Şimdi Ara

Yaşamdan Bıktım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
1
Favori
2.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sürekli dalga geçiliyorum;tipe bak,yürüyüşe bak,konuşmasını duydun mu?.. 7 yaşındayken komşu çocukları beni sokakta durdurup alfabeyi saydırırlardı, r diyemeyince kahkaha atarlardı, ordan bu yana şu şehrin nüfusunun ortak olduğu tek mevzu;benimle alay etmek. İnanın usandım, yataktan kal kasım yok, sürekli başım ağrıyor. Bok bile benden daha değerlidir hayatta. Babam beni görmeyi istemiyor, nafaka vermemek için avukat tutuyor. Bi annemle ayzaymır hastası bi ananem var. Onun da yarın karnını delecekler, zatürre geçirdi. Ayzaymırlı olduğundan 10 senedir evde küfür kıyamet. Günde 3 defa en azından kaçardı, biz de peşinden. Annem okb hastası, bana yeni teşhis kondu;Borderline hastasıymışım.Bi de tremor var ileri boyutta, bir çayı dökmeden içmem imkansız. Milyon tane doktor değiştirdim,şimdiki doktorum iyi fakat ilaçların bi halta yaradığı yok. Zaten Borderline için de tremor için de direk düzeltecek bi ilaç yok. Biri nedeni bilinmeyen titreme, öteki tr'de hastalık olarak kabul edilmiyor bile, komik. Neyse sürekli nerden ses gelecek diye tetikteyim. Daha dün akşam hastane servisinden çıkarken güvenlikler yüzlerini bile kaçındırmadan dalga geçiyorlardı, çocuğun yürüyüşe bak. Bak a.oğlu, kaçırırsan aptalsın. Bi de bunlar inançlı dır kesin, insanı Allah'ın yarattığı için severler. Telefonumda annemin listesi var, sırf şişkin gözüksün diye. 3-5 arkadaşım var, yanlarına gittiğimde kanka dinsel açıdan nasılsın, cinsel açıdan nasılsın, gülüşmeler bla bla.. Allah benden ne istiyor, yeterince çekmedim mi? Tek istediğim klişe bir insan olmak, öyle inanılmaz hedeflerim olmadı hiç. Lise kpss 90 puan aldım, a.bakanlığında kontenjan var, ama korkuyorum yapamam diye. Vallahi bıktım, ben hiç kötü bir insan olmadım. Bazen madem öyle profil çiziyorlar bana, bende öyle olayım deyip kötü şeyler yaptığım oldu ama sonra pişman oldum. Haketmiyorum bunları. Ölmekten de yaşamaktan da karşı koymaktan da korkuyorum.

• Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez. Senin kadar olmasa da benzer durumlardan bende geçtim ama şunu söylemem gerekir ki sen gene güçlü bir insansın, her gün bunlara katlanabilmen senin ne kadar hayatta güçlü durduğunu gösterir. Bu hayatta bazı şansızlıklar seni bulmuş olabilir ama bence sen inadına insanların üzerine gitmeye devam etmelisin. Hala Türkiye olarak belli başlı kalıpları aşabilmiş değiliz. Çoğu insan dinini bilmeden yaşadığını iddia ediyor. Bu hayatta tabi ki korkuların olacak bunlar normaldir ama şu yaşına kadar bunları aşabilmeyi başarabildiysen ve üzerine gidersen daha güzel günler seni bekleyecek. Kendin hakkında sevmediğin özelliklerin varsa onları değiştirmek için çabalayabilirsin. Yaşam acımasız olsa dâhi güzellikleride vardır şu yaşına kadar pes etmemişsin şu saatten sonra da pes etme. Bakanlıkta çalışmaya başla başta zor gelecek sonra ise hayatta atıldığın için özgüven kazacaksın o yüzden canını saçma sapan insanlar için üzülerek geçirme.
  • Allah kimseye kaldıramayacağı yük vermez. Senin kadar olmasa da benzer durumlardan bende geçtim ama şunu söylemem gerekir ki sen gene güçlü bir insansın, her gün bunlara katlanabilmen senin ne kadar hayatta güçlü durduğunu gösterir. Bu hayatta bazı şansızlıklar seni bulmuş olabilir ama bence sen inadına insanların üzerine gitmeye devam etmelisin. Hala Türkiye olarak belli başlı kalıpları aşabilmiş değiliz. Çoğu insan dinini bilmeden yaşadığını iddia ediyor. Bu hayatta tabi ki korkuların olacak bunlar normaldir ama şu yaşına kadar bunları aşabilmeyi başarabildiysen ve üzerine gidersen daha güzel günler seni bekleyecek. Kendin hakkında sevmediğin özelliklerin varsa onları değiştirmek için çabalayabilirsin. Yaşam acımasız olsa dâhi güzellikleride vardır şu yaşına kadar pes etmemişsin şu saatten sonra da pes etme. Bakanlıkta çalışmaya başla başta zor gelecek sonra ise hayatta atıldığın için özgüven kazacaksın o yüzden canını saçma sapan insanlar için üzülerek geçirme.

