Şimdi Ara

Listen and speak geliştirmek için

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
2
Favori
427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar İngilizce seviyem: Beginner fakat çok dizi izlememden dolayı sanırım bir çok cümleyi, kelimeyi anlıyorum ama en basit cümleleri kurarken bile hatalar yapıp, zorluk çekiyorum.
    Bana listen ve speak geliştirmek için site önerisinde bulunabilir misiniz?
    Mp3 Player ıma atıp yolda işte dinleyebileceğim tarz istiyorum.
    Arkadaşım mesela deutsche welle nin hazırladığı mp3 leri dinliyor bayada yararını gördü bende o tarz bir şeyler istiyorum sizden.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reichss -- 13 Kasım 2015; 18:47:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jalynfein

Arkadaşlar İngilizce seviyem: Beginner fakat çok dizi izlememden dolayı sanırım bir çok cümleyi, kelimeyi anlıyorum ama en basit cümleleri kurarken bile hatalar yapıp, zorluk çekiyorum.
    Arkadaşım mesela deutsche welle nin hazırladığı mp3 leri dinliyor bayada yararını gördü bende o tarz bir şeyler istiyorum sizden.

Beginner seviyesindeyken dinleme çalışmaları biraz daha farklı yapılması gerekiyor.
    Eğer sadece dinlerseniz belli kalıpları öğrenmiş olursunuz.Tüm cümleyi anlamanız çok uzun zaman alacaktır.En azından 2 yıl boyunca günlük 5-6 saat dinlerseniz bu seviyeye ulaşırsınız.Bu çalışma sisteminin sonuçlarını hemen alamazsınız.
    Şu siteden istediğiniz eseri ister dinleyin ister okuyun.Dinlerken metinleri takip edebilirsiniz.İsterseniz mp3 ve pdf olarak eserleri indirebilirsiniz.Bu site Güney Floria Üniversitesi'ne ait.Tamamen yasal bir site.
    Şuradan seviyenize göre eserlerin zorluğunu seçebilirsiniz.
    http://etc.usf.edu/lit2go/readability/flesch_kincaid_grade_level/
    Ama dediğim gibi beginner seviyesindeyken gramer bilmeden sadece dinleyerek çalışmak öğrenme sürecinizi uzatacaktır.
    Bir de dil öğrenirken sadece dinlemek değil de dinlerken kaydı durdurup o kelimelerin telaffuzunu öğrenmek işinizi çok daha yararlı olacaktır.
    Açtığım şu konudaki yöntemi inceleyin.Daha kısa sürede öğrenebilirsiniz.
    http://forum.donanimhaber.com/m_109504695/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Arkadaşlar İngilizce seviyem: Beginner fakat çok dizi izlememden dolayı sanırım bir çok cümleyi, kelimeyi anlıyorum ama en basit cümleleri kurarken bile hatalar yapıp, zorluk çekiyorum.

Beginner seviyesindeyken dinleme çalışmaları biraz daha farklı yapılması gerekiyor.
    Eğer sadece dinlerseniz belli kalıpları öğrenmiş olursunuz.Tüm cümleyi anlamanız çok uzun zaman alacaktır.En azından 2 yıl boyunca günlük 5-6 saat dinlerseniz bu seviyeye ulaşırsınız.Bu çalışma sisteminin sonuçlarını hemen alamazsınız.
    Şu siteden istediğiniz eseri ister dinleyin ister okuyun.Dinlerken metinleri takip edebilirsiniz.İsterseniz mp3 ve pdf olarak eserleri indirebilirsiniz.Bu site Güney Floria Üniversitesi'ne ait.Tamamen yasal bir site.
    Ama dediğim gibi beginner seviyesindeyken gramer bilmeden sadece dinleyerek çalışmak öğrenme sürecinizi uzatacaktır.
    Bir de dil öğrenirken sadece dinlemek değil de dinlerken kaydı durdurup o kelimelerin telaffuzunu öğrenmek işinizi çok daha yararlı olacaktır.

