Şimdi Ara

İkinci Üniversite Bölüm Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kamuda çalışıyorum. İkinci üniversite kapsamında sosyal hizmetler okuyordum yüksek lisans için kayıt sildirdim ancak ona da işten vakit bulup devam edemedim. Şimdi yeniden ikinci üniversiteye kayıt yaptırmayı düşünüyorum unvan değişikliği veya atama imkanları açısından hangi bölümü tercih etmeliyim? Tarihe ilgim var onu düşünüyorum ancak formasyon vs. sıkıntı.

• Yapay Zekanın Yanıtı

İkinci Üniversite Bölüm Tavsiyesi: Sınavsız ve Üniversite Seçenekleri

İkinci bir üniversite bölümü edinmek, kariyer yolunuzu genişletmek, bilgi ve becerilerinizi geliştirmek için değerli bir yoldur. İşte sınavsız ikinci üniversite bölümleri ve önerilen üniversiteler hakkında kapsamlı bir rehber:

Sınavsız İkinci Üniversite Bölümleri

• İnsan Kaynakları Yönetimi: Bu bölüm, insan kaynakları yönetiminin ilkelerini ve uygulamalarını inceler. İnsan Kaynakları, İşletme ve Yönetim fakültelerinde bulunabilir.
    • İşletme Yönetimi: Bu bölüm, işletmelerin yönetimi ve işleyişini inceler. İşletme ve Yönetim fakültelerinde bulunabilir.
    • Muhasebe ve Finans: Bu bölüm, muhasebe ve finans ilkeleri ile uygulamalarını inceler. İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinde bulunabilir.
    • Bilgisayar Bilimleri: Bu bölüm, bilgisayar bilimlerinin teorik ve pratik yönlerini inceler. Mühendislik ve Fen Fakültelerinde bulunabilir.
    • Dijital Pazarlama: Bu bölüm, dijital ortamlarda pazarlama tekniklerini ve stratejilerini inceler. İletişim fakültelerinde bulunabilir.

İkinci Üniversite için Üniversite Seçenekleri

• Açıköğretim Fakültesi: Sınavsız ikinci üniversite bölümleri için en popüler seçeneklerden biridir. Türkiye'nin her yerinden kayıt yaptırabilir ve esnek bir şekilde eğitim alabilirsiniz.
    • Anadolu Üniversitesi: Sınavsız ikinci üniversite bölümleri sunan bir başka üniversitedir. Geniş bir bölüm yelpazesi mevcuttur ve uzaktan eğitim olanakları sunar.
    • Hacettepe Üniversitesi: Hacettepe Üniversitesi, sınavsız ikinci üniversite bölümleri için birçok seçeneğin yanı sıra kaliteli eğitim ve araştırma imkanları sunmaktadır.
    • İstanbul Üniversitesi: Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olan İstanbul Üniversitesi, sınavsız ikinci üniversite bölümleri için itibarlı bir seçenektir.
    • Marmara Üniversitesi: Marmara Üniversitesi, İstanbul'da bulunan ve sınavsız ikinci üniversite bölümleri sunan bir diğer üniversitedir.

Sonuç

İkinci bir üniversite bölümü edinmek, kariyerinize yeni yönler kazandırmak ve potansiyelinizi tam olarak gerçekleştirmek için harika bir yoldur. Sınavsız ikinci üniversite bölümleri ve üniversite seçeneklerini araştırarak, hedeflerinize en uygun seçimi yapabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güncel
  • Öğretmen kadrosuna geçmek istiyorsan sosyoloji, tarih vs. okuyup formasyon alman lazım. Direkt sosyolog alımları da oluyor.
    Sosyal hizmet bir ara çok popülerdi.Şu anda pek bir işe yaramıyor. Çok mezun oldu.

2 yıllık bir bölüm bitirip, DGS ile mühendislik tamamlayarak mühendis kadrosuna da geçmeyi deneyebilirsin.

