mesajların buyuk bolumunu okudu.yardımcı olacak arkadaslara tesekurler sımdıden...
kısa ve öz ve bılındık bı durum..
yasım hazıranda 29 oluyor.unıversıtemı bıtırmeme 1.5 sene fılan kaldı..okulumu bıtırıp gıtmek ıstıyorum..tecılım de 2012 sonuna kadar asagı yukarı 83 oldugum ıcın. okulu bıtırmek adına askerlıkten 1- 1.5 sene kacıp,okulumu bıtırsem,sonra askere gıtmek ıcın basvursam,soruldugunda da dıplomamı gostersem,
1-cezası nedır.. 2- sıcılıme ıslenır mi 3- gorusunuz nedır ?
okudugum kadarıyla bu durumda olan cokca ogrencı var..ozellıkle tıp ogrencılerı mesela... bu yol bır yolmudur?
deneyimini ekleyebilcek kimse var mı ? tesekurler
valla bizim bi komşunun oğlu vardı matematik okuyodu. sürekli atılıyodu sonra afla geri dönüyodu. en son afla gittiğinde 29 yaşında falandı sanırım. yani o kadar sıkıntı olacağını sanmıyorum adam hala okuyor. 30 yaşında olması lazım şu an. demekki bişey olmuyor, rahat ol
quote:
Orijinalden alıntı: eudomania
arkadaşlar ben de 25 yaşıındayım yurtdışında tıp 1. sınıftyım yani bitirince 31 olacam acaba hemen 29da askere alınır mıyım?
25 yaşında tıpa başlamak büyük cesaret hocam valla ben 18 yaşında başladım keşke başlamasaydım dediğim çok oluyor.
peki yurt dışında yaşıyorsak ve 30yaşındaysak, türkiyeye döndüğümüzde havalanında hemen alıp götürürlermi.
sen resmi olarak ögrenci oldugun sürece
GENELKURMAY BAŞKANI GELSE SENİ ASKERE ALAMAZ.
quote:
Orijinalden alıntı: guitarhero111
valla bizim bi komşunun oğlu vardı matematik okuyodu. sürekli atılıyodu sonra afla geri dönüyodu. en son afla gittiğinde 29 yaşında falandı sanırım. yani o kadar sıkıntı olacağını sanmıyorum adam hala okuyor. 30 yaşında olması lazım şu an. demekki bişey olmuyor, rahat ol
tesekurler..:)
vallahı su surec bana cok streslı gelıyor. kacıyor olmak fılan..dıyorum kı kendıme gıt 15 ay pasa pasa yap kurtul..ama mezun da olmak ıstıyorum.arada kaldım su an..
Temmuz 85 'doğumluyum.bitirmeme 1 yıl var fakat okul 1 dönem uzayacak gibi görünüyor.yani 4+1 yılımda 29 yaşında olacağım..Sorun çıkmayacağını düşünüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: eyoruk
Temmuz 85 'doğumluyum.bitirmeme 1 yıl var fakat okul 1 dönem uzayacak gibi görünüyor.yani 4+1 yılımda 29 yaşında olacağım..Sorun çıkmayacağını düşünüyorum.
2013-1985=28 yani sorun yok
Normalde 4 yıl içinde bitirseydim evet bu hesap ,fakat işte artı 1 yıl daha olacak.3.sınıftayım 4.sınıf ve bir dönem daha var..Yani 29 oluyor
quote:
Orijinalden alıntı: eyoruk
Normalde 4 yıl içinde bitirseydim evet bu hesap ,fakat işte artı 1 yıl daha olacak.3.sınıftayım 4.sınıf ve bir dönem daha var..Yani 29 oluyor
Yarım dönem mi uzadı?
Güz yılından değil ders bahar yılından malesef..O yüzden 1 yıl oluyor..
Yani iki sene sonra mezun olacaksın anladığım kadarıyla o'da 2014 oluyor yani endişelenecek bir şey yok
Yani 29 bitmesi lazım 29 girdiğin an değil bittiği an önemli olan ?
beyler...eskıden ogrencı 29 30 yasına gelse de kayıt yaptırıp..yoklama kacagı seklınde okulunu bıtırıp..elınde dıploma ıle askere teslım olup ksıa donem yapabılıyorken askerlıgını..artık subat ıtıbarı ıle ..mıllı savunma bakanlgıımızın yazısıyla..kayıtları bloke edılıyor(askerlik şubesinden yazı alcaksın..ilişiğinin olmadıgına dair).tam okula basladım..hersey guzel gıdıyor..hocalar yardımcı..dersler takıp edılıyor..derken bu..ınanılmaz uzgunum..yasım 28 ..temuzzda 29 oluom..surem yetmıo okulu bıtırmeme..çöktüm su an..herşey su bedellı yüzünden oldu..