Bildirim
ssd mi hdd mi benim icin ?

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
yardim yokmu ya ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
SSD'nin oyuna etkisi yok, verim alabileceğin uygulamalar ve programlar için 120 GB yeterli olmayabilir. Tabii profesyonel çizim yapmıyorsan yeterli olur. Bana kalırsa SSD alacak kişi, profesyonel çalışmalar içindeyse almalı, onun dışında pek gereği yok. Onun yerine HDD alınabilir.
2 tane oyun yuklicem driverler ve windows google chrome falan iste sistemim hem hizli calisir hemde depolama alani yeter mi diye sormustum ?
SSD al sadece 2 tane oyun yükleyeceksen 120 lik ssd yeterli olur. Zaten ileride mekanik bir disk te alırsın depolama için.
2 senedir hem masaüstümde hem laptobumda SSD kullanıyorum, ssd siz bilgisayar ne kadar iyi olursa olsun sanki 10 senelik bilgisayar gibi geliyor, kullanırken çileden çıkıyorum. SSD hızı çok farkı birşey. -
hangi marka önerirsin peki 128lik? fp ürünü
bende şuan sadece ssd kullanıyorum bilgisayar canavar gibi 240lık aldım bana yetiyor öyle çok bişey indirdiğim yok eğer indiricek olursam yanina bi 240lik veya 480lik daha alıcam bilgisayari yavaşlatıyor hdd birdaha hdd almayı düşünmem kinston ssd plus kullanıyorum ben memnunum beni üzmedi hiç şuan 220 tl galiba 120liği bakabilirsin -
tamam o zaman ssd aliyom tesekkurler herkese saolun
m2 ssdler var sandiskin 128gb 260tl hangisi daha iyi olur ??
quote:
Orijinalden alıntı: neutumn
SSD'nin oyuna etkisi yok, verim alabileceğin uygulamalar ve programlar için 120 GB yeterli olmayabilir. Tabii profesyonel çizim yapmıyorsan yeterli olur. Bana kalırsa SSD alacak kişi, profesyonel çalışmalar içindeyse almalı, onun dışında pek gereği yok. Onun yerine HDD alınabilir.
Çok gerici bir düşünce günlük kullanımda bile SSD ye ihtiyaç var artık HDD hız konusunda tatmin etmiyor artık....
quote:
Orijinalden alıntı: Koreli01
quote:
Orijinalden alıntı: neutumn
Çok gerici bir düşünce günlük kullanımda bile SSD ye ihtiyaç var artık HDD hız konusunda tatmin etmiyor artık....
Fikrimde ısrarcı olup bunu empoze etme gayretinde değilim ki gerici olayım. Bence senin yaklaşımında bir katılık mevcut, düzeltmen senin yararına olur. Bütçesi olmayan biri, parasını HDD'ye harcar. SSD kullanmasak SSD'siz yaşanmadığını sanacağız, asıl günlük kullanımda bütçesi yetersiz olanlar için geri planda kalır. Sorun değil, gericiyim ben, sen ilericisin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
128 GB ADATA SU800 Hepsiburada'da 200 lira. Fiyatı iyi ama 128GB alan çok az. İlerde keşke 240'lık falan almışım dersin. -
3 yıldır SSD kullanıyorum ve SSD olmayan bir bilgisayara oturduğum zaman o kadar yavaş geliyor ki hani bütçeniz çok çok çok darsa çok fazla depoya ihtiyacınız varsa sadece HDD olabilir ancak en kötüsünden şu an 200 liraya ADATA SU800 128 GB var bir tane ondan alıp yanına 1 veya 2 TB bir harddisk alınabilir. Ben şu an 850 EVO 250 GB ve Toshiba 2TB DT01ACA200 kullanıyorum ve SSD iyi ki almışım diyorum. Sürekli ana sürücü olan hard diskin ömrü sürekli azalıyor kullandıkça ama 850 EVO 5 yıl garantisi var, harddiskim %90 idle çalışıyor. Bu devirde SSD gerçekten şart. 500 GB HDD alacağınıza 128 GB bir SSD alın zaten bütçeniz yoksa bilgisiyarınız da çok iyi değildir boyutu yüksek olan oyunlar yüklemezsiniz rendering falan da yapmazsınız günlük kullanımda hem sessiz hem hızlı hem sağlam hem de bir SSD bir harddiskin 5te biri enerji harcıyor en az 5 sene kullanacağınızı düşünündüğünüzde bunların hepsi günümüzde SSD kullanmak için sebepler.
-
eyvallah hocam adatanin yazma hizi dusük diyorlar ben corsair forcelee200 alicam 128gb lik ? iyimidir
Corsairler çok eski tavsiye etmiyorum günümüzde SSD marketinde aktif bir firma değil.Bütçen kısıtlı ise ADATA al 200 lira hepsiburadada. Corsair gibi çok eski SSD'lere o kadar para verilmez.
ADATA'nın 128GB'lık modelde evet yazma hızı biraz düşük ama onu zaten hissedeceğini sanmıyorum. ADATA yeni teknoloji ürünü 3D NAND teknolojisi vs. benim önerim o olur. Asıl önerim 240-256 GB seviyesi bir SSD almanız gerçi. -
Dizustu bilgisayarim icin ssd almak istiyorum icindeki hdd artik cileden cikariyor beni miadini doldurdu.
Bilgisayari genelde uyku modunda kullaniyorum, soyle biraz baktim uyku modu ssdler icin cok zararli falan denmis bazi yerlerde hatta forumda da var.
Bu konudaki fikirleriniz nedir. Bu kadar korkulacak bir sey var mi?
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Vallahi hiç duymadım böyle bişey. Bilgisayarımı da sık sık uyku moduna alan bir insanım bişey olmadı. -
Teşekkür ederim cevap için.
Ben de ilk defa duydum ve çok da garip geldi. Ama çok önemli bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Son olarak şu ürünü almayı düşünüyorum ne dersiniz ?
http://www.hepsiburada.com/wd-green-240gb-540mb-465mb-s-2-5-sata-3-ssd-wds240g1g0a-p-HBV000002F22Y -
Artık piyasada kötü ssd kalmamıştır, hepsinin üretim teknolojisi birbirine yakındır diye düşünümyorum herhangi bir markanın herhangi bir modeli alınabilir bence. Bende bir adet samsun 840 evo bir adet te 850 evo var. -
128lik ssd depolama olarak tek basina fazlasiyla yetersiz. Yanina bir hdd olacaksa sikinti yok ama 2017 yilinda 128gb total depolama gayet komik bir rakam. Ayrica hatirladigim kadariyla 1tb ve 500gb arasinda cok az fiyat farki var hddde. Bence simdilik 1tb hdd alin sonra 120lik ssd alin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- disk klonlama
- m2 ssd önerisi
- hikvision ssd alınır mı
- ruxim nedir
- seagate garanti sorgulama
- ssd hız testi
- ntfs nedir
- ssd sağlık testi
- magsafe ssd
- 9100 pro
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X