Şimdi Ara

lisanslı boksör kavgaya karıştığında kesin ceza alır mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
45.429
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2-3 kişiyle kavgaya girse ve karşıdakilere burun kırığı vs gibi hasarlar verdiğinde kesin ceza alır mı ? ortada nefsi müdafaa var ise ne olur ? bilgili ve hukukçu arkadaşlara soruyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lisanslı Boksörler Kavga Ederse Ne Olur?

Lisanslı boksörlerin kavga etmesi, ciddi sonuçlar doğurabilecek yasa dışı bir eylemdir.

Bir lisanslı boksör kavgaya karıştığında, aşağıdaki cezalara çarptırılabilir:

• Lisans İptali: Boks federasyonu, lisanslı bir boksörün kavgaya karışması durumunda lisansını iptal edebilir. Bu, boksörün artık profesyonel olarak boks yapmasını engelleyecektir.
    • Para Cezası: Lisanslı boksörler, kavga ettikleri için yüksek para cezalarıyla karşı karşıya kalabilirler. Bu cezalar, boksörün gelirlerine önemli bir darbe vurabilir.
    • Hapis Cezası: Ciddi durumlarda, lisanslı boksörler kavga nedeniyle hapis cezasına çarptırılabilirler. Bu, özellikle kavga sırasında birinin yaralanması veya ölümü söz konusu olduğunda geçerlidir.
    • Kariyerlerine Zarar: Boks federasyonu tarafından uygulanan cezalar, lisanslı boksörlerin kariyerlerini önemli ölçüde engelleyebilir. Lisans iptali ve uzun süreli hapis cezaları, boksörlerin kariyerlerine devam etmelerini imkansız hale getirebilir.

Bu nedenle, lisanslı boksörlerin kavga etmekten kaçınmaları çok önemlidir. Kavga etmek, yalnızca kariyerlerini değil, aynı zamanda özgürlüklerini de riske atmaktadır. Boksörler, anlaşmazlıklarını ringde çözmeli ve yasa dışı kavgalardan kaçınmalıdır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben alır diyebiliyorum lisanslı kick boks yapan arkadaşım vardı o öyle söylüyordu. Fakat işin içinde nefsi müdafaa varsa durum değişebilir. Gerçi her ne olursa olsun yani nefsi müdafaa olsa da olmasa da olay darba dönüşür ve boksör arkadaşınız para cezası alır. Ağır darp durumunda sadece hapis olayı oluyor oda çok ciddi durumlarda onun dışında para cezası ile yırtar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vanquish-

Ben alır diyebiliyorum lisanslı kick boks yapan arkadaşım vardı o öyle söylüyordu. Fakat işin içinde nefsi müdafaa varsa durum değişebilir. Gerçi her ne olursa olsun yani nefsi müdafaa olsa da olmasa da olay darba dönüşür ve boksör arkadaşınız para cezası alır. Ağır darp durumunda sadece hapis olayı oluyor oda çok ciddi durumlarda onun dışında para cezası ile yırtar.

sağolun hocam. ben de öyle biliyorum lisanslı boksörün elleri silah olarak sayılıyor(muş) yani delici kesici aletle adam yaralamış gibi yargılanıyormuş vs. fakat hem nefsi müdafaa hem de karşı tarafın 1den fazla kişi olması gibi unsurlar var. bu durumda ne olur acaba
  • Karşı taraf 1'den fazlaysa ve nefsi müdafaa durumu varsa boksörün en fazla göreceği işlem lisans iptali olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Danny_Boy

2-3 kişiyle kavgaya girse ve karşıdakilere burun kırığı vs gibi hasarlar verdiğinde kesin ceza alır mı ? ortada nefsi müdafaa var ise ne olur ? bilgili ve hukukçu arkadaşlara soruyorum

Üç kere yüksek sesle lisanslı boksör olduğunu tekrarlaman gerekiyor yada hangi dövüş sanatıyla uğraşıyorsan. Sonra ilk adım karşıdan gelecek ve sen ileri doğru hamlede bulunmayacaksın. Bunları yaparsan hiçbir sorun çıkmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: dodoruh

quote:

