Şimdi Ara

Lityum iyon batarya fiyatları tarihin en düşük seviyesinde

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
501
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Lityum iyon batarya fiyatları tarihin en düşük seviyesinde
    Elektrikli araçlar yaygınlaşırken lityum iyon batarya fiyatları da düşmeye devam ediyor. Nikel, kobalt ve lityum gibi batarya hammaddelerinin fiyatlarındaki düşüşle beraber batarya fiyatları da tarihin en düşük seviyesinde seyrediyor.

Pazar araştırma şirketi Trendforce'ın raporuna göre, Ağustos ayında geçtiğimiz çeyreğe göre %16 düşüşün gerçekleştiği lityum konsantresinin fiyatı 800 dolar/ton seviyesine geriledi. Lityum karbonat fiyatları da 11.280 dolar/ton gibi tarihi seviyeye geriledi. Kobalt ve nikel tuzlarındaki düşüşler de katot, elektrolit ve diğer pil bileşenlerinin fiyatlarında düşüşlere neden oldu.

Lityum iyon pil fiyatları düşmeye devam ediyor

Lityum iyon batarya fiyatları tarihin en düşük seviyesinde
    Bütün bunların sonucunda prizmatik lityum demir fosfat (LFP) bataryaların fiyatı geçtiğimiz aya göre %4 azalarak 56 dolar/kWh'ın altına düştü. NMC tipindeki lityum iyon batarya fiyatları ise prizmatik hücrelerde 65 dolar/kWh, kese tipi hücrelerde 68 dolar/kWh seviyesine geriledi. Geçtiğimiz sene ortalama lityum iyon batarya fiyatlarının 107 dolar/kWh seviyesinde olduğu göz önüne alındığında, düşüşün seviyesi daha net olarak anlaşılacaktır.

Ayrıca Bkz.CATL, 15 yıl ömürlü ve 1,5 milyon kilometre garantili otobüs bataryası geliştirdi

Trendforce, şebeke ölçeğindeki batarya depolama tesislerine olan talebin artmaya devam ettiğini ve bunun sonucunda fiyatlardaki düşüşün sürdüğünü söylüyor. Enerji depolamada kullanılan LFP tipi bataryaların fiyatının aylık %6 düşüşle ortalama 49 dolar/kWh seviyesine gerilediğini belirtiyor.

Trendforce, batarya üretiminde kullanılan materyallerin aşırı arzı nedeniyle düşen fiyatların üretim kesintileriyle düz seyir izleyebileceğini belirtiyor. Ancak uzun vadede fiyatların aşağı yönlü olacağı tahmininde bulunuyor. Dolayısıyla, yakın zamanda elektrikli araçların üretim maliyetinin içten yanmalı araçlar seviyesine düşmesi bekleniyor.

Kaynak:https://www.trendforce.com/presscenter/news/20240911-12301.html

• Bize ne faydası var onu anlamadım. Devlet senden alacağının 3 katınıda üzerine koyarak alıyor.

Bu haberler bu ülke için geçerli değil. Sevinilecek bir yanı yok dolar 50 tl yolunda vergilerde can sıkıcı faiz desene patlak olduk mu küba :))

• blackkugu61 B kullanıcısına yanıt
    Yani haklısın, Makarna üretim maliyeti azaldı deselerdi sevinirdin

elektrikli araç alırsanız faydasını görürsünüz, 160kw güç altındaki araçlarda ötv yüzde 10. üç katını almıyor.

haliyle avantajlı oluyor.

ama yok henüz erken deyip benzinli dizel araç alırsanız yüzde 80 ötv 18 kdv derken iki katını ödersiniz. üç katı için 2000 motor ve üzeri spor araçlar almanız lazım.

• nmc ile lfp bataryalar arasındaki maliyet farkı da yüzde 20 ye kadar düşmüş. nmc maliyetleri de inmiş tesla gibi büyük üreticiler ucuz lfp ye yönelince!..

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    sen mevcut hükümetin Ev ve içten yanmalı arasında bu kadar büyük fark bırakacağına inanıyormusun. :)

• chnvat C kullanıcısına yanıt

ev kullanımını arttırıp cari açığı azaltmak, petrole verilen milyar dolarları azaltmak istiyorlarsa birkaç yıl daha destek vermeleri lazım. piyasada ev araç satışları diğerlerini geçtiği zaman yüzde 10 değil de 30 yapalım diye kademeli olarak yükseltilebilir.

farkı daha uzun yıllar bırakacağına inanıyorum yani, evet.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En iyi alkalin pil markaları?
    12 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

evine fazladan 3 5 makarna girse sevinmez misin ? Makarna fikrini çok düşünmüşsün israf yapmasan diyorum.

160kw araçlar 300-500 arası menzil sunuyor. Bu araçlar 5 yıl içinde menzil teknolojisinin çok gerisinde kalır çöp olur 2. eli de zarara satış yaptırır. İçten yanmalı araçlar şu haliyle daha avantajlı.

Makarna fikrini çok düşünmedim. herkesin dilinde. ilk defa duymuş gibi davranmışsın. evime 3-5 makarna fazladan girerse galiba sevinmem. tam tersine stokçuluk yapmış gibi kendimi kötü hissederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 21 Eylül 2024; 21:15:19 >

Bence inanma daha geçen sene EQB almak için sıraya girdim araç 1.7M idi sonra araç gelmeden baktılar piyasayı çok bozacak bu fiyata mercedes sattırmayız deyip bir gecede vergi koydular Mercedes beni aradı ve araç fiyatımız 2.45M oldu hala ilgileniyormusunuz dedi bende yok kalsın dedim. Hikaye bu kadar:)

• maazallah ucuzlarsa vatandaşa faydası dokunur.

Meraklanmayın devletimiz vergilerle aradaki farkı kapatır.

Aspilsanın 18650lerini takip ediyorum uzun süredir. Hep yukarı yönlü kıpırdıyor fiyatlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.