• SpectreRoland S kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, cevabınız için. Bi noktaya değinmem gerekirse; bugüne kadar bunları aşma ya da katlanma benim tercihim değildi. Ölmekten hem çok korkuyorum hem de beni seven tek insan olan annemi bırakamam. Onun da tek dayanağı benim, buna hakkım yok. Ama ondan sonra ne olur bilmiyorum. Evlenmek falan komik derecede hayal benim için. İş konusunda sanırım alternatiflere bakacağım. Çünkü zabıt katipliği araştırdığım kadarıyla zor bi iş, mübaşirlik yaparken de koridorda herkesin içinde bağırmak çok yoğun stres yaratır. Sezon başlayınca bi kitapçıya girmek istiyorum, bugüne kadar bana saygı gösteren nadir insanlar hep kitapçılıkla uğraşıyor, benim de yıllardır ilgim gelişti böylelikle. Dediğiniz doğru, Türkiye insanı diğer bi çok ülkedeki gibi kapitalizmin getirisiyle sadece estetiğe bakıyor. Anlamadıkları şu ki çirkin olmazsa güzelin değeri kalmaz. Beni bu kadar kıransa;eğlenmek için bu yorumları bana duyurmadan da yapabilirler ama aksine duymam için çabalıyorlar. Sinek gibi ezmek için.

• riaz kullanıcısına yanıt
    saçma yorum blok
  • Toplum curumus vaziyette
    onlari kafana takmaya degmez.sartlarda agır
    bu sartlarda boyle olman normal kolay degil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakanovic38

saçma yorum blok
    ezik bebe blok
  • Küçükken benim de konuşmamla dalga geçerlerdi, ulan bunların alayı ... çocuğu da ne Tanrı ne başka bir şey cezalandırmıyor ki.
    Şuan konuşmanız nasıl hocam? Düzeldi mi?

O 3-5 arkadaşınla aranı boz, evde yalnız oturman öyle ... çocuklarıyla takılmandan çok daha iyidir, uzun bir süre 0 (gerçekten 0) arkadaşla yaşamış biriydim internet ve bilgisayarım olduğu müddet sıkılmadım öyle çok zor olmuyor.

Ayrıca bu olanlar muhtemelen sizi özgüvensiz biri yaptı, eğer insanlara kızamıyor ve güler yüzlüyseniz (özgüvensizkte bunlar görünür) daha sert bir yüz ifadesiyle dolaşın dalga geçmeleri azalacaktır. Hayatının merkezine kendini oturt, sana kötü olana kötü ol kötüye iyi olmak kötülüktür kendine zarar vermiş olursun. Sıradan tavsiyeler oldu ama yine de katkısı olursa ne mutlu bana.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bıktım her şeyden
    5 ay önce açıldı
    yaşamaktan nefret ediyorum
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster
    He birader çok basit itilip kakılmak. Kendini geliştirmekse, ben bunu yaptım ve yapıyorum zaten. Bir kütüphanem var. Ansiklopedi de okuyorum. Sinema ile aram iyi. Politikayı takip ediyorum. Ama mesele bunlar değil, sen bir gün benim yerimde olmadın. Hiçbir yere ait hissetmemek kendini, nasıl bir duygu bilir misin? Çevreni değiştir diyorsun. Ya ben ünide edebiyat bölümünü bir ayda bıraktım, nasıl bir baş ağrısı ile liseyi bitirdiğimi biliyor musun? Hoca ben en arkadayken öndeki kızlar konuşuyor diye birini benimle yer değiştirdi, gayet normal bir biçimde geçtim kızın yanına oturdum, ıyyy dedi, bok böceği olmanın ne olduğunu biliyor musun? Sinemada yanına oturan kız karafatma ezer gibi 30 saniye ayağına bastı mı? Gerek insanları rahatsız etmemek, gerekse daha fazla rezil olmamak için filmin sonuna kadar anlamadığın daha doğrusu algılayamadığın esprilere sırf diğerleri gülüyor diye güldün mü? Elinde olmayan sebeplerden toplum dışı kalanlar abd'de katliam yapıyor sürekli, haberin var mı? Eğleniyor musun bunları okurken, sabahına neşe kattım mı? Bu toplum milletin a.koyacağız diyenleri bile dışarıda bırakmıyor, ben bu kadar sorunuma rağmen yıllarca bir partinin gençlik kollarında çalıştım, doğru bildiğimi insanlara aktarmak ve kendimle birlikte onların da hayatını düzeltmek için. İnsanları sevmekten başka bir şey yapmadım.

