Şimdi Ara

hayattan soğumak

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
2.133
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ilk defa konu açıyorum
    hayatım boyunca hiç çalışkan bir insan olamadım liseye girerken minimum çalışmayla gerçekten istanbulun önemli liselerinden birini(tahminimce şans eseri) kazandım lise hayatı (bitirenler ve lisede olanlar bilir) gerçekten çok güzeldi. ygs lys yine fazla çalışmadan dersane artı okul ile birlikte bir çok kişinin hayal ettiği bölümü il dışında kazandım. okula 2 3 ay gittim ve daha sonra okulu terkettim. bununla ilgili çevremdekilere bir çok bahane uydurdum ancak çoğu yalan. liseyi bitirdim bitireli amacımı kaybettim şu anda bir işte çalışıyorum ancak bundan da memnun değilim belki çoğunuz salak bu çocuk diyebilir belki haklısınız da. dışarıdan hep mutlu görünüyorum ancak hep içten içe kayboluyorum.
    Bilgisayara ve spora ilgim var. yani şöyle ki profesyonel olmasa da basketbol futbol voleybol oynamışlığım var ana branşım aslen basketbol. önceleri 115 kiloya yakındım spor diyet falan sırf yeni bir amaç edinebilmek için 90 kiloya kadar düştüm ve hala diyet ve spor yapıyorum. ama hala bir amaç bulamadım bir ara basketbolcu olma gibi bir isteğim vardı ama yaşım 19 olduğu için çok zor olduğunu söyledi çevremdekiler. yani şöyle ki tamam gerçekten iyi bir oyuncuyum daha şişmanken bile gerçekten hızlı bir oyuncuydum ki şu anda atlet bir oyuncu olduğum söylenebilir. (boy 190 cm bu arada)
    hayatımda hiç kız arkadaşım olmadı önceleri kilolu olduğum için belki biraz iticiydim( kilolu olanlar üstüne alınmasın ben öyleydim ) yani kızlar konusuna "Ne o yeniyor mu?" diye bakan biriyim. ben bu kadar boşken bir kıza ne sunabilirim ki diye gittikçe de soğuyorum ( okuyunca gay'leşiyormuşum gibi görünüyor ama öyle değil) lisede 2 kere sanırım aşık oldum biri benden bir yaş büyük diğeri de bir yaş küçük ikisinin de benden bihaber olduklarını varsayıyorum. ikincisi gerçekten çok uzun sürmüştü yani platonik olarak sanırım 2 2,5 sene ve tek kelime dahi edememiştim kıza yani konuşmuşluğum oldu ama hani bilirsiniz ilan-ı aşk falan zaten kız elimi sıktığında elime bakarak kalan biriydim. neyse o da bitti artık ona karşı da bir şey hissettiğimi sanmıyorum.
    yani hikayeler hikayeler bunu yazmamdaki amaç bir cevap aramak elbette ama benim hayatımın amacını benden başka kim belirleyebilir ki öyle anlar geldi ki sessizce gözyaşı döktüm ve öyle kötü anlar geldi ki intihar etmeyi düşündüğüm ama ya öldüğümde her şey daha da sıkıcı olursa diye yapamadım. açıkça belirteyim pek inanan bir insan değilim gerçi ne olduğumu ben de bilmiyorum ama.

önümdeki seçenekler şunlar gibi görünüyor ya çalışıp iş hayatında kendimi arıyacağım ya da tekrar ösys ye girip bir okulda şansımı deneyeceğim açıkçası ailem 2. seçenekten yana yani elbette onlar benim geleceğimi düşünüyor ama benim "şimdi" mi benden başka kimsenin düşündüğünü sanmıyorum.

eğer yanlış bir şey yazdıysam affedin. edebiyatım hep torpilli 2 idi hayatımın en uzun yazısını yazmış olma ihtimalim yüksektir. eğer sonuna kadar okuduysanız ve aklınızda bir şey varsa lütfen yazın. he alay eden bile olsa kabülümdür. tekrar teşekkür ederim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Genç Yaşta Hayattan Soğumak: Nedenleri ve Sonuçları

Genç yaşta hayattan soğumak giderek yaygınlaşan bir sorundur ve çeşitli nedenleri ve sonuçları vardır.

