Şimdi Ara

Lisans Öğrencisi 29 yaş sınırı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
6.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: toto26

beyler...eskıden ogrencı 29 30 yasına gelse de kayıt yaptırıp..yoklama kacagı seklınde okulunu bıtırıp..elınde dıploma ıle askere teslım olup ksıa donem yapabılıyorken askerlıgını..artık subat ıtıbarı ıle ..mıllı savunma bakanlgıımızın yazısıyla..kayıtları bloke edılıyor(askerlik şubesinden yazı alcaksın..ilişiğinin olmadıgına dair).tam okula basladım..hersey guzel gıdıyor..hocalar yardımcı..dersler takıp edılıyor..derken bu..ınanılmaz uzgunum..yasım 28 ..temuzzda 29 oluom..surem yetmıo okulu bıtırmeme..çöktüm su an..herşey su bedellı yüzünden oldu..

ilgili haber

http://www.gazeteport.com.tr/haber/81311/universiteliye_bedelli_baskisi

şimdi okula mı devam edeyım..bu saglıksız uygulama degısır umıdıyle yoksa yurdumu terk edıp almanya da mı calısayım(ımkanım var)..

lanet olsun...

üzüldüm hocam. umarım bi yolunu bulursun. maddi gücün varsa bedelli yap derim. adamı okuldan alıp askere götürüyolar ne garip memleket

• quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

beyler...eskıden ogrencı 29 30 yasına gelse de kayıt yaptırıp..yoklama kacagı seklınde okulunu bıtırıp..elınde dıploma ıle askere teslım olup ksıa donem yapabılıyorken askerlıgını..artık subat ıtıbarı ıle ..mıllı savunma bakanlgıımızın yazısıyla..kayıtları bloke edılıyor(askerlik şubesinden yazı alcaksın..ilişiğinin olmadıgına dair).tam okula basladım..hersey guzel gıdıyor..hocalar yardımcı..dersler takıp edılıyor..derken bu..ınanılmaz uzgunum..yasım 28 ..temuzzda 29 oluom..surem yetmıo okulu bıtırmeme..çöktüm su an..herşey su bedellı yüzünden oldu..

ilgili haber

şimdi okula mı devam edeyım..bu saglıksız uygulama degısır umıdıyle yoksa yurdumu terk edıp almanya da mı calısayım(ımkanım var)..

lanet olsun...

üzüldüm hocam. umarım bi yolunu bulursun. maddi gücün varsa bedelli yap derim. adamı okuldan alıp askere götürüyolar ne garip memleket

:) eyvallah ..ama bedelliye yaşım tutmuo ki..diyelim ki para var..bunun bi başvuru süresi ve şartı var..29 olmak gerekiyor ben 28 im ...

ayrıca eğitim hakkı dıye bısı var...parası olan yatırdı devam etti..parası olmayanlar ya teslim oldu okulunun bitmesine 1-2-3 yarıyıl kala ya da KAÇMAYACAK ADAM KAÇMAYA BAŞLADI...

yanlış anlama ben gurbetçi biriyim yurtdısından geldım ..10 yıl oldu..bilirsin ordan gelenlerin milliyetci kuru bir damarı vardır..askerliği cidden olması gerekn birşey olarak görüyordum..şu an utanarak sölüyorum ki bu devlet bana google da vicdani ret kavramının ,durumunu araştıtırdı..

ben sımdı yurtdısına kaçmayı dusunuyorum..böyle mi olmalı..bırak bitireyim okulumu surda 1-2 sene kalmış..gitmek istiyorum askere zaten..bu arada 3 yıldır çalışıyordum maddı nedenlerden ara vermıştım..

neyse umarım hatadan dönülür..benim gibi bir adamı da düşma ettiler ya ...pehh..parası olana zaten hayat güzel

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: guitarhero111

quote:

ilgili haber

lanet olsun...

:) eyvallah ..ama bedelliye yaşım tutmuo ki..diyelim ki para var..bunun bi başvuru süresi ve şartı var..29 olmak gerekiyor ben 28 im ...

ayrıca eğitim hakkı dıye bısı var...parası olan yatırdı devam etti..parası olmayanlar ya teslim oldu okulunun bitmesine 1-2-3 yarıyıl kala ya da KAÇMAYACAK ADAM KAÇMAYA BAŞLADI...

yanlış anlama ben gurbetçi biriyim yurtdısından geldım ..10 yıl oldu..bilirsin ordan gelenlerin milliyetci kuru bir damarı vardır..askerliği cidden olması gerekn birşey olarak görüyordum..şu an utanarak sölüyorum ki bu devlet bana google da vicdani ret kavramının ,durumunu araştıtırdı..

ben sımdı yurtdısına kaçmayı dusunuyorum..böyle mi olmalı..bırak bitireyim okulumu surda 1-2 sene kalmış..gitmek istiyorum askere zaten..bu arada 3 yıldır çalışıyordum maddı nedenlerden ara vermıştım..

neyse umarım hatadan dönülür..benim gibi bir adamı da düşma ettiler ya ...pehh..parası olana zaten hayat güzel

kaçıp okuluna devam etme şansın var mı bitirene kadar?