• RevengeRain kullanıcısına yanıt
    Sağolun, yazdıklarınız sıradan tavsiyeler değil. Konuşmam her zamanki gibi, ön dişlerimde çarpıklık var, biraz da bu etkiliyor. Ortodontiste sordum, tel tedavisi sonrası düzelir mi diye, sonrasında diksiyon dersi alırsanız bir ihtimal dedi. Ananemin durumu falan erteletti bu işi bana, bir de maddiyat tabii. Arkadaşlarım aslında kötü insanlar değiller, takılıyorlar ama ben alınıyorum. Çünkü kendi aralarındaki muhabbet başka şeylere yönelik, bana dönünce böyle. Bir keresinde çok fena olduğumda yanımda sadece onlar vardı, beraber içtik, karnımı falan doyurdular. İyi insanlar ama beni kırdıklarını görmüyorlar herhalde. Ya da sıkılganlığımı çok belli ediyorum. Ama elimde değil. Bu Borderline ve kaygı bozukluğundan bir şeyi ne kadar yapmak istemezseniz o şey en ağır haliyle başınıza geliyor, çünkü beyniniz oraya odaklanıyor. Murphy kanunları gibi aynı.
  • Kardeşim daha hayatın çok başındasınız. Ortaokulda çok içime kapanıktım. Ama idare eder arkadaşlarım vardı. Lise ilk iki sene tam kabustu. Sürekli benimle alay etmeye çalışırlardı. 2 arkadaşım vardı sadece. Yıllarca belki beni ezip göz önünde olmaya çalışan insanlarla uğraştım. Tek başıma otobüsle bir yere gidip gelemezdim. Hele karşı cinsle normal konuşunca bile utanır sıkılır taramalı moda geçerdim. Lise 2 nin sonunda ne olursa olsun kendimi bozmamaya karar verdim. Belki geliştirmek ama diğerlerinin istediği gibi olmamak için. Ve lise 3te herkes benimle arkadaş olmaya çalışıyordu. Okulun belki yüzde sekseni beni tanıyordu. Bir yerden sonra kulaklarımı tıkadım kötü insanlara. Hatta bazılarının değiştiğine şahit oldum. Kendimi nasıl geliştiririm ona baktım. İnsanlar seninle neden alay ediyor onu düşün? Aslında sorun hızlı konuşman sesinin kötü olması veya kendini güzel görmemen değil. Sorun onların dünyaya kötü bakması. Nasıl mutlu oluyorsan öyle yaşa. Bir süre sonra kendi kimliğinin farkına varacaksın. Emin ol daha güzel günleriniz olacak. Çok fazla zorluk yaşasan da huzuru aramaktan vazgeçme. Ben zamanında o insanlara bakıp hayata küsseydim bugün bu kadar mutlu ve huzurlu olamazdım. Canını sıkma istediğin zaman buralardayız.