Nedenleri

• Yüksek Beklentiler: Gençler genellikle yüksek beklentilere sahiptir ve bunları karşılayamadıklarında hayal kırıklığına uğrayabilirler.
    • Sosyal Medya: Sosyal medya, başkalarının başarılarını ve mutluluklarını sergilediği için gençlerde hayattan soğumaya neden olabilir.
    • Aile Sorunları: Aile sorunları, gençlerin hayattan soğumasına katkıda bulunabilir.
    • Akademik Zorluklar: Akademik zorluklar, gençlerde hayattan soğumaya neden olan stres ve baskıya neden olabilir.
    • Gelecek Endişeleri: Gençler, gelecekleri hakkında endişelenebilirler ve bu da hayattan soğumaya yol açabilir.

Sonuçları

• Depresyon ve Kaygı: Genç yaşta hayattan soğumak, depresyon ve kaygı gibi zihinsel sağlık sorunlarına yol açabilir.
    • Madde Bağımlılığı: Hayattan soğuyan gençler, uyuşturucu veya alkole başvurarak başa çıkmaya çalışabilirler.
    • Sosyal İzolasyon: Hayattan soğuyan gençler, sosyal etkinliklere katılmaktan ve arkadaş edinmekten çekinebilirler.
    • Akademik Başarısızlık: Hayattan soğumak, akademik başarıyı olumsuz etkileyebilir.
    • İntihar Düşünceleri: En ciddi durumlarda, hayattan soğumak intihar düşüncelerine yol açabilir.

Sonuç

Genç yaşta hayattan soğumak ciddi bir sorundur ve çeşitli nedenleri ve sonuçları vardır. Bu sorunla mücadele eden gençlere destek ve rehberlik sağlamak çok önemlidir. Ebeveynler, öğretmenler ve akıl sağlığı uzmanları, gençlerin hayattan soğuma nedenlerini anlamalarına ve olumlu başa çıkma mekanizmaları geliştirmelerine yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Arkadaşım ne intiharı ya sıkıldım diye akıldan geçecek şey mi bu?Şimdi üniversiteye hazırlan tekrar iyi bir okula gir , basket oynuyorum diyorsun ne güzel işte , orada okul takımı vs. olur onlara katılırsın, karşına birisi çıkar değişir hayatın.Önemli olan güçlü durmak , pes etmek, ufak tefek şeylerden moral bozmak değil.
  • Vav güzel yazmışsın yalnız. Üniversite okumalısın bence. 18 ile 25 yaş arası falan çok riskli oluyor ve ben de dindar olmadığım için anlayabiliyorum birçok şeyi sorgulayıp planlamanı. Ben 21 oldum 2 yıllık bitirdim açıköğretim falan okuyorum da hala sınava girmeyi planlıyorum.
  • Kardeşim cevabını kendin vermişsin. İnanan birisi değilsin. Bu hayata bir defa geliyorsun. Hayatını en iyi şekilde yaşaman gerekirken sen ölümden bahsediyorsun. Bende inançsızım ve bu hayata bir daha gelmeyeceğimi bildiğim için yaşayabileceğim en iyi şekilde yaşamaya çalışıyorum. Ölüme gelince herkes ölecek bu kadar acele etme. Kendini birşeylere ada ve hayattan zevk al. Senin yerinde olsam benim tercihim üniversite olurdu.
  • Sana hayatta yaşaman için tek bir sebeb soyliyebilirim boyun 1.90 bu bile yaşamak için sebep ben 1.70 boyundayim kendimden nefret ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @deniz6 - yanlızca aklımdan geçirdim böyle bir teşebbüsüm olmadı, teşekkür ederim cevabın için.

@Kam Sagu - teşekkür ederim cevap için ben de büyük ihtimalle yeniden bir okula girmeye çalışacağım.

@Neo - teşekkür ederim cevabın için.

