Şimdi Ara

LİSEDE DİL BÖLÜMÜ SEÇMELİ Mİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
4
Favori
50.600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABA DONANIM HABERCİLER . SEÇENLER VARSA BİR YARDIM ETSİN . ZORLUKLARI KOLAYLIKLARI NEDİR BİR ÇOK SAYFADA OKUDUM FAKAT BUGÜN İNGİLİZCE ÖĞRETMENİMİZ KAFAMA SORU İŞARETLERİNİ BIRAKTI . AİLENİZİN YÜKSEK GELİRLERİ YOKSA BU BÖLÜMÜ SEÇMEYİN FALAN DEDİ . KAFAMDA DİREK DİL BÖLÜMÜNE GİTMEK VARKEN ŞU AN KAFAMI KARIŞTIRDI . NE YAPMALIYIM SEÇENLER FALAN VARSA GÖRÜŞLERİNİZİ BİLDİRİRSENİZ SEVİNİRİM .

• Merhaba, dostum ben şuan lise son sınıf yabancı dil bölümü öğrencisiyim. 10. sınıfı eşit ağırlık(tm) bölümünde okudum fakat daha sonra TM bölümüne gitmekle kendi adıma hata yaptığımı düşündüğüm için 11.sınıfta dil bölümüne geçiş yaptım. İngilizce diline yabancı dizi filmlerden olsun oyunlardan olsun ilgim büyüktü ve istemeden geliştirmiştim kendimi. Eğer senin de dil öğrenmeye yatkınlığın varsa ve ingilizceyi seviyorsan bölümün hiçbir zorluğu yok bana güvenebilirsin. İngilizceyi sev yeter. Çünkü sınıfta dökülenleri görüyorum, hepsi matematik-geometri yok diye kolaya kaçma adına gelen tipler. Başarılı olanlar ise dil öğrenmeyi gerçekten isteyen kişiler. İngilizceyi seviyorsan ve üniversiteye de dil puanıyla girmek istiyorsan kesinlikle önerdiğim bir bölüm. 3 yıl boyunca ingilizce okumak çok güzel bir şey. Hatta bu dili çözmek için de fazlasıyla yeterli bir süre. Hocaların dışında kendi çabanı da ortaya koyarsan ve artık başka dillere geçmek istersen üniversitede başka bir dil bölümüne bile gidebilirsin. (arapça, fransızca, ispanyolca, çince vs.)

''Ailenizin yüksek geliri yoksa bu bölümü seçmeyin.'' bu söz için şunu söyleyebilirim. Benim ailemin yüksek bir geliri yok. Bölümü de seçtim. Sorun var mı? Yok. Yanlızca şöyle bir durum var. Milli Eğitim dil bölümü öğrencilerine yardımcı kitap vermiyor. Dersleri büyük ihtimal hocalarınızın bulduğu setleri satın alarak işleyeceksiniz. Biz geçen yıl 180tl'ye aldık yds influence grade 11 setini. Paşalar gibi de işledik derslerimizi. Bu yılki set fiyatı da 230tl'ydi fakat ben ihtiyaç duymadığımdan almadım. Sınıfın çoğunluğu da almadı. Yani 180-230 tl için çok diyorsanız evet bölümü okumayın :) fakat bence eğitim için bu fazla bir miktar değil ve bu kaynak kitaplar her zaman yanınızda kalıcak. Milli eğitimin vereceği kitaplardan çok çok daha iyi olacağına emin olabilirsin.

Devlet lisesinde okuyorsan eğer şöyle bir eksiklik çıkıyor ortaya; En büyük rakiplerimiz kolej ve özel okul öğrencileri oluyor. O öğrencilerin ingilizce eğitimleri kat ve kat fazla bizlerden. Ekstra olarak listening speaking bile yapıyorlar, derslere yabancı hocalar falan giriyor. Yine de onları geçemezsin diye bir olay söz konusu bile değil. İngilizce(dil) öğrenmek tamamen senin çabana bağlı bir şey. Okuldaki dersler dışında evde kitap başında, bilgisayar başında bile ufak ufak katkı sağlayabilirsin kendine.

Aklınıza takılan ne varsa sorabilirsiniz hepsini cevaplarım, buralardayım zaten. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sweetnothing -- 25 Şubat 2015; 22:37:21 >

• Sağol bilgilendirdiğin için . bu seneki ingilizcenin ilk dönem ortalaması 84 dü almanca 94 dü . Dil öğrenmeyi de gerçekten çok seviyorum. Hocamın kendi bölümü hakkında böyle demesi kafamda soru işaretleri bırakmıştı . Dil bölümü seçenler olarak devletin verdiği kitaplarla hiçbir şey yapamazsınız bi de yüksek gelirli değilseniz seçmeyin gibi cümleler kurunca tabi bende normal olarak takıldım kaldım . Sınıf açılacak 10 kişiyle ama bu hocanın dedikleri kafamda yankılanıp duruyordu . Bende bir bilenlere danışmak istedim.
  • Sence seçmeli miyim dil bölümünü hiç düşünmeden seçiyrdum ama hocamız böyle söyleyince kafam iyice karıştı .
  • Hocanız ya seni bölümünde istemiyor ya da masraf konusunda sizlerden çok büyük istekleri olucak :) Abartıyor, bakma sen ona. Yukarıda söyledim 180tl'ye set aldık o kadar. Zaten okulda olsun olmasın, ingilizce okumak isteyen herkes setlere bu parayı veriyor. Yüksek gelirlilikle alakası yok inan bana, kendimden biliyorum. Ve evet kendi bölümü hakkında böyle demesi bana da garip geldi ciddi ciddi senle bir problemi olmasın? Ya da sınıfta fazla öğrenci istemiyor olabilir. Tabii bunlar düşük ihtimaller :D