• Teşekkür ederim hislerinizi paylaştığınız için. Öncelikle doktor konusunda; yaklaşık 30 kadar doktor değiştirdim. Sakarya'da yaşamama rağmen İzmit, İstanbul ve Edirne'ye de gittim. Bu kadar çok doktora gitmemin sebebi, ilgisiz, umarsız ve paragöz olmalarıydı. Bir tanesi Norodol 20 mg'dan verdi yanında başka şeylerle. Hiç sorgulamadım, hep kazık yememe rağmen insanlara çabuk güveniyorum. 3 günde bacaklarım pert oldu, yolda yürüyemiyordum, anneme gel beni al diyordum. Gittik ona, randevum yoktu, ayaküstü kas gevşetici yazdı, ilacı değiştirmeyecek misiniz, kötüyüm dediğim de annemin yanında derdini kıçına anlat dedi. Sinirlendim, çıkıp devlet Hastanesine gittim, ordaki doktor bu ilaç verilir mi bu dozda, iyi ki öldürmemiş dedi. Mahkemeye vermemizi söyledi ama evdeki durumlar belli, ananemi bıraksan kaçıyor, benim de tek başıma bu işi halledecek özgüvenim yoktu, kaldı öyle. Size tavsiyem, doktorunuzla ilgili bir sorun çıkarsa ya da iyi bir doktor olmadığını düşünüyorsanız, hastane kapılarında bekleyen insanlarla konuşun. Sorun, daha önce geldiniz mi, iyileşiyor musunuz vs. Hepsi iyi karşılar bunu, iki açıdan. Hem dert paylaştıkça yük hafifler hem de aynı şeyleri yaşadıklarından sizi anlarlar. Ben bu yolla bu şehrin en iyi doktorunu buldum. Seansı 150 tl, 45 dakika ilgileniyor. Para çok gözükse de çok kötü olduğum zamanlarda 3 kere ücretsiz kontrole gittiğim oluyor. Gökhan Kortan adı. Belki yakındaysanız ve gelme ihtimaliniz varsa diye yazdım. Nette yazılan doktor yorumlarına kesinlikle inanmayın, hepsi reklam. Ben de doğum günümde Uriah Heep konseri izlemek için İstanbul'a gitmiştim. Konser ertesi akşama kaldı, hostelde ve Zorlu'daydım ataklar geçirdim. Eve zar zor döndüm ve bir de annemle tartıştım. Bunun üzerine de alkollü kafayla komple kolumu kestim. Bıçağı koyduğum yeri kaybetmesem tüm vücudumu kesecektim,o haldeyken bile ölümden korktum. Çok tezat biliyorum, ama yaşama içgüdüsü işte. Martin Eden kitabını okuduysanız orada karakter ölmek için denize atladığında her şeyi boşvermesine rağmen son anda yüzeye çıkmaya çalışıyor ve yaşama içgüdüsü herhalde diyor. O günün ertesi doktorum Borderline olduğundan şüpheleniyordum, tam anlamıyla olmasa da bazı özelliklerin uyuyor dedi. Kesikler için de şunu söyleyim, değdi mi, hayır, tişört bile giyemeyeceğim senelerce. Siz de kendinize zarar vererek değil, diyalogla anlatın dertlerinizi. Biliyorum, bizim için iletişim kurmak çok zor, anne ya da arkadaş fark etmez, karşımızdakiler çoğu zaman anlamıyorlar ama deneyin, bıkmadan, usanmadan. Benim gibi bir model yaratıp niye o modele uygun konuşmadı ki şimdi demeyin mesela. Çok fazla ilaçta değiştirmeyin, güvendiğiniz bir doktorla devam edin. Çünkü çok ilaç bünyeye ağır hasar veriyor, iyileşeceğim derken daha kötü oluyorsunuz. Ve mutlaka müzik alanına yönelin. Ben düzensiz yaşayan bir insanım, kendime hep şunu soruyorum, cebimde 5 liram varsa neden o çikolatayı almayayım, 50 liraya neden o kitabı almayayım? Çünkü zaten az yaşıyorum, burnumun dikine gitmeye hakkım var. Annemle hep tartışıyoruz bu konuda, o garanti bi işe girmemi, sabah kalkıp gece yatmamı, kahvaltıda yumurtayı mutlaka yememi söyleyip duruyor ama bu düzen hayatında bu kadar sorunu olanlar için olamaz. Kendimizi biraz olsun mutlu etmeliyiz, o yüzden kimse sizi desteklemese bile müziğe yönelin. Buna hakkınız var. Tekrar teşekkürler yorumunuz için, tekrar yazarsanız konuşmak isterim sizinle.

• Bir de yazmayı unuttum, Cedrina'yı bir sorun doktorunuza 100 mg'ın çeyreği beni 1 saate kadar uyutuyor. Yan etkisi çok yokmuş, internette bağımlılık yapar deniyor ama ben 3 ay kadar sonra bıraktım, aramıyorum hiç. Sadece çabuk uyumak istediğim zamanlar kullanıyorum şu an.
    Kardeş sen ya okuduğunu algılayamayan, ya empati duygusu hiç gelismemis ya da hayatın farkına olmayan bi veletin tekisin. İnsan senin gibileri görünce keşke diyor böyle gereksiz insanlara vereceğine... Aah ah
  • tylerdurden54 T kullanıcısına yanıt
    Birader sen böyle diyince duygulandım. Madem anneni bu kadar seviyorsun, yerinde olsam durmadan çalışırdım. Hem kendini seven, başarmış bir insan olman için hem de seni her şeye rağmen seven annene gelecekte iyi bakabilmek ve onu gururlandırabilmek için. Çoğu yakışıklı güzel insan da yan gelip yatıyor, çirkin yalnız insan da. Sadece çalışanlar başarıyor.

