Şimdi Ara

Lisans mezunuyum ama tecilim sadece 1 yıl uzamış

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle merhabalar ben geçen ay 4 yıllık lisans bölümünden mezun oldum. Benim bildiğim kanuna göre lisans bitirildikten sonra tecil 2 sene olur yani 2026'ya kadar tecilimin olması gerekir fakat gelin görün ki e-devlet'e baktığımda tecilim haziran 2025 gözüküyor yani 2 sene uzayacağına 1 sene uzamış bu hata neyden kaynaklı meydana gelmiş sizce basit bir veri girişi hatası mı ne yapmam gerekiyor?

• agacım o otomatik uzatma. sen kendin başvurursan 2 yıla çıkartabiliyorsun nasıl ki başvurarak tecilini bozup ilk dönemde askere gidebiliyorsan. her sene aynı zamanlar şu tarz konulardan gına geldi.

• hocam dediğinizin ben de farkındayım ama çevremde benimle beraber mezun olanlarınki haziran 2026'ya uzamış yani olağan tecil olarak. benimki haziran 2025'e uzamış demek istediğim ertelenmiş tecil olmuş fakat kanundaki maddeye göre 2 yıl değil de 1 yıl uzamış anormal bir durum söz konusu bunu sormak istedim yazdığımı dikkatlice tekrar okursanız demek istediğimi daha net anlayacaksınız.

• Merhaba askerlik şubesinizi arayıp bilgi almayı deneyin onlarla ilgili sistemsel sıkıntı falansa çözebiliyorlar, yalnız bazen tersleyebiliyorlar görmezden gelin 😘
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.