Sence okumalı mıyım diye bir soruyu cevaplayamam. Zevkli bölümdür dil bölümü, pişman olmazsın bence. Tabii bende bunu tam anlamıyla üniversite zamanlarımda öğrenicem. Şu an hiçbir sorun yok, çok memnunum. Ben sorularını yanıtlarım karar vermek sende :)
  • Okulda 6 tane ingilizce öğretmeni var . İnşallah seneye o denk gelmez bize. Kararımı verdim dil bölümünü seçeceğim .
  • deepdark4531 D kullanıcısına yanıt
    Şu an yanılmıyorsam 9. sınıftasın. Zamanın var araştırmak için. Okuldaki üst sınıflarda okuyan dil öğrencileriyle konuş onların da görüşlerin al :)
  • sweetnothing kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 10. Sınıftayım dil bölümü seçmek istiyorum . Grammer kitabı arıyorum 9.sınıftan 12'ye kadar olan konuları düzgün bir biçimde işleyen , sadece YDS'ye yönelik değil de şu an ki İngilizce sınavlarında da yardımcı olabilicek kitap öneriniz var mıdır ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yanılmıyorsam 11. sınıfa dil bölümünde devam etmek istiyorsun. Ben de 11. sınıfta geçtim dil bölümüne. Biz kaynak olarak ydspublishing'in influence grade 11 setini kullandık geçen yıl. Test kitapları olsun, yaprak testleri vs. diğer ekler çok iyiydi. Çok memnun kaldım diyebilirim. Hatta ben yine aynı kaynakla lys-5 hazırlanıyorum şuan. Zaten bunun dışında detaylı bildiğim bir kaynak yok. Başka sayfalardan dilko yayıncılığa bakabilirsin. Onun da adı vardır. :)
  • Hocam bende dil bolumu istiyorum. Ayrica bir saygideger kurs hocam kendini gelistiren insan asla ac kalmaz dedi. O yuzden kimsenin hayatiniza el atmasina izin vermeyin. Dilr yatkinliginiz varsa ve yapmaktam zevk aliyordaniz mf secip surunmenin bi anlami yok.
    Dil bolumu harika bir nimettir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10. sınıftayım şu an . Artık 10. sınıfta yapılıyor bölüm seçimi . Bu arada kolay gelsin sınava hazırlanıyormuşsun .
  • Bende seçtim dil bölümü, simdi biz 2 sene gorucez ya sınavın içeriği de degisir mi acaba ona gore.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shredded

Bende seçtim dil bölümü, simdi biz 2 sene gorucez ya sınavın içeriği de degisir mi acaba ona gore.

Bazı değişiklikler olabilir diye duymuştum ben. Takip etmek lazım kaçırma derim
  • Biz şimdi ygs de ve lys de sadece ingilizce mi çözeceğiz yoksa matematik edebiyat falan da çözecek miyiz ?
  • YGS 9. sınıf ortak sınav. Yani tüm üniversite okumak isteyenler gibi sen de girmek zorundasın. Türkce matematik geometri fizik tarih, kısaca 9. sınıfta gördugun tum dersler var sınavda. (ilk aşama)

YGS'yi gectikten sonra bu sefer alan sinavina giriyorsun. LYS-5 sadece İngilizce sinavı oluyor. Baska ders yok yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sweetnothing -- 1 Mart 2015; 2:54:36 >
  • Sağolasın bilgilendirdiğin için
  • ,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoobDefteri -- 15 Mart 2015; 0:05:07 >
  • Elaleme bakıpta hayatını karartmamalısın bence. Bu alanda yeteneğin varsa git yani gelecekte seni arkadaşların kurtarmayacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: sweetnothing

Merhaba, dostum ben şuan lise son sınıf yabancı dil bölümü öğrencisiyim. 10. sınıfı eşit ağırlık(tm) bölümünde okudum fakat daha sonra TM bölümüne gitmekle kendi adıma hata yaptığımı düşündüğüm için 11.sınıfta dil bölümüne geçiş yaptım. İngilizce diline yabancı dizi filmlerden olsun oyunlardan olsun ilgim büyüktü ve istemeden geliştirmiştim kendimi. Eğer senin de dil öğrenmeye yatkınlığın varsa ve ingilizceyi seviyorsan bölümün hiçbir zorluğu yok bana güvenebilirsin. İngilizceyi sev yeter. Çünkü sınıfta dökülenleri görüyorum, hepsi matematik-geometri yok diye kolaya kaçma adına gelen tipler. Başarılı olanlar ise dil öğrenmeyi gerçekten isteyen kişiler. İngilizceyi seviyorsan ve üniversiteye de dil puanıyla girmek istiyorsan kesinlikle önerdiğim bir bölüm. 3 yıl boyunca ingilizce okumak çok güzel bir şey. Hatta bu dili çözmek için de fazlasıyla yeterli bir süre. Hocaların dışında kendi çabanı da ortaya koyarsan ve artık başka dillere geçmek istersen üniversitede başka bir dil bölümüne bile gidebilirsin. (arapça, fransızca, ispanyolca, çince vs.)

