merhaba benim bir proje ödevim var hareket sensörüyle aydınlatma yapacağım ve hareketi algıladıktan sonra yanan ışık 15 saniye açık kalıp sönecek nasıl yapacağım konusunda acemiyim bir sürü video izledim ama bilmiyorum devre şeması ve malzemeler lazım şimdilik yarına rapor edip göndermem gerekiyor yardımcı olabilecek arakadaşlar var mı zor durumdayım @yolcu27 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nurrkara -- 26 Kasım 2020; 15:36:49 > |
hareket sensörü devresi yapmak
-
-
harekete duyarlı zaman ayarlı röle devresi diye aratın
-
bulamadım ki ben tam olarak
-
google de
şöğle aratın
motion sensitive time regulated relay circuit
veya
harekete duyarlı zaman ayarlı röle devresi
görsellere bakın
-
motion sensitive time delay relay circuit
bu daha iyi sonuçveriyor
-
-
evet daha iyi sonuçlar verdi teşekkür ederim. peki röle ve sensörü 5v ile besleyip ledleri 12 v ile ayrı mı beslemem gerekiyot
-
olur devreyi ona göre kurarsınız
ama pır sensörünün kitabında besleme voltajı 5-12v yazıyor yani hepsi 12v ilede beslenebilir ama denemek lazım
-
istediğim devreyi buldum sanırım burada 5 v ile beslemem gerektiğini söylediler ama tabi bu devrenin şemasını nasıl bulacağım bilmiyorum ben çizememde :(
-
-
bu alarm devresi bu şema olmaz ki
-
YArdımcı olana olduğuna pişman ediyorsunuz, bu işi iyice araştırın öyle yardım isteyin ya da bırakın! Kimse altın tepside istediğini vermez!
Belli ki öğrencisiniz yabancı dil az da olsa vardır, pir nedir motion nedir bilirsiniz bilmeniz gerek alarmı bildiğinize göre ...
-
Biraz konu dışı olacak ama benim banyoda hareket sensörlü fan var ancak tuvalet kısmındaki hareketi görmüyor, karşısındaki lavaboya gidince görüp çalışmaya başlıyor. Bende bunun görüş açısını genişletmek istiyorum. Acaba sensörün yarı çapı kadar kağıt yapışkan aynalardan kesip koysam ve aynanın görüş açısı tuvalete doğru ayarlasam işe yarar mı yoksa bu sensör gerçek fiziki hareket ile mi çalışıyor ? Birde sensörü çıkartmaya çalıştım ama çok sağlam şekilde monteli, sağa sola bile döndürülmüyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X