2-3 kişiyle kavgaya girse ve karşıdakilere burun kırığı vs gibi hasarlar verdiğinde kesin ceza alır mı ? ortada nefsi müdafaa var ise ne olur ? bilgili ve hukukçu arkadaşlara soruyorum

Üç kere yüksek sesle lisanslı boksör olduğunu tekrarlaman gerekiyor yada hangi dövüş sanatıyla uğraşıyorsan. Sonra ilk adım karşıdan gelecek ve sen ileri doğru hamlede bulunmayacaksın. Bunları yaparsan hiçbir sorun çıkmaz
    ifadenizde önceden uyardığınızı ve gaspa uğradınızı sölediğinizde ve adam bayıldıgında hala vurmamışsanız hiç bi ceza ödemeden ifade verip ayrılırsınız. Lisanslı k14 boks sporcusuyum.

• Danny_Boy kullanıcısına yanıt
    lisansını kaybediyor diye biliyorum benım bi arkadaşımın başına gelmişti ama baya buyuk kavgaydı okulda disiplin felan derken lisansıda gitmişti
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • lisansli boksorum kavgaya karistigin anda lisansin iptal boksor oldugundan mahkeme ona gore degerlendiriyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakan52400

lisansını kaybediyor diye biliyorum benım bi arkadaşımın başına gelmişti ama baya buyuk kavgaydı okulda disiplin felan derken lisansıda gitmişti
    Sana ve olaya bağlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jim Carrey

Sana ve olaya bağlı.

Alıntıları Göster
    her türlü zararda gibi o zaman. lisans iptal olayı da kötüymüş müsabık birisi için. bu arada lisanslı sporcu olduğu bilinmese, yine de öğreniyorlar mı karakolda bir şekilde ?
  • quote:

her türlü zararda gibi o zaman. lisans iptal olayı da kötüymüş müsabık birisi için. bu arada lisanslı sporcu olduğu bilinmese, yine de öğreniyorlar mı karakolda bir şekilde ?

Alıntıları Göster
    ifade verirken ssaldırıda bulunmadıgınızı gasp oldugunu falan söylersin . adam bayıldıgındada vuramya devam etmemen lazım. zaten polisler anlar işi görmezden gelirr çok sakat bir tipin yoksa. (lisanslı muaythai kickbox sporcusuyum)
  • Hapis

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • idamı yedin
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilaldem12

idamı yedin
    %100 ceza alır diye bir şey yok , değişir
  • quote:

Orijinalden alıntı: iksrey34

%100 ceza alır diye bir şey yok , değişir

Alıntıları Göster
    Ceza hukukund asilahların eşitliği ilkesi var ancak boksörün silahı elidir yani 2 normal adam kavga etse tekme tokat bu eşitlik durmudur ancak diğer bıçak çekerse eşitlik bozulur.Boksörün yumruk atması silah kullanması olarak değerlendirilir ve cezasını arttırıcı bir sebep olabilir.Ayrıca hükümde lisansının iptal olmasıyla ilgili bir madde de bulunur kesin
  • Lisanslı boksör eğer kendi sporunun hareketleriyle saldırırsa ceza alır. Ama buna kim nereden bakıcak o var bi de. Dayak yiyen diyicek ki böyle dövdü şöyle dövdü diyicek savunmada. Komik ama gerçekten böyle yırtma yolu var boksör için

• Bildiğim kadarıyla lisansı gidiyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: OdayıKarartanLamba

Bildiğim kadarıyla lisansı gidiyordu
    bi ihtimal zararsız yırtılabilir gibi ama lisanslı boksör olduğunu söylemeyince e adamlar da bilmese o zaman yine de öğreniyorlar mı karakolda bişekilde
  • quote:

Lisanslı Boksörlerin Elleri Kesici Ve Delici Ve Suç Aleti Olarak Görülmektedir Bir Kavgaya Katılırsa Eğer Ya Lisansını İptal Ederler Yada Para Cezası Alır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7AAC33DBF

quote:

Lisanslı Boksörlerin Elleri Kesici Ve Delici Ve Suç Aleti Olarak Görülmektedir Bir Kavgaya Katılırsa Eğer Ya Lisansını İptal Ederler Yada Para Cezası Alır.
    sağolun arkadaşlar yorumlarınız için
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.