Hocam bahsettiğiniz siteyi inceledim gerçekten çok güzel her seviyeye uygun hikayeler mevcut ayrıca audio ve pdf özelliğide harikaymış, teşekkür ederim

Birde hocam şuan elimde "FOR REAL" isimli kitap var ona başladım onun haricinde vocabulary geliştirmek için TEST YOUR VOCABULARY 1 isimli kitaba başladım bunun haricinde sizin seviyeme uygun kitap öneriniz var mıdır yada çalışma sistemi yani sizce 1 günüm nasıl geçmeli neler yapmalıyım?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

quote:

Hocam bahsettiğiniz siteyi inceledim gerçekten çok güzel her seviyeye uygun hikayeler mevcut ayrıca audio ve pdf özelliğide harikaymış, teşekkür ederim

Birde hocam şuan elimde "FOR REAL" isimli kitap var ona başladım onun haricinde vocabulary geliştirmek için TEST YOUR VOCABULARY 1 isimli kitaba başladım bunun haricinde sizin seviyeme uygun kitap öneriniz var mıdır yada çalışma sistemi yani sizce 1 günüm nasıl geçmeli neler yapmalıyım?

Bakın şuan siz yürümeden koşmaya çalışıyorsunuz.Çünkü asıl temel iskeleti yani İngilizce dil bilgisi(gramer)ni bilmiyorsunuz.Seviyenizi beginner yazmışsınız bunu ona dayanarak söylüyorum.Zaten dil bilgisi bilseniz seviyeniz ilerler.Önce dil bilgisi öğrenmeniz gerekiyor.Bahsettiğiniz İngilizce''For Real''kitabını bilmiyorum.İncelemedim.Fakat İngilizce anlatımlı ders kitabı sanırım.Beginner seviyesindeyken kelime öğrenmek çok yanlış.Bunu sitede size önerdiğim konuda detaylı şekilde yazdım.O konuyu inceleyin.Mesajları okuyun.Aklınıza takılan tüm soruları bulacaksınız.Önce bir İngilizce dil bilgisi kitabı almanız gerekiyor.Başta bir şey almanıza hiç gerek yok.Fono İngilizce Grammar güzel bir kitap.Sonra o konuda yazdığım şekilde çalışarak İngilzce'yi 1-1.5 sene içinde advanced düzeyinde öğrenebilirsiniz.Gazeteleri,kitapları,romanları,bilimsel eserleri vs tüm yazı türlerindeki eserleri okumakta sıkıntı çekmezsiniz.Sadece yazma becerisinde ilerleme sağlanmaz.Zaten o beceri de en son geliştirilmesi gereken ve çok farklı teknikleri olan ayrı bir dünya gibi.Lütfen şu konuyu 6 sayfayı tam olarak okuyun.Her şeyi yazdım.
    Başarılar dilerim.

• Çok abartılmış gayet basit aslında ama boş zaman lazım bunun için.

Grammer hallettikten sonra en az past, present simple vb. basit geçmiş gelecek ve şu an zaten çoğunlukla bunu kullanırsın.

Video chat yap birileriyle, arkadaş bulma app'leri yükle telefona onlarla sohbet et.

Çok önemli bir şey de yabancı forumlara ve 9gag gibi sitelere üye ol. 9gag'teki şeyleri yavaş yavaş çevir bilmediklerine bak.

Kötü bir ingilizce olsa da özünü öğrenirsin 9gag'den vb.

Yurtdışına gitmene gerek yok. Biraz 'frenk' gibi olacak ama küçük küçük ingilizce konuş arkadaşlarınla hele lisedeyse hi how are you tarzında kalıpları sık sık kullanarak alışabilirsin.

Benim almanca'da çok sorun olmuştu o kadar alışmıştım ki danke diyemiyordum teşekkürler demek daha hoş geliyordu.

'ıhhh halo ih möhte zibin büröçin ' demek için yurt dışına gidilebilir tabi.

• Bence turizmde çalışmak daha iyi geliştirebilir :)

ama boş vakitlerini çok iyi dinleyerek çalışmanı sürdürsen bir yerlere gelirsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.