Edit: bir şeyler başardığında hormonel olarak güçlü ve mutlu hissedeceksin, saygı göreceksin, paran olacak ve kendini ve sevdiklerini daha konforlu yaşatacaksın. Bunlar önemli. Hatta özgüven ve para sayesinde kız-cinsellik konusunda bile hayatında büyük devrimler yaşayacaksın. Tek yapman gereken acıyı kabullenmek ve her gününü daha iyisi olmaya adamak. Genelde verilen tavsiye şu yöndedir: insanlar kötü, boşver takma onları. Fakat biz sosyal varlıklarız sevgi ve saygı görmeyi istiyoruz. Bunun için tek çıkar yolun da bu. Kendini daha iyi hale getirmek. Hayat adil değil, bunu kabullenerek başla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UpTheIrons -- 2 Temmuz 2019; 13:57:0 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lola Teska

Kardeş sen ya okuduğunu algılayamayan, ya empati duygusu hiç gelismemis ya da hayatın farkına olmayan bi veletin tekisin. İnsan senin gibileri görünce keşke diyor böyle gereksiz insanlara vereceğine... Aah ah
    gerçekler acıdır güzel kardeşim,
    ne oldu nası bir ezik olduğunu mu hatırladın?
    Hahah senin şu kibir ve nefretinin altında nasıl bir ezik olduğun yatıyor zaten. Tanımadığın etmediğin hayatında bir kere görmediğin insan hakkında yorum yapabilecek kadar ezik bir veletsin, bu açığını da sağa sola saldırmakla atmaya çalışıyorsun. Kim bilir içinde ne sorunlar yaşıyorsun, boşver bak burda herkes derdini birbirine dost şekilde açıyor sen de rol kesmeyi bırak dök içini. Ya da o ezik, negatif duygularını kendine sakla yol al abisi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tylerdurden54

He birader çok basit itilip kakılmak. Kendini geliştirmekse, ben bunu yaptım ve yapıyorum zaten. Bir kütüphanem var. Ansiklopedi de okuyorum. Sinema ile aram iyi. Politikayı takip ediyorum. Ama mesele bunlar değil, sen bir gün benim yerimde olmadın. Hiçbir yere ait hissetmemek kendini, nasıl bir duygu bilir misin? Çevreni değiştir diyorsun. Ya ben ünide edebiyat bölümünü bir ayda bıraktım, nasıl bir baş ağrısı ile liseyi bitirdiğimi biliyor musun? Hoca ben en arkadayken öndeki kızlar konuşuyor diye birini benimle yer değiştirdi, gayet normal bir biçimde geçtim kızın yanına oturdum, ıyyy dedi, bok böceği olmanın ne olduğunu biliyor musun? Sinemada yanına oturan kız karafatma ezer gibi 30 saniye ayağına bastı mı? Gerek insanları rahatsız etmemek, gerekse daha fazla rezil olmamak için filmin sonuna kadar anlamadığın daha doğrusu algılayamadığın esprilere sırf diğerleri gülüyor diye güldün mü? Elinde olmayan sebeplerden toplum dışı kalanlar abd'de katliam yapıyor sürekli, haberin var mı? Eğleniyor musun bunları okurken, sabahına neşe kattım mı? Bu toplum milletin a.koyacağız diyenleri bile dışarıda bırakmıyor, ben bu kadar sorunuma rağmen yıllarca bir partinin gençlik kollarında çalıştım, doğru bildiğimi insanlara aktarmak ve kendimle birlikte onların da hayatını düzeltmek için. İnsanları sevmekten başka bir şey yapmadım.
    dostum ,

çevremde o kadar çok senin gibi insan var ki anlatamam,
    senle 1 ay beraber takılsak kendini tanıyamazsın,

• quote:

Orijinalden alıntı: Lola Teska

Hahah senin şu kibir ve nefretinin altında nasıl bir ezik olduğun yatıyor zaten. Tanımadığın etmediğin hayatında bir kere görmediğin insan hakkında yorum yapabilecek kadar ezik bir veletsin, bu açığını da sağa sola saldırmakla atmaya çalışıyorsun. Kim bilir içinde ne sorunlar yaşıyorsun, boşver bak burda herkes derdini birbirine dost şekilde açıyor sen de rol kesmeyi bırak dök içini. Ya da o ezik, negatif duygularını kendine sakla yol al abisi
    azuahah yazdıkların ne birader kendinle çelişiyorsun , yazık sana kıyamam
    sen tanımadığın biri hakkında yorum yaparak ezik olmuyor musun azuahahahhaa

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.