Şimdi Ara

Lise 2 ye Gidiyorum ve Ailem Para Harcamama İzin Vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Kardeşlerim Ablalarım Abilerim, 15 Yaşındayım Lise 2 ye geçtim bu sene. Ben 3-4. Sınıftan Beri Sürekli para biriktiriyorum. para pek harcamam öyle çatır çutur. Sene oldu 2016 Ocak Ayında 1 Yıllık Yalvarışım sonucunda Türkcell t50 telefonumu 2. el galaxy s5 ile takas ettim ve üstüne biriktirdiğim paraları verdim. 2016 Ocaktan Beri de 900 TL gerek bayram gerek haftalık harçlıklarla karne harçlıklarıyla biriktirdim. Biraz Oyun Ve Bilgisayar Bağımlısıyım Daha doğrusu teknoloji bağımlısıyım. Steam Kütüpahaneme Deyinmek İstiyorum. h1z1, rust, csgo, ve birkaç 2-3 tl lik oyunum var bunları yalvarışlar sonucu aldım h1z1 i ise Ailemden gizli aldım. 2-3 oyunum varken 1 adet daha istiyorum fakat 3-4 aydır beni tikleyen yok ailede. istediğim gta 5 geçen yaz indirimleri bayrama denk geldi konuştum tekrar ve izin vermediler almama bayramda 300 tl topladım ve 100tl sini harcattırmadılar. sizden yardım istiyorum ne yapabilirim paramı istediğim gibi harcayamıyorum.

• Bu saaten sonra para harcama benden tavsiye.
  • ama ne yapıcam birikicek 2 bin 3 bin 5 bin sonu ne bunun ben neden biriktiriyorum madem harcamıcam neden harçlıklarımı biriktiriyorum ?
  • Allah başka dert vermesin kardeeş.

Ama yinede yardımcı olayım,
    Büyük ihtimalle ailenle arandaki yaş farkı çok fazla. Onlar oyuna para mı verilir gözüyle bakıyorlar. Bir süre sonra ya kızmalara fırçalara alışıyorsun, yada gizliden yapıyorsun. Bu olay düzelmez. Benimde ailemle aramda kuşak farkı var.

3 bin 5 bin biriktirebiliyorsan durumunuz iyi demektir, ailen parayı çarçur etmeye alışmanı istemiyor. Dengeli harcamayı öğrenmelisin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GörünmezAdam -- 17 Temmuz 2016; 1:49:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GörünmezAdam kullanıcısına yanıt
    Aynen Öyle haklısın oyun a para mı verilir kafasındalar. durumumuz iyi Allaha şükür. babam 41 annem 37 yaşında aslında çok ta yaşlı sayılmazlar Arkadaşlarım ne güzel harcıyor. zaten benim elimde olsa harcamak ben çarçur etmem paramı düzeni artık öğrendim kaç yıldır. belki izin verirler diye hemde çarçur etmemek için indirimi bekledim fakat ona da izin olmadı onların sözünü dinlemek istemiyorum artık illa gidicem basıcam ininal a parayı alıcam sormadan
  • Önünde iki seçenek var , birincisi parayı biriktirmeye devam ediceksin fakat annene babana bak 200tl oldu vs şeklinde hava atmıcaksın. Arkadaşlarla kahve içtik vs okulda acıktım yemek yedim diyerekten onlardan gizli biriktirip harcıcaksın. İkinci seçenek para biriktirmicek parayı harıcaksın yemekte kafede arkadaşlarla takılırken.

• brspower kullanıcısına yanıt
    içim el vermiyor işte gizlice okadar harcamaya. paramdan da haberdarlar hertürlü. arkadaşlarla falan da artık ne yiyiceksem ben 900 tl lik :)) olmuyor yiyemiyorum. günlük gitsem max 10 tl anca harcıyabiliyorum dahası kendi gelmiyor
  • hocam biraz nazına gidicen annecim babacım vs yardım et ilgilen falan anla işte :D

• Fernando! kullanıcısına yanıt
    ustalaştım artık ama yok oyuna para verilirmi hiç olmazzzzzzz hadi oyun değil başka bişeye de harcayamıyorumki
  • xgsxgsx309 X kullanıcısına yanıt
    Şu ara ortalık karışık tutumlu olmakta fayda var elindeki nakiti sağa sola harcama derim.

• Kendi paranın hesabını sadece kendin bil. Ailene soyleme. Ama tutup şu kadar param var hepsimi oyuna gomuyum gibi bir olaya da girme. Steam da oyun almanin bagimlilik yaptigini duşunuyorum. Ya şu oyyn indirime girmiş şu oyun şu kadar duşmuş diyerek bir suru oyun aliyorlar ve toplamda 5er 10ar saat ya oynuyorlae ya oynamiyorlar. Sakin ha boyle bir hastaliga kapiliyim deme. Ayrica çokta oyun alma lise 2 neyse de lise 3te yavaş yavaş o oyunlari birakman gerekecek. Hedefin çok yuksekse şimdi bile minimuma duşurmen lazim.

Dip not: obp ye çok dikkat er bizi şimdi 4-5k geriye atacak kafamizi vuracak duvar bulamiyoruz

• Ablalarımdan sonrasını okumadım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "ama ne yapıcam birikicek 2 bin 3 bin 5 bin sonu ne bunun" Şimdi yaşın gereği çok gereksiz geliyor sana bi 5 sene sonra ki biriktirdiğini varsayıyorum bana teşekkür PM'i atarsın
  • Ulan konuyu turbo açtı sandım yeminle
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.