''Ailenizin yüksek geliri yoksa bu bölümü seçmeyin.'' bu söz için şunu söyleyebilirim. Benim ailemin yüksek bir geliri yok. Bölümü de seçtim. Sorun var mı? Yok. Yanlızca şöyle bir durum var. Milli Eğitim dil bölümü öğrencilerine yardımcı kitap vermiyor. Dersleri büyük ihtimal hocalarınızın bulduğu setleri satın alarak işleyeceksiniz. Biz geçen yıl 180tl'ye aldık yds influence grade 11 setini. Paşalar gibi de işledik derslerimizi. Bu yılki set fiyatı da 230tl'ydi fakat ben ihtiyaç duymadığımdan almadım. Sınıfın çoğunluğu da almadı. Yani 180-230 tl için çok diyorsanız evet bölümü okumayın :) fakat bence eğitim için bu fazla bir miktar değil ve bu kaynak kitaplar her zaman yanınızda kalıcak. Milli eğitimin vereceği kitaplardan çok çok daha iyi olacağına emin olabilirsin.

Devlet lisesinde okuyorsan eğer şöyle bir eksiklik çıkıyor ortaya; En büyük rakiplerimiz kolej ve özel okul öğrencileri oluyor. O öğrencilerin ingilizce eğitimleri kat ve kat fazla bizlerden. Ekstra olarak listening speaking bile yapıyorlar, derslere yabancı hocalar falan giriyor. Yine de onları geçemezsin diye bir olay söz konusu bile değil. İngilizce(dil) öğrenmek tamamen senin çabana bağlı bir şey. Okuldaki dersler dışında evde kitap başında, bilgisayar başında bile ufak ufak katkı sağlayabilirsin kendine.

Aklınıza takılan ne varsa sorabilirsiniz hepsini cevaplarım, buralardayım zaten. :)

Merhaba kardeşim.Ben şuan 10. sınıftayım ve daha bölüm seçmedik.Sana söyle izah ediyim , sözel derslerim gayet iyi.Ama sayısal acaip derecede kötü , en son matematik sınavından 6 aldım.Ama yaklaşık 6-7 ay özel ingilizce eğitimi aldım , okulda evde vs. hep geliştirdim kendimi kursta ki sınavlada filan seviyem c1 olarak çıkıyordu.Ayrıca dil öğrenmeyi seviyorum.Ama ısrarla tm git diyenler var.Meslek açısından.Ama ben istemiyorum.Matematik hocamla da kouştum , tm seçme dedi.Yapamazsın dedi. :D Özel hoca filan eğitim alsam ne olur hocam dedim , 6 iken en fazla 50 olur dedi ve bu ingilzice 80 90 alma ihtimalin varken bunu seçmen gereksiz olur dedi kısaca.Ama aklımda hala bazı soru işaretleri var.Sence ne yapmalıyım , bir fikrin varmı ? Ve tm seç diyenleri sence nasıl ikna ederim ? :D

• Öncellikle sana TM seç diyenler ailen değil ise bu konuda hiç kimseyi ikna etmek zorunda değilsin :) Ailem ben bölüm değişirken anlayışla karşıladı ve onları pişman etmedim aksine derslerim çok iyi geldi. Bölüm değiştirdiğim sene iki dönemde de Teşekkür Belgesi alarak geçtim :DD

Önceki yazdıklarımı okuduysan, TM bölümünden Dil bölümüne geçtiğimi yazmıştım. Sayısal derslerimin kötü olduğunu bile bile, bir düzeltme umuduyla geçtim fakat yine zayıf gelince uzatmadan Dile geçtim. Nedenlerini tekrar yazmıyorum.

Dostum meslek açısından haklı olabilirler. İnternetten bakınca ''hakketen amma meslek varmış ha'' diyebilirsin. Fakat güzel bir üniversite okuyup üstüne bir şeyler katmadıkça o meslekler hayallerimizdeki gibi olmayacak. Bundan eminim ben. Fakat dil öyle değil şahsen.

Önünde İngilizce için koskoca 3 yıl olacak. Çok iyi bir şekilde değerlendirip, bu 3 yıl içinde İngilizceni çok iyi geliştirebilirsin. Üniversitede dil üzerinden devam eder üstüne başka dil ekleyecek kapasiteye sahipsen boşta kalmazsın. Bence İngilizcen şuan bu durumdayken boşver TMyi, dil oku rahat rahat :)

( uyku saatim geldi çoktan pek verimli cevaplar vermemiş olabilirim kusura bakma gözler kapanıyor :D )

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.