Şimdi Ara

LİSELER ZORDU DAHA ZOR OLUYO (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
0
Favori
3.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dersler kaç dk acaba azaldıysa sorun olmaz
  • din dersi hariç her dersi seçerim.

edit: sanırım 9. sınıflar içinmiş iyi bari.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Johnny Silverhand -- 15 Eylül 2012; 21:41:57 >
  • devletin dini yoktur deniyor,bakın ben dine karşı önyargı yapan yada hor gören birisi değilim,Hz.Muhammedin Hayatı diye bir ders okullarda OKUTULAMAZ.
  • son yılım kardeşim falanda yok oh mis
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Türkiye'de seçmeli ders diye bir kavram yok. Ha vardır en fazla 2 tanesi arasından seçersin. Dolayısıyla muhammedin hayatını ya da dini kitabı öğretirler tıpış, tıpış. Bizene ki? Müslüman olan gitsin istediği yerden öğrensin, ders olarak koymanın amacı nedir?

aynen internete yaz hayatını gün gibi ortada sanki çok bilinmeyen bir şey gibi ders koyuyorlar :(
  • Anadolu tekniğim hergün 9 saat ders görüyorduk haftada toplam 45 saat eve gidince zaten halimiz kalmiyordu artık ne olacak şimdi hiç bilmiyorum
  • kuran kursu ile okulu ayırsalar keşke, ama o zeka yok malum.
  • ahaha ne beklersin ki tayyüpten tayyüp işte
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alkaris

quote:

Orijinalden alıntı: JacqaL

Bizim okulda müdür herkese şu dersleri seçtirdi

Hz. Muhammed'in Hayatı (Din hocası)
    Bilgi Kuramı (Felsefe hıcası)
    İngiliz Edebiyatı (İng hocası)

nasıl herkese o dersleri seçtirdiler itiraz edin öyle saçmalık olmaz, milli eğitim müdürlüğüne gidin.

ya biz demokratik ülkeyiz ayaklarını bırakın lütfen, o dersler seçmeli olunca zorla seçtirileceğini biliyordunuz hepiniz bal gibi.

siyasi olayları falan geçtim, liselerde seçmeli dersler okulda o dersin öğretmen sayısına ve onların ders programlarına göre zorunlu olarak seçtirilir daima. mesela okulda ingilizce öğretmeni bolluğu varsa ingiliz edebiyatı seçtirilir.

• Hz Muhammed'in hayatını öğreneceğinize adam gibi Bilim Tarihi, Felsefe Tarihi öğretin,
    Osmanlı'nın son dönem medreselerine döndürüyorlar iyice,
    Bir eğitim kurumunda din derslerinin önemi artmaya başladığı vakit o eğitim kurumunun sonu yakın demektir,
    Maalesef din dediğimiz kavram fazla hassas ve doğası gereği eleştirilemez, sorgulanamaz, yargılanamaz olduğu için bu konuda mantığı gereği karşıt bir şeyler yapmaya çalışanlar da ya tepki görme korkusuyla ya da duygularının mantığını arka planda bırakması sonucu, ''öyle şey olur mu Hz. Muhammed bizim peygamberimiz tabii onun hayatını öğrenmeyeceğiz de kimin hayatını öğreneceğiz'' düşüncesi mantık falan bırakmıyor zaten.
    Ayrıca zaten okullarda tarih derslerinde İslam Tarihi ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor, ayrıca haftada bir saatlik din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri de hala yetersiz kalıyorsa tamam bırakalım fiziği kimyayı 571-632 yılları arasındaki her olayı teker teker ezberleyelim, hepimiz hafız olalım ayrıca, herkes Kur-an'ı baştan sona ezbere bilsin.
    Kusura bakmayın hocam, fakat bu durum böyle,
    Tarihte ne zaman din haddinden fazla devreye girmişse o toplum için kötü son kaçınılmaz olmuştur,
    Orta Çağ Avrupası, Osmanlı'nın Son Dönemleri, Cumhuriyet Tarihi'ndeki ''din elden gidiyor'' başlıklı isyanlar vs. vs.
    Ayrıca duygularınızı bir yana bırakıp şu alt başlıklara baktığınızda diğer seçmeli derslerin hepsi o en üstteki 2 dersten 'doğru kullanılabilirse' çok daha faydalı olacaktır herkes için,
    Kişi, derslerden ezberleyip geçtiği Hz Muhammed'in hayatını sadece birkaç kırıntı kalacak şekilde %90 oranında unutacakken kazanacağı güzel bir diksiyonu ömrü boyunca yanında bulunduracaktır.
    Seçmeli ders bunlar istemezsen seçmezsin diyenlere cevap vermeye bile gerek yok zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kosünüs mü o