Yükselme genelde önlisanstan lisansa, yada lisanstan yüksek lisansa geçişte oluyor. Atama-yükselmelerin nasıl olduğunu zaten anlatmama gerek yok, sen daha iyi biliyorsundur. oranın diplomayla pek alakası yok. Diploman olmasa da her mevkiye gelebiliyorsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • karaelf7 kullanıcısına yanıt
    Ekonometri mezunuyum kaymakamlık sınavına giremiyorum sosyoloji okursam ona da girebilirim veya formasyon alıp öğretmenlik deneyebilirim mantıklı bir seçenek olabilir teşekkür ederim
  • Daha önce AÖF Bankacılık ve Sigortacılık, daha sonra İktisat bölümünden mezun oldum. AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri okuyorum. Bilgisayar Mühendisliği yada Endüstri Mühendisliği ünvanını alabilmek için sanırım tek şart DGS'ye girmek. AÖF'te gördüğüm dersler varsa, bu dersler DGS'den kazanacağım üniversiteden muaf olabilir miyim? Özel üniversitede yüksek lisans yapmak + TOEFL gibi dil sertifikasına hazırlanmak özel sektörde daha iyi olabilir mi? Özel sektörde kariyer yapabilmek için ne yapmak gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 16 Eylül 2019; 10:59:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyeniz nedir? AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri 2 sene sonra bitecek, özelden yüksek lisans yapabilirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • coderMX C kullanıcısına yanıt
    tavsiyem okuduğun aöf ü bırak diplomları zaten bi işe yaramıyor kamu dısında. özel sektör istiyorsan üni sınavına girip örgün bölüm kazan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ingilizce işletme ya da uluslararası okuyun , o arada ingilizceniz gelişsin

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    aöf ingilizce okuyunca ingilizce öğrettiklerini mi sanıyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hünkar1453

aöf ingilizce okuyunca ingilizce öğrettiklerini mi sanıyorsunuz.
    aöf kitapları inglizce, sınavları ingilizce, mecburen oturup ingilizce çalışcan işte, bu kadar basit.

• mahmut716 kullanıcısına yanıt
    millet yıllarca ingilizce öğrenemiyor sonuç ortada. meğersem çözümü çok basitmiş aöf okumakmış bu kadar kolaysa buyurun yapsınlar görelim

ayrıca aöf ingilizce okumak için ileri düzey bildiğinizi gösteren belge olması lazım. yani senin dediğin gibi ingilizce öğrenmek isteyenler başvuramıyor maalesf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hünkar1453 -- 16 Eylül 2019; 18:48:31 >
  • Hünkar1453 H kullanıcısına yanıt
    yav herhalde arkadaş, sıfır inglizceyle okunmaz tabi. ingilizcesi iyi seviyede olup da daha da geliştirmek için okunabilir.

• coderMX C kullanıcısına yanıt
    Her mesajın altına "aöf bir işe yaramaz" yazan arkadaşla aynı şeyleri yazmak istemezdim ama biraz daha arttırarak; Bir mühendis olarak söylüyorum, örgün de bir halta yaramıyor malesef. Bugün eğer mühendislik okuyacaksan kalbur üstü üniversitelerde okumuyorsan o mühendisliğin de bir anlamı yok. Asgari ücret teklif edip, ayak işleri yaptırıyorlar mühendislere.

Sorularına cevap verecek olursak, DGS ile kazandığın üniversite ve bölüme göre değişmekle birlikte mutlaka aldığın bazı dersleri sayarlar. Ama genelde 3. sınıftan değil de 2. sınıftan başlarsın. Bu arada sıfırdan girmek mi DGS mi diye soracak olursan kafası çalışan adam için ikisi de olur. Hatta DGS'den iyi üniversitelere girmek bence daha kolay.
    amatör olarak fotoğraf çektiğim için ve hem bilgi edinmek hem de belki ilerde bir iş yeri açarım işime yarar diye aöf ten fotoğraf okumuştum ve sonra DGS'ye girmiştim. ne sorulduğunu bile bilmeden girdiğim sınavda ve aheste aheste çözdüğüm sorularla (30 soruyu hiç okuyamadım) 300. oldum. Aldığım puanla Mimar Sinan Güzel Sanatlara bile girebiliyordum. Üniversite sınavına bu şartlarla girsem bi bok kazanamazdım. Lise 1 matematiği ve türkçe soruyorlar sadece DGS'de. Üniversite sınavında her ders var.

Yüksek lisans yapmanı öneririm. Artık özel sektörde olmazsa olmazlar arasına girdi. Önemli şirketler mutlaka soruyorlar. Eğer mühendislik okuyacaksan ya okuduğum bölümle alakalı olarak yap ya da MBA yap.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.