Şimdi Ara

Lisede bölüm seçimi. (Kararsızım) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
10.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: EmreErtekin25

Öncelikle merhaba DH halkı. Lise1 de okuyorum ve malumunuz seneye bölüm seçimi yapacağım.Düz lisede okuyorum. Sayısal seçmek istiyorum ancak arkadaşlarım biraz gözümü korkutuyor orada kalırsın vs. Fizik Kimya Biyo şuan çok iyi ilk sınavlar itibariyle. Ancak korktuğum bir ders var ki o da geometri. Sayısalı seçsem sizce geometri sorun olur mu? Bana hangi bölümü seçmemi önerirsiniz? Not: konuyu buraya açmam sorun olmaz umarım liseler kısmına açmıştım ancak orda pek dikkate alınmadığı için buraya açtım.

tm ile sayısalın geometrisi aynı haberin olsun ayrıcı uğraş azıcık yaparsın...
  • Kendini zeki hissediyorsan, sayisal derslere kafan basiyorsa ve asosyal biriysen sayisal sec.
    Fen derslerini yapamiyorsan ama matematigin iyiyse esit agirlik.
    Hicbir sayisal derse kafan basmiyorsa, insanlarla iletisimin iyiyse ve sosyal bir insansan sozel veya dil bolumunu secmeni tavsiye ederim genc arkadasim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fizik kimya biyolojin iyi ise düşünmene gerek yok direk sayısal seç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DDS Emmesen

quote:

quote:

quote:

quote:

Geometri sorun olur mu derken? Sağlık alanlarında geometri neti pek getirmiyor. Lisedeki geometriden bahsediyorsan lisesinden lisesine değişir bizde sınıf birincisi 47 aldığı zamanlar oluyordu 42 aldım diye havalara uçmuştum, bu sizin okulunuza bağlı.

Ayrıca 9'da sayısal derslerin iyi değilse bence seçme. Çünkü ilerde çok zorlaşıyor işler kimya fizik biyoloji matematik falan 9'da aşırı çerez.

Geometri sorun olur mu derken böyle kötü devam edersem üni. sınavında sorun olur mu demek istemiştim.Hocam sen ne yaptın böyle ya valla gözümü korkuttun şuan.

Mühendislik için sorun olur tabii nereyi istediğine de bağlı üniversite var üniversite var iyi bir üniversite için 30 soruda yüksek yapman gerekir mühendislikte.

Ayrıca dediğim doğru kimya mesela aşırı basit 9'da 10daki 11'deki kimyanın yanında bir hiç kalır 9. Keza fizikte öyle 11'de üç tane boru gibi konu var 12'de birçok öğrencinin mantığını çözemediği konular var. Biyoloji de öyle 2 gün çalışmayla 9'da 100 aldığım zamanlar olmuştu. 12'de ise sistemler ha matematikten bahsetmedim bile 9'da kıytırık doğal sayılarmış tam sayılarmış yok problem fonksiyon falan varken 10'da her öğrencinin korkulu rüyası parabol, birçok derecelik öğrencinin bile korktuğu permütasyon-kombinasyon-olasılık üçlüsü 12'de türev integral off neyse moralini bozmayayım ancak önemli olan sen ne istiyorsun?

Hocam ben sayısal istiyorum ve bence doğru olan korkunun üstüne gitmek.Sayısala gidip lise+üni en fazla 8 yıl zora katlanıp ömür boyu rahat etmek var işin ucunda. Ayrıca şunuda ekleyeyim okulda sınavlarda kelebek sistemi olduğu için yanıma 10-11 ler oturuyor genellikle ve kağıtlarına baktığımda kızın geo soruları bizimkinin hemen hemen aynısıydı.

Sizin okulun sınavlarının kolaylık zorluğunu bilemem 9'da geometri görmediğimizden müfredatı da bilemiyorum ancak 10 11 12 geometri müfredatının birbirleriyle alakalı değildi yani 10'da üçgen görülürken 11'de tekrar üçgen gösterilmezdi tabii bir analitik sorusuyla üçgeni karıştırabilir vs.

