Şimdi Ara

480GB SSD'yi bölsem mi bölmesem mi iyi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
677
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar iyi forumlar öncelikle. Laptop'ım için 480 GB James Donkey ssd aldım. Pazartesi salı elimde olur. Yalnız başlıktaki durum kafama takıldı. İnternette çok bilgi kirliliği var. Bu konuda tecrübesi olan uzun yıllar ssd kullanmış kişilerden veya bilgili olduğunu düşünen üyelerden yardım bekliyorum. İki alternatifim var ilki SSD'yi tek parça kullanıp içine sadece windows kurmak depolama için ise dvd kızağı alıp mevcut hdd'mi kullanmak. İkinci seçenek ise dizüstü bilgisayarıma sadece ssd takıp C ve D olmak üzere iki bölüm şeklinde kullanmak. Hangisini "neden" tavsiye edersiniz??

• Konuya etiketlediğim kişilerden öncelikle özür dilerim eğer vakitlerini çaldıysam. Neden etiketledim peki? Çünkü normalde tövbe etmiştim dh'a yardım alma amaçlı konu açmaya yine bozdum tövbemi. Peki neden tövbe etmiştim çünkü yardım konularına "genelde" cevap gelmiyor. Bu sebepten sizi farklı ssd konularından görüp etiketledim. İlgilenirseniz memnun olurum. İyi forumlar :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 26 Ekim 2019; 22:2:53 >
  • 2 ye bol c ye sistemi kur 80gb versen yeter sistem yeterince hızlanacak HDD ye göre

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Bölmeden kullanırsanız daha iyi olur.
  • SSD bölümleme yapmakta herhangi bir sorun sıkıntı yok yıllardır kullanıyorum, gerçi benim kullanma sebebim çift işletim sistemi kullanıyor olmam,

Şahsi fikrim SSD tek parça olsun 2 parça olmasına ne gerek var, sistem çöktü yedek D üzerinde olur diyorsanız onlar eskide kaldı USB üzerinden çalışan zibilyon tane live Windows sürümü var, live Windows açar SSD içinden verileri harici diske taşırsınız.

DVD sürücüsüne HDD takmak yerine 2.5 HDD kutusu alın USB olanlardan, DVD yerine takınca diski boş yere laptop bataryasından güç harcamasın, hadi gücü geçtim mekanik diskin sesini duymamış olursun en azindan.

Edit: yanlışlıkla göndere dokundum mesajı bitirmeden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi parcapincik -- 27 Ekim 2019; 0:11:14 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Cevaplarınız için teşekkürler.
    @parcapincik hocam hddyi harici disk olarak kullanmak için aparatım var ama ben dosyalarıma her an ulaşabilme konusunda takıntılıyım harici bir şeyler(usb vb) takmakla uğraşmak istemem. Sistem çökerse live sistemden dosya kopyalamayı gerektiğinde zaten yapıyorum ama tek disk olursa kopyalanacak dosya fazla olur ben c ve d yaparak sadece c'deki kullanıcı dosyalarını usb linux ile dye kopyalayıp sonra başka bir windows usb'si ile format atıyorum. Alıştığım kullanım tarzı bu ve o kadar para verip ssd'ye geçmişken alışkanlığımı değiştirmek istemiyorum. Eğer elle tutulur bir fark olmuyorsa c ve d yapmak istiyorum. Eğer öyle yaparsam zaten dvd kızağı kullanmayacağım. Sırf bölerek kullanırım diye 480gb almıştım. Bölmeyeceksem 256 da gayet yeterdi :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Hiçbir fark yok bölebilirsiniz tecrübe ile sabittir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2. Ssd'yi nereye takacağım ?
    2 yıl önce açıldı
    ssd mi sshd mi ?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: parcapincik

Hiçbir fark yok bölebilirsiniz tecrübe ile sabittir.
    Teşekkürler hocam. Yabancı forumlarda da öyle diyorlardı dh ahalisine de danışayım dedim

• quote:

Orijinalden alıntı: REDSTONE

Merhaba,

Bölmeden kullanırsanız daha iyi olur.
    Neden daha iyi olur hocam? Neye dayanarak?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.