Şimdi Ara

gripken içki içmek

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
16.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler konu dısından sutlandıgım ıcın buraya actım neden sutlandıgımıda bılmıorm zaten... smdı ne ıcecegımı solemeyeyım burdanda atarlar falan :D patatesle yapılan rusların favorısı olandan aldım yılbasında ıcmeyı dusunuorm ama su ana kadar sadece bıra ıcmıs bırı olarak yazıyorum bunu yanı :D sımdı grıbım yarında grıp olcam cok buyuk ıhımal gripken icsem sorun olmaz dımı dah once deneyenler varmı ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gripken Alkol Almak: Bilmeniz Gerekenler

Grip, solunum sistemini etkileyen bir virüs enfeksiyonudur. Hasta olduğunuzda, bağışıklık sisteminiz zayıflar ve alkol bu zayıflığı daha da kötüleştirebilir.

Gripken Alkol Almak Neden Zararlıdır?

• Bağışıklık sisteminizi zayıflatır: Alkol, vücudunuzun enfeksiyonlarla savaşmasını zorlaştıran bağışıklık hücrelerini baskılar.
    • Dehidrasyona neden olur: Alkol, idrara çıkma ihtiyacını artırarak vücudunuzu dehidre eder. Dehidrasyon, özellikle gripken baş ağrısı, yorgunluk ve kas ağrıları gibi semptomları daha da kötüleştirebilir.
    • Öksürüğünüzü ve hapşırığınızı artırır: Alkol, solunum yollarını tahriş edebilir ve öksürük ve hapşırma gibi semptomları artırabilir.
    • Mide bulantısı ve kusmayı şiddetlendirebilir: Grip zaten mide bulantısı ve kusmaya neden olabilir. Alkol bu semptomları daha da kötüleştirebilir.
    • İlaç etkileşimlerine neden olabilir: Grip ilaçları gibi bazı ilaçlarla alkol almak tehlikeli etkileşimlere neden olabilir.

Gripken Alkol Almak Ne Zaman Güvenlidir?

Genel olarak, grip olduğunuzda alkol almaktan kaçınmak en iyisidir. Ancak, semptomlarınız hafifse ve ateşiniz veya öksürüğünüz yoksa, ılımlı miktarda alkol almaktan zarar gelmeyebilir. Ancak yine de, dehidrasyonu önlemek için bol sıvı içtiğinizden emin olmanız çok önemlidir.

Hangi Alkollü İçecekler Gripken İçilmeli ve İçilmemelidir?

Gripken içilmesi gereken en iyi alkollü içecek türü, dehidrasyona neden olmayan ve bağışıklık sistemini zayıflatmayan içeceklerdir. Bunlara şunlar dahildir:

• Su
    • Meyve suyu
    • Bitki çayları

Gripken kaçınılması gereken alkollü içecek türleri şunlardır:

• Bira
    • Şarap
    • Viski
    • Kokteyller

Bu içecekler dehidrasyona neden olabilir, bağışıklık sistemini zayıflatabilir ve semptomları kötüleştirebilir.

Sonuç olarak, grip olduğunuzda alkol almaktan mümkün olduğunca kaçınmalısınız. Semptomlarınız hafifse ve ateşiniz veya öksürüğünüz yoksa, ılımlı miktarda alkol almak sorun olmayabilir, ancak dehidrasyonu önlemek için bol sıvı içtiğinizden emin olmalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • olmaz abartmadığın sürece.
  • Ne sorunu kardes aksine iyilestirir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ruslar grip olmamak için votkayla karabiberi karıştırıp öyle içerler
  • Aksine ruslar grip olduklarında votka ile karabiberi karıştırıp içerlermiş sinüsleri açsın diye. Ben şahsen denedim b ikiliyi işe yarıyor ama iyi yakıyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: H. Upmann

Ne sorunu kardes aksine iyilestirir

• ilaç kullanmıyorsan alkol tüketmen iyi gelir zaten içeceğin ağrı kesiciler falanda alkol türevli kimyasal olarak.
    daha önce biradan başka birşey içmediysen vodka-limon-sırma c vitaminli limonlu soda kokteyli şifa verir sana
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.