Şimdi Ara

uzaktan kumanda ile motor kontrol devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.079
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bana uzaktan kumandalı bi motor kontrol devresi lazım kısaca anlatim çalışma şeklini...

aslında çok basit kumandada iki tuş olucak birine basıldığında bi yöne diğer tuşa basıldığındada diğer yöne dönecek sadece bu kadar bu arada motorlar dc ama besleme ac olması lazım...

elinizde veya bildiğiniz devreler varsa gönderirseniz sevinirim...

• motor dc ise beslemeninde dc olması gerekiyo. devreyi calıstırmak için ac beslemei dc ye cevirmen gerek. en basıtınden git bi uzaktan kumandalı araba al içindekini sök ver beslemeyi calıssın. eger kendim yapıcam diyosan,http://www.modelci.net/sayfa.php?b=105
  • bu sitede uygun bi devre göremedim daha basit olmalı...
  • yapmak istiyorsanız bilemiyorum ama piyasada 50-60 YTL ye hazır kartlar bulunuyor. Sanıyorum 4 adet kumandası vardı.
  • yapmak istiyorum hatta müşteri bile hazır 300 adet yapıcam ama 50-60 milyon çok pahalı...
  • Kapalı alanda kullanılacaksa IR dene.Tasarımı RF'e gore daha kolaydır....Ama sen RF icinwww.udea.com adresine bir bak...
  • pardonwww.udea.com.tr olacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Rc araba devre ve motor uyumu
    8 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • udea dan RF modülleri alıp , basit bir devre ilavesi ile maliyeti epey aşağı çekebilirsiniz.
  • Bu sietemi bir bütün olarak düşünme.
    Önce 2 butonla motor kontrolunu yap veya bul.
    Sonra uzaktan kumanda katını yap veya bul. Böyle yola çıkarsan sonuca ulaşırsın.
  • ben o uzaktan kumandalı motor sistemini kendi evime garaj için uyguladım
    şimdi devreyi şöyle tasarladım

bi tane sony tv kumandası aldım 2.5ytl
    bir adet pic16f84 4ytl
    bir adet grundik alıcı 1yt
    2 adet röle transitör , dirençler ve pil 2.5ytl
    Picde buna göre program yazdım ve istedigim gibi bir şifre koydum her sony tv kumandası olan kapıyı açamasın diye:)
    eger sanada uygun gelirse bu yöntem buraya hex dosyasını ve devre şemasını ekleyebilirim.
    Dc motor ac ile çalıştırmak için sadece yapman gereken bir adet köprü diyot eklemek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi i_erciyes -- 30 Eylül 2005, 23:40:29 >
  • Abi ne gerek var tv kumandasına yaw...
    Hazır kumanda anahtarlık için zaten var.
    Forumcu anladığım kadarı ile imal etmek istiyor sistemi.??????
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.