Geo hocamızın söylediği şey şuan ileride göreceğimiz konuların hepsini aynı sene içerisinde görüyormuşuz. İleriki yıllarda parça parça ama daha ayrıntılı olarak işleyecekmişiz bu konuları. Ayrıca okulum daha çok yeni henüz mezunu bile yok. Bu yüzden kolay soru sorup öğrencileri kandırmak istemezler bence. Bu sene okul ilk mezunlarını verecek ve bunu en iyi üniversitelere,en iyi bölümlere vermek isteyeceklerdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ozkaya12

quote:

Öncelikle merhaba DH halkı. Lise1 de okuyorum ve malumunuz seneye bölüm seçimi yapacağım.Düz lisede okuyorum. Sayısal seçmek istiyorum ancak arkadaşlarım biraz gözümü korkutuyor orada kalırsın vs. Fizik Kimya Biyo şuan çok iyi ilk sınavlar itibariyle. Ancak korktuğum bir ders var ki o da geometri. Sayısalı seçsem sizce geometri sorun olur mu? Bana hangi bölümü seçmemi önerirsiniz? Not: konuyu buraya açmam sorun olmaz umarım liseler kısmına açmıştım ancak orda pek dikkate alınmadığı için buraya açtım.

Hocam çok sağol bunu öğrendiğim iyi oldu

• quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı Jackson

fizik kimya biyolojin iyi ise düşünmene gerek yok direk sayısal seç.

Hocam şuan bu derslerim iyi ama 10 11 12 de zorlanır mıyım acaba?
  • quote:

quote:

quote:

rica ederim bide bence sayısala git türkçe derslerini yazları çalış azıcık ygs-lys de hem fen sınavına hemde tm sınavına girebilirsin ama tm öğrencisi fen sınavına girince pek bişey yapamaz...

• quote:

quote:

10. sınıf fizik çok zor 11 de ise kimya zorlar gibi. şu anki sistemde ygs de biyoloji 3 sınıfında konularını içeriyor. fizik ise sadece 9'u içeriyor. tercihen 10 uda sayısal okuyup 11 de eşit ağırlığa geçebilrsin yalnız 10. sınıf fizik sınavda bir işine yaramaz boşuna öğrenmiş gibi olursun. bunların hepsi alternatif. kendine göre en iyisini belirle

• 10.sınıf fen öğrencisi olarak söyleyeyim,çalışırsan olmayacak şey yok.Bu yazacağım tek olumlu şey diğer yönleri gelirsek;
    -Arkadaşların tmdeyse onlara çok özenebilirsin çünkü çok rahat oluyorlar.
    -TM senin gibiler için tam şov sınıfı.Matematik,Geometrinin yanında Edebiyat,Tarih,Coğrafya var.
    -Tahminlerime göre notların orta derecede.Sınıfa göre iyi diyebiliyorsun ama seneye Fene geçtiğinde işler karışacak zorlaşacak.Derslerin hepsi azalmadan devam edecek dahada ağırlaşacak.
    Kimya: ilk zamanlar hiç anlamayabilirsin,beni pes ettiren ders buydu.
    Biyoloji:Kolay,rahat verilir.
    Fizik:Düzenli çalışma,1 gün çalışmazsan işler çok karışır.
    Matematik,Geometri:TM'de bu 2 derse çalışarak çok rahat bir lise dönemi yaşarsın.Fende zaman kavramın azalıyor.Bu dersleri TM'de çok rahat verebilcekken fende onlarada zaman kalmayabilir.
    Edebiyat:Adamına göre değişir ama zordur.Çalışmadan hiç olmaz,çalışman lazım.

Benim bakış açım;Bana kalırsa sakın fene hemen atlama.9la 10un alakası yok.Dersler 9'da çok kolay,fizik hele hele 9a göre karar verme.Notların 80 üstüyse 10'da yapabilirsin.Biyoloji bile 10'da 9a göre zorlaşıyor.Haa ben senin zamanında kimseyi takmamıştım geçmiştim.Ama şuan sıkıntılar içindeyim.Fene geçip okulun ilk 2-3 haftası bölüm değiştirebiliyosun bi git gör öyle karar ver.Hemen atlama kesinlikle,ben yaptım pişmanım.Çalışırım demekle olmuyor çalışman lazım.1 gün bile bıkmadan,eve yorgun gelsen bile çalışman lazım.İyi düşün taşın,ailene sakın bahsetme şimdilik.Benimkiler benden ts bekliyormuş ben fene geçince şok oldular şuandada beklentileri tavan yaptı.Lise hayatın olmayacak bu şekilde.

