Şimdi Ara

Live CD ve Flashbellekten Çalışan İ.S. hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
298
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Konuyu açmaya tam uygun bir yer yoktu deneyimliler burdadır diye açtım.

-live cd den çalışan işletim sistemi bilgileri ram e kaydediyor bir dahaki açışımda sıfırlanmış oluyor doğru mudur? bir şekilde iz bırakma ihtimali var mı?(internetten bahsetmiyorum bilgisayarın kendisine) bu sistemlerin hepsi kendini rame kopyalıyor mu cd üzerinden mi çalışıyor?

-flash bellekten çalışan işletim sistemi değişiklikleri kendi üzerine kayıt eder mi? yani tekrar açtığımda her şey sıfırlanmış olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: DRAMBORLEG

Merhaba. Konuyu açmaya tam uygun bir yer yoktu deneyimliler burdadır diye açtım.

-live cd den çalışan işletim sistemi bilgileri ram e kaydediyor bir dahaki açışımda sıfırlanmış oluyor doğru mudur? bir şekilde iz bırakma ihtimali var mı?(internetten bahsetmiyorum bilgisayarın kendisine) bu sistemlerin hepsi kendini rame kopyalıyor mu cd üzerinden mi çalışıyor?

-flash bellekten çalışan işletim sistemi değişiklikleri kendi üzerine kayıt eder mi? yani tekrar açtığımda her şey sıfırlanmış olur mu?

Sorularınızı sırasıyla yanıtlamak istiyorum. GNU/linux dağıtımları üzerine cevap veriyorum.

Live cd den çalışan işletim sistemi bilgileri ram e kaydediyor bir dahaki açışımda sıfırlanmış oluyor doğru mudur?

Hayır. Her seferinde sıfırlanıyor diyemeyiz çünkü bu dağıtımdan dağıtıma değişir. Sıfırlanan da var dosyaları ve ayarları olduğu gibi kaydeden de.

Bir şekilde iz bırakma ihtimali var mı?

Evet. Zaten yukarıda verdiğim cevap bunu açıklıyor.

Bu sistemlerin hepsi kendini rame kopyalıyor mu cd üzerinden mi çalışıyor ?

Bu sorununda net cevabı yok bana göre. İkisinide aynı anda kullanıyor yada sadece ram e kopyalıyor kendini.

Puppy media içeriğini olduğu gibi ram a kopyalayıp oradan adeta yıldırım hızıyla çalışıyor.

Bunun dışında genelde kurulu olan medya + ram şeklinde çalışıyorlar live işletim sistemleri. Dosyaları usb bellek, cd, dvd vb. medya üzerinde dururken ihtiyaç duyulan dosyaları ram e kopyalıyor. Tabi hangi dağıtımlar bunu yapıyor hangileri yapmıyor tam bir liste yok elimde. Puppy linux un tamamen ramden çalıştığını biliyorum. Çok kısa bir sürede olsa kullanma imkanım oldu.

Flash bellekten çalışan işletim sistemi değişiklikleri kendi üzerine kayıt eder mi?

Evet edebilir.

Örnek olarak yine Puppy linux u gösterceğim. Tamamen ram üzerinden çalıştığı için kapatırken dosyaları kurulu olduğu medya içine kaydedebiliyor.

Yani işletim sisteminizi kaydettiğiniz dosyalarınızla birlikte cebinizde taşıyabiliyorsunuz.

Ekeleme:http://puppylinux.org/main/Download%20Latest%20Release.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi os_lnx -- 4 Ekim 2015; 17:54:16 >

• peki tekrar yazilamayan cd uzerine kurulu sistem kullansak bunun kesinlikle onune gecer miyiz

ramlerde bilginin kalmasi soz konusu olabilir mi (paranoyakca gelebilir ama hard diskten bilgiyi tamamen temizlemenin zor oldugunu dusununce merak ediyorum)

tails sistemi hakkinda bilgi verebilir misiniz
  • quote:

peki tekrar yazilamayan cd uzerine kurulu sistem kullansak bunun kesinlikle onune gecer miyiz

ramlerde bilginin kalmasi soz konusu olabilir mi (paranoyakca gelebilir ama hard diskten bilgiyi tamamen temizlemenin zor oldugunu dusununce merak ediyorum)

tails sistemi hakkinda bilgi verebilir misiniz

Merak etmeyin ram de bilgilerin kalması söz konusu olmaz. Bilgisayar kapandığında bilgiler anında silinecektir. Çok paranoyaksanız prizi fişten çıkarabilir yada kasanın düğmesini kapatıp elektiriği kesebilirsiniz. Buna gerek olduğunu zannetmiyorum.

Tails sistemini bende bilmiyorum. Muhtemelen gördün ama burda wiki linkini vereyim.

https://tr.wikipedia.org/wiki/Tails

Aradığın şey bu olsa gerek.

Ekşi sözlükte güzel açıklamalar mevcut. Benimde dikkatimi çekti.

Eğer aradığın şey ne bilgisayar üzerinde ne usb bellek üzerinde iz kalmasın ise bu tam sana göre. Ancak istendiği taktirde kurulu olduğu medya içerisine kayıt yapıyor mu bilmiyorum. Araştırmayada vaktim yok inan. Bu hafta sonuna doğru araştırır bir cevap yazarım.

Yok aradığın şey yerelmakinada iz bırakmasın ancak kurduğum usb üzerinde bıraksın ise o zaman tavsiye ettiğim diğer seçeneğe yönelebilirsiniz

Eğer kaydedilemeyen bir cd içeriğinden çalıştırırsanız cd ye kayıt yapılamayacağı için bir iz bırakılmaz. Ancak bulunduğunuz konuma dikkat etmelisiniz live os ler donanımı tanıyacaktır. Dikkatli olmazsanız bilgsayarın sabitdiski üzerine yada takılı olan bir başka media içeriğine mesala başka bir usb porta usb bellek bağlı olabilir kayıt yapabilirsiniz. Dikkatli olduğunuzda bilgisayarda iz kalmayacaktır. Tercihen içeriği kayıt etmediğiniz sürece bu böyle olacaktır zaten. İnternette iz bırakmama ise bundan biraz daha farklı bir olay.

• tesekkurler hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-978DD658B -- 6 Ekim 2015; 4:41:06 >
  • quote:

tesekkurler hocam

Önemli değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.