Şimdi Ara

LM35 ısı sensörü kullanarak fan kontrol YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
644
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar lm35 i tek kullandığımda sıcaklığı doğru ölçüyor fakat röle ve fan ile tam devreyi kurduğumda ise 2 derece fazladan ölçüyor.Bunun sebebi fan 12v ama ben röleyi 9v la beslediğimden mi kaynalanıyor? Yardımlarınızı bekliyorum

• Lm35 kalibrasyon gerektirir. Sisteme dahil edilen her eleman benzer bi etki yaratabilir. Onun için genelde bir rc filtre ile kullanılır. Çözünürlügunun ds18b20 göre daha fazla olduğu bir gerçek ama eğer değerler arası artışin 1derece olması işinizi gorecekse lm35ten vazgeçin. Ds18b20 kullanın. Üstelik adc okumaya da gerek kalmaz. Çok daha ucuz ve basit yapılı denetleyicilerde bile kullanılabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıcaklık + Nem ölçer sensör modülü DH22'den sayısal olarak okuyup OLED ekrana yazdırmıştım.DH22 biraz yavaş olmakla birlikte nemi de ölçtüğü için hissedilen sıcaklığı hesaplayıp ona göre fan işlem yaptırabilirsini.z daha işlevsel olur sanırım.

http://forum.arduinoturkiye.com/index.php?p=/discussion/3387/dht22-sicaklik-nem-sensoerue-ve-tek-renk-oled-ekran-kodu#Item_5
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.