx003-25-750gb-momentus-xt-solid-state-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=58491&gclid=CNPwjJDb7bkCFZMbtAodvnwA8A

8gb nand var surekli bunu kullanacak hic hdd hizina dusmeyecek diyorsun orayi bir gececeksin.dalga gectim gayet iyi biliyorum momentus denen aleti bir arkadasimda gordum tirt bes para etmez.sshd diye kafa karistirmayalim hybrid hdd diyelim suna.5400 devir hybrid yerine 7200 devir normal 2.5" hdd bence daha iyi ssd yuzunden kapasite sorunu olacaksa ki o dedigim 7200 devir 2.5" aleti de ben kullaniyorum netten bakip soylemiyorum benim dedigim kullanici yorumu.

mıstık kafan mi guzel notebook diyor adam 3.5" gosteriyorsun.2.5" 7200 hdd budur.

http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/wd-wd7500bpkx-25-750gb-scorpio-black-sata-30-7200rpm-16mb-cache-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=68721

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jake Lockley -- 28 Eylül 2013; 12:07:41 >

• sileyim bari
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Arsiv icin Ssd mi Hdd mi?
    5 yıl önce açıldı
    ssd uyumlu mu
    6 gün önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mıstıgı zaten geciyorum adam her zamanki gibi okumadan yorum yapıyor...

tercih meselesi tabi... 8gB'lık versiyonu ben de düşünmem ama 16 veya 24gb'lık modeller gayet basarılı...
    zaten masaüstü pc de olsa SSD kısmını sadece işletim sistemi ve belli baslı ana programlar için kullanıyorsunuz. kullanım mantalitesi değişmiyor.

4k random read/write hızlarında artış olduktan sonra her sartta standart 7200rpm diskten iyidir...

pcnizi kullanırken %80 oranında yapılan iş 4KB ve altında DLL dosyalarının okunması ve yazılmasıdır... dolayısıyla problem yok bence. Notebook için her zaman hibrit tercih edilmeli diye düşünüyorum...
  • eğer optik sürücünüzü çıkarıp yerine mekanik hdd koyacaksanız ssd alın; ama sadece mekanik diskinizin yerine takacaksanız sshd alın... sshd'ler bir uygulamayı 2.veya 3.defa kullandıktan sonra nand'dan çalıştırdığı için ssd performansı verebiliyor. hatta restartlarda ssd performansı verdiği görülüyor. ama dosya kopyalama hızınız mekanik diskin hızında olacak... sshd'nin maksadı uygulamaların okuma performansını arttırmak... kapasite lazımsa sshd, yerim var diyorsanız ssd...
  • quote:

Orijinalden alıntı: n1ghtr4v3n

mıstıgı zaten geciyorum adam her zamanki gibi okumadan yorum yapıyor...

tercih meselesi tabi... 8gB'lık versiyonu ben de düşünmem ama 16 veya 24gb'lık modeller gayet basarılı...
    zaten masaüstü pc de olsa SSD kısmını sadece işletim sistemi ve belli baslı ana programlar için kullanıyorsunuz. kullanım mantalitesi değişmiyor.

4k random read/write hızlarında artış olduktan sonra her sartta standart 7200rpm diskten iyidir...

pcnizi kullanırken %80 oranında yapılan iş 4KB ve altında DLL dosyalarının okunması ve yazılmasıdır... dolayısıyla problem yok bence. Notebook için her zaman hibrit tercih edilmeli diye düşünüyorum...

yani bu da senin gorusun her kullanici ayni sekilde dusunecek diye bir sey yok bunun tartismasini yapmam ama farki fiyati diyebilirim biri 290 digeri 168 lira.750gb de isimi gorur diyorsa benim gosterdigim diski de dusunmeli ucuncu secenek olarak.