Olumlu bakış açısı;korkulacak birşey yok,düzenli çalışmayla olur.2 yıl dişini sıkacaksın sonra ünide daha rahat olacaksın.Kendine güven ve göster onlara.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

rica ederim bide bence sayısala git türkçe derslerini yazları çalış azıcık ygs-lys de hem fen sınavına hemde tm sınavına girebilirsin ama tm öğrencisi fen sınavına girince pek bişey yapamaz...

Sanırım öyle yapacağım hocam.

• quote:

quote:

quote:

10. sınıf fizik çok zor 11 de ise kimya zorlar gibi. şu anki sistemde ygs de biyoloji 3 sınıfında konularını içeriyor. fizik ise sadece 9'u içeriyor. tercihen 10 uda sayısal okuyup 11 de eşit ağırlığa geçebilrsin yalnız 10. sınıf fizik sınavda bir işine yaramaz boşuna öğrenmiş gibi olursun. bunların hepsi alternatif. kendine göre en iyisini belirle

Çok sağol Hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: fontomizer

10.sınıf fen öğrencisi olarak söyleyeyim,çalışırsan olmayacak şey yok.Bu yazacağım tek olumlu şey diğer yönleri gelirsek;
    -Arkadaşların tmdeyse onlara çok özenebilirsin çünkü çok rahat oluyorlar.
    -TM senin gibiler için tam şov sınıfı.Matematik,Geometrinin yanında Edebiyat,Tarih,Coğrafya var.
    -Tahminlerime göre notların orta derecede.Sınıfa göre iyi diyebiliyorsun ama seneye Fene geçtiğinde işler karışacak zorlaşacak.Derslerin hepsi azalmadan devam edecek dahada ağırlaşacak.
    Kimya: ilk zamanlar hiç anlamayabilirsin,beni pes ettiren ders buydu.
    Biyoloji:Kolay,rahat verilir.
    Fizik:Düzenli çalışma,1 gün çalışmazsan işler çok karışır.
    Matematik,Geometri:TM'de bu 2 derse çalışarak çok rahat bir lise dönemi yaşarsın.Fende zaman kavramın azalıyor.Bu dersleri TM'de çok rahat verebilcekken fende onlarada zaman kalmayabilir.
    Edebiyat:Adamına göre değişir ama zordur.Çalışmadan hiç olmaz,çalışman lazım.

Benim bakış açım;Bana kalırsa sakın fene hemen atlama.9la 10un alakası yok.Dersler 9'da çok kolay,fizik hele hele 9a göre karar verme.Notların 80 üstüyse 10'da yapabilirsin.Biyoloji bile 10'da 9a göre zorlaşıyor.Haa ben senin zamanında kimseyi takmamıştım geçmiştim.Ama şuan sıkıntılar içindeyim.Fene geçip okulun ilk 2-3 haftası bölüm değiştirebiliyosun bi git gör öyle karar ver.Hemen atlama kesinlikle,ben yaptım pişmanım.Çalışırım demekle olmuyor çalışman lazım.1 gün bile bıkmadan,eve yorgun gelsen bile çalışman lazım.İyi düşün taşın,ailene sakın bahsetme şimdilik.Benimkiler benden ts bekliyormuş ben fene geçince şok oldular şuandada beklentileri tavan yaptı.Lise hayatın olmayacak bu şekilde.

Olumlu bakış açısı;korkulacak birşey yok,düzenli çalışmayla olur.2 yıl dişini sıkacaksın sonra ünide daha rahat olacaksın.Kendine güven ve göster onlara.

Ben ne olursa olsun fene geçip kendimi denemek istiyorum. Zaten ne kaybederim ki baktım olmuyor derslerin hepsini verip geçerim TM ye. Ama bence bunu yapmama gerek kalmaz(umarım).Çünkü ben kendime güveniyorum ve bence seninde dediğin gibi çalışırsam olmayacak birşey yok.Zaten abimde makine mühendisliği bölümünde okuduğundan yardımcı olacaktır.