• Allah belasını versin 30 yaşında öğrenci mi olur yahu millet 24 ünde evleniyor tıpa gidenler 30 unda öğrenci.
  • quote:

Orijinalden alıntı: XsI

Allah belasını versin 30 yaşında öğrenci mi olur yahu millet 24 ünde evleniyor tıpa gidenler 30 unda öğrenci.

bela okumada..ne demek istiyorsan duzgunce yazabilrisin !!!
  • quote:

quote:

Allah belasını versin 30 yaşında öğrenci mi olur yahu millet 24 ünde evleniyor tıpa gidenler 30 unda öğrenci.

Tıp okumak istiyorum ama hem fahiş puanlar hem 30 lu yaşlara kadar öğrencilik üstüne de 3,5 bin lira maaşı duyunca insanın içinden gelmiyor seçmek.

• 3,5 maaş mı olur :)
    sen onun döner sermayeden ne kadar aldıgını, hastane içindeki özel muayne sisteminden ne
    kadar aldıgını hiç hesapladınmı :)
    hesaplayamazsın.
    3,5 maaşla, kızını özel ünide okutabilirmisin :) hayır.
  • arkadaşlar su an ki uygulama nedeniyle her gün mail atıyorum..siz de atın
  • arkadaşlar önemli !!!!!!

birçok öğrencinin daha bilgi sahibi olmadığı bir durum var.O da , artık öğrenci işleri 28 yaşından sonra kayıt yenilemiyor.askerlik belgesi istiyor..(bedelliye talebin artırılması için kayıtlar bloke ediliyor.)

Muhakak ki 1 dönem 2 dönem ,1.5 yılı kalan bu sınırda gezinen arkadaşlar var, veya SEVDİĞİNİZ ARKADAŞLAR var çevrenizde..buradan herkese sesleniyorum ...sizin ve çevrenizdeki sevdiğiniz arkadaşların başına gelecek bir durum bu..okulu bitiremeden 15 ay askere alınacaksınız..24-25 yaşında üniversiteye başlayanları da etkileyen birşey bu.1 yıl sınıfta kaldığınızda bitiremeyeceksiniz..

Bu aralar askerlik yasası değişti ve 29 yaş sınırın 32 ye çekilmesi için ben ve bir grup öğrenci bu doğrultuda gerek mail bazına gerek fax ve gerek doğrudan tbmm de bu konuda sesimizi gerekli milletvekillerine,milli savunma komisyonuna ulaştırmaya çalışıyoruz..

facebook grubumuz : 29 yaş üniversite öğrencileri
    internet sitesi :http://www.askerlik29dan32ye.com

bu durumda binlerce kişi var ama daha bihaberler malesef...

not : eskiden okul kaydınızı yapıyordu,yaşınız 28 i geçsede.ama milli savunma bakanlığı yazısıyla artık askerlik belgesi istiyor..

• quote:

quote:

quote:

Tıp okumak istiyorum ama hem fahiş puanlar hem 30 lu yaşlara kadar öğrencilik üstüne de 3,5 bin lira maaşı duyunca insanın içinden gelmiyor seçmek.

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

3,5 maaş mı olur :)
    sen onun döner sermayeden ne kadar aldıgını, hastane içindeki özel muayne sisteminden ne
    kadar aldıgını hiç hesapladınmı :)
    hesaplayamazsın.
    3,5 maaşla, kızını özel ünide okutabilirmisin :) hayır.
    Komik geliyor herkese ama araştırma görevlisi (asistan hekim) o civarlarda para alıyor dostum. cidden allah belasını versin.
    Bu arada bende tıp öğrencisiyim. 26 yaşımdan mezun olcam. Asklerliği zaman kaybı oalrak görüyorum zaten başka üniversitede 2 yıl kaybetmişim evlilik planlarım var hem Akerlik yapmak istemiyorum. Ama tıp öğrencilerine bedelli veya kısa dönem olmuyormuş diye duydum. Doğrumudur? Hiç 12 ay kaybetcek durumda değilim. Parası neyse verim bedelli olsun işte

• Araseria kullanıcısına yanıt
    Şu an için bedelli askerlik hakkı yok.
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Peki kısa dönem uzun dönem olayını biliyor musunn?
  • Araseria kullanıcısına yanıt
    O konuda pek bilgim yok ama bildiğim kadarıyla tıp mezunlarını çoğunlukla yedek subay yapıyorlar.
  • X kare kullanıcısına yanıt
    Peki teşekkür ettim
  • Up son durum ne? En son kaç yaşına kadar askere gitmeyebiliyoruz?
  • Up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.