Şimdi Ara

LM317 hakkında (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    zaten pillerim gp rcyko :) çok başarılılar. bende bahsettiğiniz gibi biliyordum %10 civarı diye ama rcyko pillerimi yaklaşık 6 aydır hızlı şarj ile kullanıyorum ve kaydadeğer performans farkı görmedim.

@ekrem3457 bu hızlı şarj muhabbeti çok sağlıklı değil de denilse termal kontrol olduğu sürece yeni nesil pillerde aşırı bir prolem oluşturmuyor.
    çok düşük aralıklarla voltajı yükseltiyor derken bu kısa aralık 1-2 milisaniye mi 20-30milisaniye mi ilginiz var mı? mesela çift lm317 kullansam microişlemci ile de anahtarlama yapsam mesela saniyenin 10da biri aralıklarda 2milisaniye için diğer yüksek voltajıverip eskisine dönsem sıcaklığı da kontrol altında tutsam ne olur acaba?

@kukubara sanırım elimdeki ölçü aleti bu kısa aralıkları ölçebilecek yeterlilikte değil. saniyede 1.5 örnekleme hızına sahip kendisi :)
  • bu arada linkteki konuyu okumam sanırım 2-3 haftamı alır :D
  • kasirga_ K kullanıcısına yanıt
    bataryaların üzerinde 1000 kez şarj edilebilme kapasitesi yazar , hızlı şarj ,darbe ,kısa devre ve en önemlisi bu tip bataryalarda (( Li-ion -po )) lar hariç tam deşarj yapılarak tekrar şarj edilir. bu uyarılara dikkat edilmediği zaman 1000 kez şarj edip performans beklemek doğru olmaz .
  • Benim bir projem var. Girişten AC sinyali verip çıkıştan 1.5v DC sabit almam gerekiyor. Bu devreyi kurdum ancak AC değeri değiştikçe çıkış değeri de değişiyor. Nedenini bulamadım. Acaba kullandığım regülatörde mi sorun var? Lütfen yardımcı olur musunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.c66 M kullanıcısına yanıt
    LM317 ye AC gerilim veremezsiniz , Mutlaka tam regüle DC olmalıdır .
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.