Şimdi Ara

Mecidiyeköyün Nerelerinde Oturulur

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
20.617
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar mecidiyeköye taşınmaya karar verdik ev bakıcam fakat oraların içeriğini bilmiyorum metro-metrobüse yakın olmak kaydıyla nereler iyidir temizdir nezihdir , ne taraflarını tavsiye edersiniz ? İstanbul'un göbeği şeklinde gözüküyor heryerede rahat ulaşım var bu karar doğru sizcede mi yoksa orası kötü diyen var mı

• Yapay Zekanın Yanıtı

Mecidiyeköy'de Yaşanabilir Yerler

Mecidiyeköy, İstanbul'un hareketli ve merkezi bir semtidir. Şehir merkezine yakınlığı ve gelişmiş ulaşım bağlantılarıyla dikkat çeker. Ancak bazı bölgelerinin güvenlik açısından riskli olduğu söylenmektedir.

Mecidiyeköy'ün Güvenli Mahalleleri

• Fulya: Şişli'de yer alan Fulya, sakin ve güvenli bir mahalledir. Yeşil alanları, lüks konut projeleri ve kaliteli okullarıyla bilinir.
    • Gayrettepe: Beşiktaş'ta bulunan Gayrettepe, iş merkezlerine ve alışveriş merkezlerine yakınlığıyla öne çıkar. Güvenli ve gelişmiş bir mahalledir.
    • Nişantaşı: Mecidiyeköy'e oldukça yakın olan Nişantaşı, lüks mağazaları, kafeleri ve restoranlarıyla ünlüdür. Güvenli ve hareketli bir semttir.

Mecidiyeköy'e Yakın Güvenli Semtler

• Harbiye: Şişli'de yer alan Harbiye, merkezi konumu ve kültür-sanat etkinlikleriyle tanınır. Güvenli ve yaşanabilir bir semttir.
    • Taksim: Beyoğlu'nda bulunan Taksim, İstanbul'un en merkezi ve hareketli noktalarından biridir. Güvenlik önlemleri alınmış ve turistler tarafından sıkça ziyaret edilen bir semttir.
    • Beşiktaş: Boğaziçi kıyısında yer alan Beşiktaş, tarihi dokusu ve ulaşım kolaylığıyla öne çıkar. Güvenli ve yaşanabilir bir semttir.

Gülbahar Mahallesi Hakkında

Gülbahar Mahallesi, Şişli ilçesinde yer alan bir mahalledir. Mecidiyeköy'e yakındır ve bazı bölgelerinin güvenli olmadığı belirtilmektedir. Ancak mahalle genel olarak sakin ve yaşanabilirdir.

Mecidiyeköy'de yaşanacak yer seçerken güvenlik ve yaşam tarzı gibi faktörleri göz önünde bulundurmalısınız. Yukarıda belirtilen güvenli mahalleler ve semtler, yaşamak için uygun seçenekler sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • koca forumda mecidiyeköyde oturan yok mu arkadaşlar nereleri güzel buranın hadi bi yardımcı olun lütfen .s
  • ortaklar tarafı iyidir diğer
  • takip
  • mecidiyeköyde oturuyorum. fulya tarafı çok sakin ve nezihtir. bence en iyi yeri burasıdır. Ayrıca dediğin gibi burası ulaşım açısından çok rahattır.neredeyse tüm yerlere araç vardır. bilgi almak istersen soru sorabilirsin.
  • evet ulaşımı tercih etmemdeki en büyük etken zaten ben karşıya gidip gelicem hafta içleri göztepe tarafına karşıda oturma olasılığım yok bu yüzden burayı tercih ettim. Fulya mah cevahirin arka kısımları değil mi fiyatlar hakkında bilgi verebilir misiniz 2+1 arakat daire arıyorum..
  • fiyatları bilmiyorum. fulya dediğim taraflar realin üst yokuşunda kalan yerler.
  • reali bilmiyorum google mapsten baktım fulya mah olarak cevahirin arka kısmı gözüküyor . metrobüse yürüme kaç dk mesafede
  • bizim evden metrobüs 15-20 dk sürüyor normal hızda yürürsen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ZinharYasak

