Şimdi Ara

Lisede bölüm seçimi. (Kararsızım)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
10.739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle merhaba DH halkı. Lise1 de okuyorum ve malumunuz seneye bölüm seçimi yapacağım.Düz lisede okuyorum. Sayısal seçmek istiyorum ancak arkadaşlarım biraz gözümü korkutuyor orada kalırsın vs. Fizik Kimya Biyo şuan çok iyi ilk sınavlar itibariyle. Ancak korktuğum bir ders var ki o da geometri. Sayısalı seçsem sizce geometri sorun olur mu? Bana hangi bölümü seçmemi önerirsiniz? Not: konuyu buraya açmam sorun olmaz umarım liseler kısmına açmıştım ancak orda pek dikkate alınmadığı için buraya açtım.

• Arkadaşlarını umursama.Fizik Kimya Biyoloji iyiyse ve ben sayısal bölümünde çalışırım diyorsan seç.Geometri TM seçsen de var zaten.Çalışıp halledersin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

Arkadaşlarını umursama.Fizik Kimya Biyoloji iyiyse ve ben sayısal bölümünde çalışırım diyorsan seç.Geometri TM seçsen de var zaten.Çalışıp halledersin.
    Çalışacağımdan eminim çünkü sayısal derslere çalışmaktan sıkılmıyorum. Öğrenmek istediğim diğer bir şey de şu : Geometri sayısal bölümünde çok önemli mi? yani geometriden kalsam başıma bela olur mu ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EmreErtekin25

Çalışacağımdan eminim çünkü sayısal derslere çalışmaktan sıkılmıyorum. Öğrenmek istediğim diğer bir şey de şu : Geometri sayısal bölümünde çok önemli mi? yani geometriden kalsam başıma bela olur mu ?

Alıntıları Göster
    Fen derslerine ilgi duyuyormuşsun çok güzel Kesinlikle fen seç

• quote:

Geometri sayısalda önemli.LYS-1 sınavına gireceksin ve 50 matematik 30 geometri sorusu var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jiraiya

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E767019CA

quote:

Geometri sayısalda önemli.LYS-1 sınavına gireceksin ve 50 matematik 30 geometri sorusu var.

Alıntıları Göster
    Hocam bir kere sayısaldan anlıyorsan, sıkılmıyorsan, sen sözel veya dil alanına geçmezsin herhalde. E geriye de zaten sayısal ve eşit ağırlık kalıyor. Matematik ve geometriyi her türlü göreceksin sen.

Sayısal derslere ilgiliysen ona uygun da bir meslek hedefin vardır sanırım. Senin o hedefe göre seçim yapman gerekiyor. Şu sınavdan sonra, hayatının geri kalanında, lisede hangi alanı okuduğuna bakmayacaklar çünkü. Üniversitede hangi bölümü istiyorsan ona göre seçim yapman lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi John Voxville -- 15 Mart 2013; 21:09:30 >

• quote:

quote:

teşekkürler

Merak etme hocam benim de geometride sorunlarım vardı.Lysde çok kolay soruyorlar sıkıntı etme diğer derslerin iyiyse fen seç.

• quote:

Orijinalden alıntı: John Voxville

Hocam bir kere sayısaldan anlıyorsan, sıkılmıyorsan, sen sözel veya dil alanına geçmezsin herhalde. E geriye de zaten sayısal ve eşit ağırlık kalıyor. Matematik ve geometriyi her türlü göreceksin sen.

Sayısal derslere ilgiliysen ona uygun da bir meslek hedefin vardır sanırım. Senin o hedefe göre seçim yapman gerekiyor. Şu sınavdan sonra, hayatının geri kalanında, lisede hangi alanı okuduğuna bakmayacaklar çünkü. Üniversitede hangi bölümü istiyorsan ona göre seçim yapman lazım.

Hocam şuan için aklımda inşaat müh. var ama bakalım. Sayısal istememin bir nedenide bu aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: Einheitsfront

quote:

quote:

teşekkürler

Merak etme hocam benim de geometride sorunlarım vardı.Lysde çok kolay soruyorlar sıkıntı etme diğer derslerin iyiyse fen seç.

Şuan için kimya,fizik,biyoda sorun yok. kimyayla fizik 5 biyoda çok iyi geçti sınavı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EmreErtekin25 -- 15 Mart 2013; 21:23:44 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: John Voxville

Hocam şuan için aklımda inşaat müh. var ama bakalım. Sayısal istememin bir nedenide bu aslında.