• güncel
  • Bence yabancı dil.
  • Ben tm seçecektim. Babam aynen şöyle bi tavır koydu 'Ben senin patronunum. Sana bir görev veriyorum.İstersen yapmazsın ama yapmazsan kovulursun.'dedi alttan. Şu anda acı çekiyorum. Senenin ortasında fikirde değiştiremiyorsun. Kaldım mal gibi. Hiçbir şey anlamıyorum.
  • quote:

Aynı yaştayız. Ben de düz okuyorum. Şunu söyliyim sana bizim okul peş peşe der yapıyor yani lise 1-2 saat 12de ders başlıyor, lise 3-4 saat 7 de. bizim girdiğimiz sınıfın sabahçı bölümü sayısal ve sınıfa ne zaman gelsek tahtada Sayısal Pişmanlıktır yazıyor. Bizim öğretmenlerimiz sayısal seçeceklere hep şunu söylüyor. Fizik, Kimya, Biyoloji 3, Matematik, geometri 4 ten aşağıysa sayısala gelmeyin diyorlar. Ama derslerin iyi anladığım kadarıyla inşallah herşey gönlüne göre olur kardeşim ama sayısal epey zormuş. Bende sayısal planlıyordum ama %90 eşit seçicem gibi görünüyor. Ama karar senin sen diyosan ki 7 de okula giderim 12de okuldan çıkarım günlük 3-4 saat ders çalışırım diyosan sayısal seç.

• quote:

Orijinalden alıntı: MrChromosty

Ben tm seçecektim. Babam aynen şöyle bi tavır koydu 'Ben senin patronunum. Sana bir görev veriyorum.İstersen yapmazsın ama yapmazsan kovulursun.'dedi alttan. Şu anda acı çekiyorum. Senenin ortasında fikirde değiştiremiyorsun. Kaldım mal gibi. Hiçbir şey anlamıyorum.

Ben ailemden baskı görmüyorum hangisini istiyorsan ona git diyorlar ama ileride rahata ermek için bu günlerde biraz çalışmak gerekiyor öyle değil mi?
  • quote:

quote:

Ben tm seçecektim. Babam aynen şöyle bi tavır koydu 'Ben senin patronunum. Sana bir görev veriyorum.İstersen yapmazsın ama yapmazsan kovulursun.'dedi alttan. Şu anda acı çekiyorum. Senenin ortasında fikirde değiştiremiyorsun. Kaldım mal gibi. Hiçbir şey anlamıyorum.

Ben ailemden baskı görmüyorum hangisini istiyorsan ona git diyorlar ama ileride rahata ermek için bu günlerde biraz çalışmak gerekiyor öyle değil mi?

Tm okuyunca çöpcü olmuyorsu merak etme

• quote:

Orijinalden alıntı: 4EverDobra

quote:

Aynı yaştayız. Ben de düz okuyorum. Şunu söyliyim sana bizim okul peş peşe der yapıyor yani lise 1-2 saat 12de ders başlıyor, lise 3-4 saat 7 de. bizim girdiğimiz sınıfın sabahçı bölümü sayısal ve sınıfa ne zaman gelsek tahtada Sayısal Pişmanlıktır yazıyor. Bizim öğretmenlerimiz sayısal seçeceklere hep şunu söylüyor. Fizik, Kimya, Biyoloji 3, Matematik, geometri 4 ten aşağıysa sayısala gelmeyin diyorlar. Ama derslerin iyi anladığım kadarıyla inşallah herşey gönlüne göre olur kardeşim ama sayısal epey zormuş. Bende sayısal planlıyordum ama %90 eşit seçicem gibi görünüyor. Ama karar senin sen diyosan ki 7 de okula giderim 12de okuldan çıkarım günlük 3-4 saat ders çalışırım diyosan sayısal seç.

Kardeşim ben şuan 8de okula gidiyorum haftanın 3 günü 4.30da okuldan çıkıyorum seçmeli dersler geldiği için Yani demek istediğim okulda kaç saat kaldığım pek önemli değil.Geometrim çok kötü şuan o kadar ki onuda istesem düzeltebileceğimi biliyorum.Ayrıca günlük 3-4 saat ders çalışmayada gerek yokmuş aldığım bilgilere göre.Dersi derste dinleme , düzenli yapılacak tekrar ve birazda test çözümü başarıyı getiriyormuş.

• quote:

quote:

quote:

Tm okuyunca çöpcü olmuyorsu merak etme

yanlış anladın sen beni. TM bölümünde de çok güzel meslekler var elbette.Ama ben sayısal okumak zorundaymışım gibi hissediyorum.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.