• tabi ki kullanım şekli ile alakalı... tercih meselesi... katılıyorum.
  • sshd ne?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba arkadaşlar sshd ile ilgili merak ettikleriniz için videoma bakabilirsinizhttps://www.youtube.com/watch?v=39aadIHB0H0
  • Form faktörü
    Hiçbir hareketli parçası olmadığından, SSD ürünler piyasadaki depolama seçenekleri arasından en ince olanlardır. Bunlar özellikle ince ve hafif PC’ler ve karmaşık endüstriyel tasarımlar için uygundur. Standart notebooklar için, 5 mm ve 7 mm yüksekliğindeki SSD’ler kullanılabilir. Buna karşın HDD’ler ise standart 7 mm ve 9,5 mm tasarımlarında kullanılabilir. SSHD’ler, 9 mm ile başladı, yakında 7 mm olarak satılacak ve 5 mm tasarımlarının 2013’te satılacağı duyuruldu.

Kapasite
    Sırf kapasite ve ne kadar verinin depolanabileceği düşünüldüğünde HDD’lerin üstüne yoktur. SSHD teknolojisi ayrıca karşılanabilir fiyat noktalarında maksimum kapasite noktaları sunarken, SSD’ler sadece daha düşük kapasitelerde karşılanabilir. Yüksek kapasiteli SSD’ler çok pahalı.

Hız
    SSD, önyükleme için tepe performans ve gelişmiş çoklu görev kapasiteleri gerektiren bilgiişlemi desteklemek için de yüksek okuma/yazma performansı sunar. Diğer yönden bir SSHD, önyükleme, başlatma ve verileri yükleme için SSD’ye yakın performans sunabilir. HDD’ler genellikle günümüzde satılan PC platformlarının çoğu için geniş bir performans sunuyor.

Fiyat
    Sistem seviyesinde, düşük kapasiteli SSD’ler 32 GB ile 64 GB arası aralığında karşılanabilir. Ancak yüksek kapasiteli SSD’ler, özellikle gigabayt başına maliyet olarak ölçüldüğünde çok pahalıdır. HDD’ler, gigabayt başına en düşük maliyeti sunar. SSHD’ler, HDD’lerden sadece biraz daha yüksek olan bir gigabayt başına maliyet sunar.

Pil ömrü
    Genelde depolama, bir dizüstü bilgisayardaki pilin ömrünü yaklaşık %10’dan fazla etkilemez. İşlemci gücü ve LCD, pili gerçekten de bitirir. Ancak SSD, en verimli güçte çalışırken, SSHD onu çok yakından izler, çünkü bir HDD’den çok daha sık yavaşlayabilir.

Güvenilirlik
    SSD, HDD ve SSHD teknolojilerindeki hata oranları çok benzer değerlendirmelere sahiptir. SSD ile HDD kısımlarını ayrı oldukları durumdan daha verimli olarak kullandığından, SSHD, avantajlıdır.

Dayanıklılık
    SSD’ler, sırf katı hal tasarımlarından dolayı daha dayanıklı olarak görülür. Hareketli parçaları olmadığından, daha yüksek darbe, düşme ve sıcaklık uçlarına dayanabilirler.

Özet
    Tüm bu kriterler düşünüldüğünde, bir dizüstü bilgisayar depolamasını yükseltmek, zor bir kararmış gibi görünebilir. Ancak belki de hepsi, maliyet verimliliğiyle ilgilidir: Neredeyse katı hal kadar hızlı olan, ancak cüzdanınızı o kadar zorlamayan maksimum kapasiteyi nasıl alabilirsiniz?

Katı hal karma diskleri daha yakından inceleyin. Bunlar büyük olasılık ihtiyaçlarınızı karşılayacak performans özelliklerinin en iyi kombinasyonunu sunabilir.

• UcanTosbaga kullanıcısına yanıt
    merhaba arkadaşlar asus x550 jk sshd yükseltmesi ile ilgili merak ettikleriniz için videoma bakabilirsiniz video ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler !https://www.youtube.com/watch?v=39aadIHB0H0
  • ssd
  • bencede kulllanım şekliyle alakalı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.