@0peth - gerçekten ne söyliyeceğimi bilemiyorum bence fiziksel özelliklerini kafana takma. bir hastalığın olmadığı halde boyun kısaysa ( ki türkiye ortalaması 172,6 cm diye okumuştum) genetik bir şeydir ve yaşını bilmiyorum ama daha ergenlik çağlarında boyunu uzatacak aktiviteler yapabilirsin. teşekkür ederim cevabın için
  • yazının başından sonuna kesinlikle beni anlatmışsın.şaşkınlık içindeyim şuan
  • Baya uzundu, üşendim, okumadım. Anladığım kadarıyla çalışkansın veya zeki artık herneyse. Üniversiteye girmen lazım. Askerlik için bile okunur. Ayrıca ünv.de okul takımına falan da girersen şan, şöhret, para, kızlar akar. Kolay gelsin.
  • @Hachiman Hikigaya - sevindim yani sevindim derken yanlız olmadığıma :)

@leidenfrost - gittiğim zaman girmiştim zaten daha sonra çıkartıldım ve o yüzden hırs yapıp 22 kg verdim teşekkür ederim cevap için
  • quote:

Orijinalden alıntı: 0peth

Sana hayatta yaşaman için tek bir sebeb soyliyebilirim boyun 1.90 bu bile yaşamak için sebep ben 1.70 boyundayim kendimden nefret ediyorum

bende kısayım

• üniversiteye git 4 sene kafanı dinle, kendi hayatını kendin kazanman gerekince hergün bolbol bunalıma girmeye imkanın olucak
  • Kız ve kilo sorunun hariç aynı şeyleri yaşamışız. Bende ayni sekilde pek hazirlanmadan aydında veterinerlik fakultesine girmistim ama fakulte ana kampusun disinda oldugu için liseden pek bir farki yok gibiydi dagin basi filan bir de insan buyuk sehirden gelince hiç alisamiyor. biraktim orayi tekrar hazirlandim bu kez insaat muh. kazandim guzel bir sehirde kafa dengi 2 kisi bulup eve ciktik suan hayatim gayet guzel universite ortami filan gercekten insani kendine getiriyor. Bence sende hazirlan universiteye ama gidicegin yer mutlaka guzel bir il olsun ve mutlaka ana kampuste olsun bolum. Diger turlu gercekten soguyorsun okuldan

• quote:

Sana hayatta yaşaman için tek bir sebeb soyliyebilirim boyun 1.90 bu bile yaşamak için sebep ben 1.70 boyundayim kendimden nefret ediyorum

Böyle bir isyan var mı la

Kardeş bu kadar abartma boy olayını

• quote:

Orijinalden alıntı: Neo

quote:

Böyle bir isyan var mı la

Kardeş bu kadar abartma boy olayını

evet biraz değişik olmuşta ne yapalım 1,70 nedirya

• Ortamından çevrenden kurtulamazsan hep böyle soğuyacaksın.
    Olmuyorsa soyutlayacaksın yani şimdiki olduğun biri gibi olmayacaksın.
    Tavsiye: Kitap okuman ve Film izlemen.(kaliteli, yaşam değiştirme kapasiteli film ve kitapları bulman senin elinde)

• 1,5 sene sonra konuyu hortlattım :D. Eğer gören olursa belki bir umut sebebi olurum diye yazıyorum. Ölmedim hala yaşıyorum . Aynı işimde devam ediyorum. 8 Aylık bir ilişkim var. Ve ona çok aşığım. Kilo konusunda 83 kiloya kadar indim . Ama sonra kız arkadaşım sağolsun 91-92 kiloyum şu anda. Kendisi ile evlilik düşünüyorum. Şu anda yaşım 21(Konu ilk açıldığında 19 yaşındayım demiştim. Haziran doğumluyum) . Basketbolu hiç bırakmadım. Bu zamana kadar. Gerçekten hayata tutunmama yardımcı oldu. İlk mesajıma göre kat be kat daha iyi oynuyorum. (Bacağımdaki sakatlık sebebi ile ara verdim) .

Bir çok şeyi denedim. 6-8 ay civarı fitness da yaptım. Tarz olmaya çalışıp milleti etkilemeye de çalıştım. Chat sitelerinde falan dolaştım. Her şey "O"nu bulana kadardı. Kendinizden hiç vazgeçmeyin. Bir yerde kalbi sizin için atan bir insan olacak.
    Bu forumu seviyorum hepinizi seviyorum

iyi günler

• şimdi ne yapıyorsun çok merak ettim evlendin mi gerçi büyük ihtimal bu formu unutmussundur ya da hesabın şifresini falan vay be 9 yıl geçmiş..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.