Alıntıları Göster
    Geometri sorun olur mu derken? Sağlık alanlarında geometri neti pek getirmiyor. Lisedeki geometriden bahsediyorsan lisesinden lisesine değişir bizde sınıf birincisi 47 aldığı zamanlar oluyordu 42 aldım diye havalara uçmuştum, bu sizin okulunuza bağlı.

Ayrıca 9'da sayısal derslerin iyi değilse bence seçme. Çünkü ilerde çok zorlaşıyor işler kimya fizik biyoloji matematik falan 9'da aşırı çerez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 15 Mart 2013; 21:26:07 >

• fizik matematik'den bile zor olacak hele lise 3 de saç baş yolduruyomuş , kimya desen keza onun kadar olmasa da denklemler falan.. Biyoloji de de çok ayrıntıya girilecek ilerleyen yıllarda. Yani lise 1 den çok daha zor olacak ama ben bu dersleri seviyorum ve zoru başarırım diyorsan sayısal seç. Zaten geometri ea da da var ondan kaçış yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: DDS Emmesen

Geometri sorun olur mu derken? Sağlık alanlarında geometri neti pek getirmiyor. Lisedeki geometriden bahsediyorsan lisesinden lisesine değişir bizde sınıf birincisi 47 aldığı zamanlar oluyordu 42 aldım diye havalara uçmuştum, bu sizin okulunuza bağlı.

Ayrıca 9'da sayısal derslerin iyi değilse bence seçme. Çünkü ilerde çok zorlaşıyor işler kimya fizik biyoloji matematik falan 9'da aşırı çerez.

Geometri sorun olur mu derken böyle kötü devam edersem üni. sınavında sorun olur mu demek istemiştim.Hocam sen ne yaptın böyle ya valla gözümü korkuttun şuan.
  • quote:

quote:

Geometri sorun olur mu derken böyle kötü devam edersem üni. sınavında sorun olur mu demek istemiştim.Hocam sen ne yaptın böyle ya valla gözümü korkuttun şuan.

Mühendislik için sorun olur tabii nereyi istediğine de bağlı üniversite var üniversite var iyi bir üniversite için 30 soruda yüksek yapman gerekir mühendislikte.

Ayrıca dediğim doğru kimya mesela aşırı basit 9'da 10daki 11'deki kimyanın yanında bir hiç kalır 9. Keza fizikte öyle 11'de üç tane boru gibi konu var 12'de birçok öğrencinin mantığını çözemediği konular var. Biyoloji de öyle 2 gün çalışmayla 9'da 100 aldığım zamanlar olmuştu. 12'de ise sistemler ha matematikten bahsetmedim bile 9'da kıytırık doğal sayılarmış tam sayılarmış yok problem fonksiyon falan varken 10'da her öğrencinin korkulu rüyası parabol, birçok derecelik öğrencinin bile korktuğu permütasyon-kombinasyon-olasılık üçlüsü 12'de türev integral off neyse moralini bozmayayım ancak önemli olan sen ne istiyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: HTRK

fizik matematik'den bile zor olacak hele lise 3 de saç baş yolduruyomuş , kimya desen keza onun kadar olmasa da denklemler falan.. Biyoloji de de çok ayrıntıya girilecek ilerleyen yıllarda. Yani lise 1 den çok daha zor olacak ama ben bu dersleri seviyorum ve zoru başarırım diyorsan sayısal seç. Zaten geometri ea da da var ondan kaçış yok

Bence biyoloji şuan gördüğüm kadarıyla ezbere dayalı bir ders.Fizikten ben de korkuyorum ancak aynı şeyi kimya için söyleyemem. Öğretmenden midir nedir kimyayı seviyorum. Kendime güveniyorum ama sonuçta bu uzun süreli bir çalışmayı gerektirecek ve 3 yıl boyunca aynı plan ve programdan sıkılır ve dersleri boşlarsam diye korkuyorum bir yandanda. Kendime kocaman bir

• tm de de geometri var fen de de.fizik seviyorsan ve birazda yeteneğin varsa yaparsın.kimyada yarı ezbeer yarı işlem. biyo zten full ezber.
  • quote:

quote:

quote:

Mühendislik için sorun olur tabii nereyi istediğine de bağlı üniversite var üniversite var iyi bir üniversite için 30 soruda yüksek yapman gerekir mühendislikte.