Sadece 9lar mı etkilendi ?

ewet
  • Kuranı Kerim
    Temel Bilgiler
    Muhammedin hayatı

vay arkadaş diyorum başka birşey demiyorum. zaten zorunlu din dersi var bide ekstradan seçmeli getirmişler, medreseye çevirseler normal karşılanacak...
  • Kardesin kayıdına gittim bi kagıt verdiler. Sonra zaten 9.sınıf zor bu sene su su dersleri secersenız daha iyi olur ama yinede siz bilirsinz. Dersler 2 saat ing.edb. 2 saat Sosyal etkinlik(sınav yok) 1 saat demokrasi ve insan hakları

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beats Dr.

türkiyede okul okunmaz

+1

farzedelim ben kimsenin adını dahi bilmediği bir yerde din dersi değilde alman edebiyatını seçtim lan bana alman edebiyatını kim öğretecek hem adı seçmeli değil mi lan ne diye seçeyim ki istemiyorum arkadaş ben haftada fazladan 7 saat derse girmek istemiyorum sen benim kafama silah diye okul mu dayıyorsun bosnada bahsettiğin hoşgörüyü pekte göremedik bu programda. Farz ediyorumki küçük bir il yahut ilçede herkesin birbirirni tanıdığı bir yerde din dersi almadım sınıftaki elemanlar bana yafta yakıştırmayacak mı lan bana mesafeli davranmayacak mı lan peki durum buyken ben nasıl hoşgörü edineceğim nasıl dişlerimi sıkmayacağım sanki birileri bu ülkeyi tekrara 80 li yıllara yahut orta doğunun o salak atmosferine sokmaya usa nın cia onlarca yıldır çeşitli operasyonlarla yapmaya çalıştığı dini çatışmayı daha da kızdırmaya çalışıyor bu ne perhiz..

• Anadolu Meslek Okuyorum 11. Sınıfa Geçtim. 10. Sınıfta İken Pazartesi Günü 8 Salı 9 Diğer Günler 10 Ders Görüyorduk. Yani Haftalık 47 Saat Ders.

Okula Sabah 8 de Girip Akşam 16:40 da Çıkıyorduk.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Türkiye'de seçmeli ders diye bir kavram yok. Ha vardır en fazla 2 tanesi arasından seçersin. Dolayısıyla muhammedin hayatını ya da dini kitabı öğretirler tıpış, tıpış. Bizene ki? Müslüman olan gitsin istediği yerden öğrensin, ders olarak koymanın amacı nedir?

bu ülkenin %99 u müslüman?
  • quote:

