Şimdi Ara

Lise sondan beri yatıyorum.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
2
Favori
334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Adam gibi ders çalışmaya orta sonda başladım denebilir, yüksek puanlı bir fen lisesi kazandım. Lise 1'de lise 2 ve lise 3'ün konularını bitirdim. O sene 96.5 ortalama yaptım. Lise 2 ve Lise 3'te de epey çalıştım. Lise sonun başında bana bir haller oldu ve keyif yapmaya başladım. O şehrin imkanlarının tamamını kullandım, sinemalar, internet kafeler, gezip görülecek yerler, hamamlar, çiğ köfte partileri vesaire. İtiraf etmeliyim, öğretmenlerin bana sinir olmasına ve ters davranmasına rağmen hayatımın en güzel dönemlerinden biri lise 4 dönemidir. Yine de ilk 10k'ya girdim. (Şaşırttım milleti :D ) Tek istediğim mühendislik bölümünü kazandım, hazırlığı atladım.

Üniversiteye başlayalı 7.5 sene olmuş, halen 1.5 sene daha var. (42 kredi kaldı, bu dönemle birlikte) Her neyse, yani yaklaşık 8.5 senedir keyif yapıyorum. Bu sürede ortalamada 9 saat uyumuşum. (Bundan gocunmuyorum) Horul horul, yayıla yayıla. (Bak şimdi tekrar yatasım geldi) Bazı günler ve dönemler acı dolu ve kötü anılarla geçti ama annemin dediğine göre, keyfime bakmaktan başka bir şey yapmamışım veya daha doğru başka bir deyişle, zora gelmemişim. Para konusunda sıkıntı yok. Vakıf paramız var, kooperatif paramız var. Her sene bayağı yüklü miktarda geliyor. Her ne kadar babamla alakayı kesmiş de olsam, babam ayda 60k kazanıyor (Nişantaşı civarında noter) ve anneme de yardımcı olduğu için dolaylı yoldan bana da yardım etmiş oluyor. Babamdan en kötü ihtimalde bile 1/8 miras kalacak ve annemin de mal varlığı olduğu için oradan da yeterince şey kalacak. Yine de çalışma hayatında epey zorluk çekeceğe benziyorum ve bence çalışmam da gerekecek. Okul bittiğinde muhtemelen yaşım 27 olacak ve yaş konusu da sıkıntı olabilir. 27 yaşın tek avantajı bedelli askerlik.

Evet, bu yaşa kadar öyle ya da böyle yattım, zaman zaman da keyfime baktım. Hi-Fi buluşmalarına katıldım, buradan da buluşmalarımız oldu. Sinemalara gittim, belki de 100'den fazla, kendi başıma konserlere gittim, gezdim, tozdum, ülke gördüm, muhtemelen görmeye de devam edeceğim, kitap okudum, çeşitli sportif aktivitelere katıldım ve daha aklıma gelmeyen pek çoğu. Elbette kötü anılarım, kötü günlerim, dönemlerim ve bunalımlarım da oldu ama genel olarak yatmışım be arkadaş. Kafama göre takılmışım. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Judging Justice -- 25 Mart 2017; 17:53:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ben de lisede (sağlam bir fen lisesi) yattım üni de açıldım. ders çalışmak alışkanlık haline geldi.
  • Zeki birine benziyon genç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CSB olduğu çok açık.
  • Bunu bize neden anlattın

Paranız çok anlaşıldı

Üniyi 8.5 yılda bitirecen

Yüklü miras kalacak

100 ülke gezdin

Keyfine baktın

Hayatını yaşadın

Egoların kasıldıysa ikile git

• Başlangıçı değiştirmiş bu sefer.

• quote:

Orijinalden alıntı: Revion

ben de lisede (sağlam bir fen lisesi) yattım üni de açıldım. ders çalışmak alışkanlık haline geldi.