Arkadaşlar mecidiyeköye taşınmaya karar verdik ev bakıcam fakat oraların içeriğini bilmiyorum metro-metrobüse yakın olmak kaydıyla nereler iyidir temizdir nezihdir , ne taraflarını tavsiye edersiniz ? İstanbul'un göbeği şeklinde gözüküyor heryerede rahat ulaşım var bu karar doğru sizcede mi yoksa orası kötü diyen var mı

orada ananemler var migrosun aşağısında otuyor. aşağı taraftaki evlerin fiyatları biraz daha makul yukarıda zaten ev bulamazsın. Aşağıda ev alacağın için ciddi bir yokuş var orada her cevahir e gideicem dediginde terli terli oraya çıkarsın, yok para çok diyorsan atla taksiye bin git
  • eski ali sami yen stadyumunun aşağısı kısmından mı bahsediyorsunuz ? 900 tl ye 2+1 bi ev bulsam daha ne isterim :) yokuşu görmedim ev bakmak için sahibindene falan mı bkasam yoksa direk oraya gelip mi arasam ağustosta taşınmayı planlıyoruz
  • hocam ben de fulya ve nişantaşı arasında etfal hastenisinin arka tarafına düşen yerde oturuyorum güzel yerler tavsiye ederim. fulya gayrettepe ve nişantaşı civarı güzel yerler.
  • apaçilerin kol gezmediği kapı önlerinin apaçi dolu olmadığı yerler arıyorum bende öyle mi oralar :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jake LaMotta

quote:

Orijinalden alıntı: ZinharYasak

evet ulaşımı tercih etmemdeki en büyük etken zaten ben karşıya gidip gelicem hafta içleri göztepe tarafına karşıda oturma olasılığım yok bu yüzden burayı tercih ettim. Fulya mah cevahirin arka kısımları değil mi fiyatlar hakkında bilgi verebilir misiniz 2+1 arakat daire arıyorum..

Şişli, İstanbul'un bir ilçesidir. Mecidiyeköy, Şişli'nin semtidir. Fulya, Mecidiyeköy'ün bir mahallesidir.

İstanbul->Şişli->Mecidiyeköy->Fulya

Fulya merkezidir, evet. Cevahir AVM'nin arkasına Fulya denir. Yalnız Fulya'da kiralık ev bulamazsınız. Hele 900 liraya herhangi bir daire bulmanız söz konusu değil. (900 TL çok iyi bir rakam, ama piyasa normal bir piyasa değil.) Hatta bazılarında ısıtma olarak doğalgaz sobası kullanılır.

İsterseniz, 1200-1300 lira verin bulduğunuz daireler leş durumda olacaktır, tadilat isteyen rutubetli 40-50 senelik binalar, geneli bodrumda hatta zeminden iki kat aşağı dairelerdir. Hiç boşuna Fulya'da ev aramaya kalkışıp zamanınızı harcamayın, sinirlerinizi de bozmayın. Fulya'da oturulmaz. Gerçi komple Şişli'de oturulmaz ya neyse...

Osmanbey, Bomonti, Kurtuluş semtlerine bakabilirsiniz, buralarda nispeten temiz daireler bulabileceğinizi tahmin ediyorum, o da belki! Haa ne olur, metrobüse metroyla gidersiniz. Metroya 5-6 dk yürüme mesafesinde olur bulacağınız yer. Osmanbey metro durağından biner, Mecidiyeköy'de inersiniz mesela. Ordan da 5-6 dakikada metrobüse yürürsünüz.

Hatta sizin yerinizde olsam hiç uğraşmam, herhangi bir metro durağına yakın bulduğum temiz bir daireyi tutar, metroyla Taksim'e geçerim. Oradan da Taksim - Kabataş füniküler hattıyla Kabataş'a inerim. Zaten iner inmez Kabataş İDO'dasınız. Kabataş-Bostancı hattı deniz otobüsüyle 25 dk sürüyor. Bostancı'dan da yürüyerek minibüs yoluna çıkar, Göztepe'ye giderim. Bu da bir alternatif olsun.