Orijinalden alıntı: önemliadam

Hz Muhammed'in hayatını öğreneceğinize adam gibi Bilim Tarihi, Felsefe Tarihi öğretin,
    Osmanlı'nın son dönem medreselerine döndürüyorlar iyice,
    Bir eğitim kurumunda din derslerinin önemi artmaya başladığı vakit o eğitim kurumunun sonu yakın demektir,
    Maalesef din dediğimiz kavram fazla hassas ve doğası gereği eleştirilemez, sorgulanamaz, yargılanamaz olduğu için bu konuda mantığı gereği karşıt bir şeyler yapmaya çalışanlar da ya tepki görme korkusuyla ya da duygularının mantığını arka planda bırakması sonucu, ''öyle şey olur mu Hz. Muhammed bizim peygamberimiz tabii onun hayatını öğrenmeyeceğiz de kimin hayatını öğreneceğiz'' düşüncesi mantık falan bırakmıyor zaten.
    Ayrıca zaten okullarda tarih derslerinde İslam Tarihi ayrıntılı bir şekilde anlatılıyor, ayrıca haftada bir saatlik din kültürü ve ahlak bilgisi dersleri de hala yetersiz kalıyorsa tamam bırakalım fiziği kimyayı 571-632 yılları arasındaki her olayı teker teker ezberleyelim, hepimiz hafız olalım ayrıca, herkes Kur-an'ı baştan sona ezbere bilsin.
    Kusura bakmayın hocam, fakat bu durum böyle,
    Tarihte ne zaman din haddinden fazla devreye girmişse o toplum için kötü son kaçınılmaz olmuştur,
    Orta Çağ Avrupası, Osmanlı'nın Son Dönemleri, Cumhuriyet Tarihi'ndeki ''din elden gidiyor'' başlıklı isyanlar vs. vs.
    Ayrıca duygularınızı bir yana bırakıp şu alt başlıklara baktığınızda diğer seçmeli derslerin hepsi o en üstteki 2 dersten 'doğru kullanılabilirse' çok daha faydalı olacaktır herkes için,
    Kişi, derslerden ezberleyip geçtiği Hz Muhammed'in hayatını sadece birkaç kırıntı kalacak şekilde %90 oranında unutacakken kazanacağı güzel bir diksiyonu ömrü boyunca yanında bulunduracaktır.
    Seçmeli ders bunlar istemezsen seçmezsin diyenlere cevap vermeye bile gerek yok zaten.

İşte bu! İnsanların seçim yapmasını engellersen. Din düşünmeyi engellediği içn düşünmekten uzak herşeye körü körüne bağlı sorgulamayı beceremeyen bir toplum yetiştirmiş oluruz. Din dersi işliyoruz. Hoca birşey söylüyor. Benim aklıma yatmıyor. Bir türlü kabullenemiyorum onu ama müslümansam ve Kuran'da yazıyorsa inanmak zorundasın. Sorgulayamazsın. Mutlaka böyledir diyorlar. Elime herhangi bir kitap alıp okuduğum zaman o yazara harfiyen katılmam. Bazı söyledikleri mantıklı gelir kabul ederim. Bazıları yanlış gelir itiraz ederim. Ama din kitaplarına bunu yapmak mümkün değil ne yazıkki. Ben birçok dini araştırdım. Bana tamamiyle uygun olan hiçbir din göremedim. Hepsinin eksikleri var bence. Herhangi bir din kitabında daha o zamanlarda bulunmamış bir fizik, biyoloji, kimya ile ilgili birşeyler olsaydı kesinlikle inanırdım. Ama din kitaplarında herşey üstü kapalı yazılıyor. Mesela yerçekimi bulunuyor din adamının biri çıkıyor şu kitabın bilmem neresinin bilmem neresinde bundan bahsetmiş diyor. Ama biz yerçekimini bulmadan o dediğini anlayamıyoruz. Ayrıca onuda açıkça söylemiyor sadece ima ediyor. Benim kafamı karıştıranlar bunlar işte. O yüzden şuan garip duygular içindeyim. Kafam çok karışık. Hiçbir dini ne reddediyorum ne de kabulleniyorum. Ortada kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Poka Yoke -- 16 Eylül 2012; 11:49:55 >

• İtalya'da günde 4 saat adam gibi ders görüyorlari, gerisi rahat. Gittim gördüm Albert Einstein Fen Lisesi'nde o zamanlar 11. sınıftım. Biz trigonometri çözerken onlar daha kümeleri görüyordu. Ve adam gibi ders işleniyordu yani bizde 8 ders hapis gibi ders işlemektense orada o 4 saat daha verimli geçiyor. Saç serbest,kıyafet serbest, baskı yok sadece eğitim vardı. Peki bizim şimdiki durumumuz nedir? Ders saatlerinin yarıya inmesi gerekirken 40'a dayamışlar. Aklınız varsa bu ülkeden olabildiğinde kaçın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: War Lord

40 ders olamaz günde 8 saat olursa bizim okudla zaten dersler 45 dk beyin diye ibr şey kalmaz öğrenciden 0 verim alınır

bizim 10 saat biz ne yapalım 2 senedir
  • Lan benim 49 saat dersim var ne diyorsunuz
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.