Ayrıca dediğim doğru kimya mesela aşırı basit 9'da 10daki 11'deki kimyanın yanında bir hiç kalır 9. Keza fizikte öyle 11'de üç tane boru gibi konu var 12'de birçok öğrencinin mantığını çözemediği konular var. Biyoloji de öyle 2 gün çalışmayla 9'da 100 aldığım zamanlar olmuştu. 12'de ise sistemler ha matematikten bahsetmedim bile 9'da kıytırık doğal sayılarmış tam sayılarmış yok problem fonksiyon falan varken 10'da her öğrencinin korkulu rüyası parabol, birçok derecelik öğrencinin bile korktuğu permütasyon-kombinasyon-olasılık üçlüsü 12'de türev integral off neyse moralini bozmayayım ancak önemli olan sen ne istiyorsun?

Hocam ben sayısal istiyorum ve bence doğru olan korkunun üstüne gitmek.Sayısala gidip lise+üni en fazla 8 yıl zora katlanıp ömür boyu rahat etmek var işin ucunda. Ayrıca şunuda ekleyeyim okulda sınavlarda kelebek sistemi olduğu için yanıma 10-11 ler oturuyor genellikle ve kağıtlarına baktığımda kızın geo soruları bizimkinin hemen hemen aynısıydı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ben sayısal istiyorum ve bence doğru olan korkunun üstüne gitmek.Sayısala gidip lise+üni en fazla 8 yıl zora katlanıp ömür boyu rahat etmek var işin ucunda. Ayrıca şunuda ekleyeyim okulda sınavlarda kelebek sistemi olduğu için yanıma 10-11 ler oturuyor genellikle ve kağıtlarına baktığımda kızın geo soruları bizimkinin hemen hemen aynısıydı.

Sizin okulun sınavlarının kolaylık zorluğunu bilemem 9'da geometri görmediğimizden müfredatı da bilemiyorum ancak 10 11 12 geometri müfredatının birbirleriyle alakalı değildi yani 10'da üçgen görülürken 11'de tekrar üçgen gösterilmezdi tabii bir analitik sorusuyla üçgeni karıştırabilir vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emmesen -- 15 Mart 2013; 21:52:47 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: HTRK

fizik matematik'den bile zor olacak hele lise 3 de saç baş yolduruyomuş , kimya desen keza onun kadar olmasa da denklemler falan.. Biyoloji de de çok ayrıntıya girilecek ilerleyen yıllarda. Yani lise 1 den çok daha zor olacak ama ben bu dersleri seviyorum ve zoru başarırım diyorsan sayısal seç. Zaten geometri ea da da var ondan kaçış yok

Bence biyoloji şuan gördüğüm kadarıyla ezbere dayalı bir ders.Fizikten ben de korkuyorum ancak aynı şeyi kimya için söyleyemem. Öğretmenden midir nedir kimyayı seviyorum. Kendime güveniyorum ama sonuçta bu uzun süreli bir çalışmayı gerektirecek ve 3 yıl boyunca aynı plan ve programdan sıkılır ve dersleri boşlarsam diye korkuyorum bir yandanda. Kendime kocaman bir

Alıntıları Göster
    Ben olsam ilerde hangi mesleği seçeceksem ona göre bölüm seçerim.
    Mühendislik isteyeceksem sayısal okumalıyım diye düşünürüm mesela.
    Sırf zor diye başka bir bölüm seçersen 3 yıl kazanırsın belki lisede.Ama ilerde bölümüne göre meslek seçeceğinden 30 sene istemediğin bir işi yapmak zorunda kalırsın.
    Bölüm seçmek bir nevi ilerdeki mesleğini seçmektir

Bu arada çalışarak yapılmayacak ders yoktur.Yapan nasıl yapıyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Br00klyn28

tm de de geometri var fen de de.fizik seviyorsan ve birazda yeteneğin varsa yaparsın.kimyada yarı ezbeer yarı işlem. biyo zten full ezber.

Ben de aynen senin gibi düşünüyorum hocam.Yeteneğimin olduğunu keşfetmem şuan biraz zor gibi sanki ancak fizik dersini sevmem yeterli bence.Ezber olayında zaten hiç sıkıntım yok.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.