Yazdıklarım kesin şeyler değildir, fikir versin diye yazdım. En sağlıklısı Cevahir AVM'den başlayarak Taksim'e doğru yürümeye başlayın. (Metro caddesi boyunca.) Osmanbey metro durağına durağına kadar, ara mahallere gire gire bir gününüzü gezmeye ayırın. (Beğendiğiniz bir yeri özellikle gece de gezin, travestiler cirit atıyor, gerçi bir zararları yok en fazla laf atarlar, Nişantaşı'nda da bu böyle.) Aklınızda bir şeyler şekillenecektir.

Emlakçı seçimi olarak abidik gubidik, yer altında olan yıkık dökük emlak dükkanlarına uğramayın. Bu tarz çakal emlakçılardan temiz, sorunsuz daire bulamazsınız. Daireyi tutsanız bile yarın öbür gün sorun yaşarsınız. Hiçbir şey olamayan emlakçı oluyor, bazılarında bilgisayar bile yok kalem kağıtla iş görüyorlar. Temiz, en az iki kişinin çalıştığı, ofis havasındaki tercihen "lüks" gözüken emlak ofislerine uğrayın, korkmayın sadece pahalı yerleri pazarlamıyorlar, bütçenize uygun bir daire bulabilirsiniz bir ihtimal.

Düzeltme: Harf hatası.

anladığım kadarıyla mecidiyeköyde zor ev bulucam profilonun oralarada kötü diyorlar doğru mu? dediğiniz gibi osmanbey veya gayrettepede ev bulabilirim belki oralarada bakmak gerek haklısınız .

• peki gayrettepe hakkında bilginiz varmı
  • hocam mecidiyekoy merkezde oturuyorum evimin metroya yani meydana uzakligi 8 9 dakika. 2+1 1000 lira kirasi var. Issiz bir sokak gibi gozukuyor ama gece gec saatlerde bile herhangi bir olaya rastlamadim. Evim civardaki evlere gore pahali ancak cok arastirma yaptim en mantiklisi bu. Mecidiyekoy mahallesi(meydanin alt kismi oluyor)ni tavsiye ederim sana. Simdi sistem soyle meydana 2-3 dakika uzakliktaki evler 1300 civari meydandan her bir sokak uzaklastiginizda 100 100 dusuyor fiyat. Iyi bir arastirma ile guzel ev bulursunuz bence. Ortalama fiyat 900 hemen hemen. 900 u az da olsa gecme imkanin varsa haziran temmuz gibi hallet bu isi derim. Zira eylulde ogrenci sezonu oldugu icin kiralar ucuyor.

Evlerin durumuna gelince benim oturdugum evde hic rutubet yok, 3. Kat, kombili, oldukca temiz. Yani herhangi bir kisma yok. 1000 lira bu nedenle. Fakat sen dersenki yerin 1 kat altinda yasarim sorun olmaz(malum yokus her yer), veya bina yeni olmasin, kombiye gerek yok bu 3 handikaptan en az birini kabullenirsen 700 liraya ev bulursun.

Cevreye gelince. Dereboyu caddesi var meydana 15 dakika uzaklikta. Bu caddeyle meydan arasi mecidiyekoy mahellesi oluyor. Cok it kopuk yok zira bir anadolu lisesi, iki ilkokul var bildigim kadariyla. Dereboyu caddesine gittikce gulbaga yaklasmis oluyorsun haliyle level dusuyor biraz ama bi yamuk gormedim su zamana kadar

bunun disinda imkan cok, supermarket cok bi de malum meydana yakin.

