Şimdi Ara

hareket sensörü devresi yapmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
1
Favori
1.271
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba benim bir proje ödevim var hareket sensörüyle aydınlatma yapacağım ve hareketi algıladıktan sonra yanan ışık 15 saniye açık kalıp sönecek nasıl yapacağım konusunda acemiyim bir sürü video izledim ama bilmiyorum devre şeması ve malzemeler lazım şimdilik yarına rapor edip göndermem gerekiyor yardımcı olabilecek arakadaşlar var mı zor durumdayım @yolcu27

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurrkara -- 26 Kasım 2020; 15:36:49 >

• harekete duyarlı zaman ayarlı röle devresi diye aratın

• savsat2000 S kullanıcısına yanıt

bulamadım ki ben tam olarak

• google de

şöğle aratın

motion sensitive time regulated relay circuit

veya

harekete duyarlı zaman ayarlı röle devresi

görsellere bakın

• motion sensitive time delay relay circuit

bu daha iyi sonuçveriyor

• hareket sensörü devresi yapmak

evet daha iyi sonuçlar verdi teşekkür ederim. peki röle ve sensörü 5v ile besleyip ledleri 12 v ile ayrı mı beslemem gerekiyot

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olur devreyi ona göre kurarsınız

ama pır sensörünün kitabında besleme voltajı 5-12v yazıyor yani hepsi 12v ilede beslenebilir ama denemek lazım

hareket sensörü devresi yapmak

istediğim devreyi buldum sanırım burada 5 v ile beslemem gerektiğini söylediler ama tabi bu devrenin şemasını nasıl bulacağım bilmiyorum ben çizememde :(

• hareket sensörü devresi yapmak

bu alarm devresi bu şema olmaz ki

• YArdımcı olana olduğuna pişman ediyorsunuz, bu işi iyice araştırın öyle yardım isteyin ya da bırakın! Kimse altın tepside istediğini vermez!

Belli ki öğrencisiniz yabancı dil az da olsa vardır, pir nedir motion nedir bilirsiniz bilmeniz gerek alarmı bildiğinize göre ...

• Biraz konu dışı olacak ama benim banyoda hareket sensörlü fan var ancak tuvalet kısmındaki hareketi görmüyor, karşısındaki lavaboya gidince görüp çalışmaya başlıyor. Bende bunun görüş açısını genişletmek istiyorum. Acaba sensörün yarı çapı kadar kağıt yapışkan aynalardan kesip koysam ve aynanın görüş açısı tuvalete doğru ayarlasam işe yarar mı yoksa bu sensör gerçek fiziki hareket ile mi çalışıyor ? Birde sensörü çıkartmaya çalıştım ama çok sağlam şekilde monteli, sağa sola bile döndürülmüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.