Haydi derslerden bıkmış olayım, iyi güzel, tamam ama nereye kadar bıkılır be arkadaş? Aradan lise son dahil 8.5 sene geçmiş. İnsana o sürede ders çalışma isteği gelir, en azından belirli sürelerde. :D Daha önce de dediğim gibi üniversiteye geldiğimden bu yana günde ortalama 12 dakika ders çalışmışım, sanırsam bayağı bıkmışım ama bu böyle sürmemeliydi, bir süre sonra geçmeliydi, bilemedim. :(

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ben de lisede (sağlam bir fen lisesi) yattım üni de açıldım. ders çalışmak alışkanlık haline geldi.

darısı başıma inşallah
    senin adına çok sevindim
  • quote:

Orijinalden alıntı: yyildirayy

Bunu bize neden anlattın

Paranız çok anlaşıldı

Üniyi 8.5 yılda bitirecen

Yüklü miras kalacak

100 ülke gezdin

Keyfine baktın

Hayatını yaşadın

Egoların kasıldıysa ikile git

Yanlış anlamışsın, 100 kereden fazla sinemaya gittim. :D

• quote:

Orijinalden alıntı: Judging Justice

quote:

Haydi derslerden bıkmış olayım, iyi güzel, tamam ama nereye kadar bıkılır be arkadaş? Aradan lise son dahil 8.5 sene geçmiş. İnsana o sürede ders çalışma isteği gelir, en azından belirli sürelerde. :D Daha önce de dediğim gibi üniversiteye geldiğimden bu yana günde ortalama 12 dakika ders çalışmışım, sanırsam bayağı bıkmışım ama bu böyle sürmemeliydi, bir süre sonra geçmeliydi, bilemedim. :(

hocam ders çalışmaktan alı koyan bazı alışkanlıkları bıraktım, hazırlıktan beri düzenli ders çalışıyorum. Hayatımın merkezine almışım bu olayı, ağır depresyon geçirdiğim zamanlar olsa da görevimi yaptım hep. bıkıyo tabii insan ama yapmayınca da suçluluk hissediyorum. ben üniye geldiğimden beri (girdiğim dersler hariç) ortalama 4-5 saat çalışmışım. yüksek notlar almak kısa süreli mutluluk yaşatıyor. uzatmadan yüksek ortalama ile bitireceğim ama hedefim yok, geleceğim için planlar yapmadım.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Judging Justice

quote:

hocam ders çalışmaktan alı koyan bazı alışkanlıkları bıraktım, hazırlıktan beri düzenli ders çalışıyorum. Hayatımın merkezine almışım bu olayı, ağır depresyon geçirdiğim zamanlar olsa da görevimi yaptım hep. bıkıyo tabii insan ama yapmayınca da suçluluk hissediyorum. ben üniye geldiğimden beri (girdiğim dersler hariç) ortalama 4-5 saat çalışmışım. yüksek notlar almak kısa süreli mutluluk yaşatıyor. uzatmadan yüksek ortalama ile bitireceğim ama hedefim yok, geleceğim için planlar yapmadım.

Geleceğin için bir kaç taslak yaratsan yeter, büyük planlara gerek yok, hayat planlayarak geçmiyor.

Sanırsam benim de her şeyden önce sorumluluk duygusuna ihtiyacım var. Teşekkür ederim. :)

• kayra
  • Benden beterleri varmış la neyse yatişa devam

• quote:

Orijinalden alıntı: Tw Scott

Benden beterleri varmış la neyse yatişa devam

Sorma, 7.5 senede 45 sayfa not tuttum, geçen dönem 1 sayfa not tuttum, düzenli gitmeme göre düşünecek olursan 7.5 senenin en fazla 2 senesini gitmişimdir. Buna rağmen derslerin %71'i bitti. :) Bakalım, aynı istikrarla mezun olacağım gibi.

• Mevzuyu biliyorsunuz don atlet ve sigara benden

• Ne okuyon ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cakiyyyy

Ne okuyon ?

YTÜ'de Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.