Neyse hocam baya provakator bi post oldu

vaziyet boyle iste elimden geldigi kadar bilgi verdim. Umarim kendine gore bi yer bulursun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bilgi için teşekkürler :) ben o 3 handikaptan hiçbirini göze almak istemiyorum dediğiniz kısımlarda 900 tl ye handikapsız ev arıcam bakalım mecidiyeköy mah. gülbağ'ın yan kısmı galiba :D
  • Gülbağ serseri bölgesidir , bilgisayarcıların olduğu sokak Eski Osmanlı tarafı vs iyidir ev kiraları fazla değil , Gayrettepe Tarafı Çok İyidir Ama Pahalıdır
    "DERE" burdan uzak dur kesinlikle Kışın Su Taşar , Yazın Sıcaktan Berbat Kokar , Sosyalekonomik ve Eğitim durumu düşük Varoşların olduğu yerdir ama fiyatlar ucuzdur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hüzün Kovan Kuşu

hocam mecidiyekoy merkezde oturuyorum evimin metroya yani meydana uzakligi 8 9 dakika. 2+1 1000 lira kirasi var. Issiz bir sokak gibi gozukuyor ama gece gec saatlerde bile herhangi bir olaya rastlamadim. Evim civardaki evlere gore pahali ancak cok arastirma yaptim en mantiklisi bu. Mecidiyekoy mahallesi(meydanin alt kismi oluyor)ni tavsiye ederim sana. Simdi sistem soyle meydana 2-3 dakika uzakliktaki evler 1300 civari meydandan her bir sokak uzaklastiginizda 100 100 dusuyor fiyat. Iyi bir arastirma ile guzel ev bulursunuz bence. Ortalama fiyat 900 hemen hemen. 900 u az da olsa gecme imkanin varsa haziran temmuz gibi hallet bu isi derim. Zira eylulde ogrenci sezonu oldugu icin kiralar ucuyor.

Evlerin durumuna gelince benim oturdugum evde hic rutubet yok, 3. Kat, kombili, oldukca temiz. Yani herhangi bir kisma yok. 1000 lira bu nedenle. Fakat sen dersenki yerin 1 kat altinda yasarim sorun olmaz(malum yokus her yer), veya bina yeni olmasin, kombiye gerek yok bu 3 handikaptan en az birini kabullenirsen 700 liraya ev bulursun.

Cevreye gelince. Dereboyu caddesi var meydana 15 dakika uzaklikta. Bu caddeyle meydan arasi mecidiyekoy mahellesi oluyor. Cok it kopuk yok zira bir anadolu lisesi, iki ilkokul var bildigim kadariyla. Dereboyu caddesine gittikce gulbaga yaklasmis oluyorsun haliyle level dusuyor biraz ama bi yamuk gormedim su zamana kadar

bunun disinda imkan cok, supermarket cok bi de malum meydana yakin.

Neyse hocam baya provakator bi post oldu

vaziyet boyle iste elimden geldigi kadar bilgi verdim. Umarim kendine gore bi yer bulursun

bugün bi tur attım mecidiyeköyde fulya mah kısımlarında gezdim kiralık ilanları tek tük vardı fiyat sorduğumda 1500-1600 tl civarı çektiler hep. ortaklar kısmı harici hiçbir yerini beğenmedim açıkçası mecidiyeköyün. iyi bir yer gibi gelmedi gözüme 2 tane daire buldum cevahir avm arkasında oralarda ilkokul varmış oralar nasıl güzel mi ?

• valla gezme fırsatım olmadı ama oralarda oturup memnun olan insanları tanıyorum.

hocam 900 lira diyorsun da ne kadar ekmek o kadar köfte şimdi mecidiyeköyün ulaşım(metro, metrobüs ve hemen hemen her yere otobüs var), alışveriş(cevahir, profilo, astoria) gibi büyük artıları var. çok merkezi bir yer. ortaklar fulya gibi güzel mahalleler arıyorsan çok pahalıya gelir 900 lira hayal. benim acemiliğime geldi, hani zengin falan değilim ben de taşındık bi kere çıkamıyoruz şimdi

ucuz olsun diyorsan sana mecidiyeköy-zeytinburnu arasında metrobüs duraklarındaki semtleri önerebilirim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.